perjantai 2. joulukuuta 2011

2. joulukuuta: Glögiä ja kuperkeikkoja maaotteluhengessä

Perjantai on maailman paras päivä ja ehdottomasti viikonpäivistäkin mukavin. Tänä iltana alkaa joulukuun ensimmäinen viikonloppu, joten on aika aloitella glöginmaistajaiset - tai jatkaa niitä nyt oikein tosimielessä. Uutta virettä glögikarkelointiinne saatte pitämällä kavereiden kanssa Suomi ‑ Ruotsi-maaottelun: Suomea edustaa vuosikertaglögi Loimu, Ruotsia Blossa. Jos olette räyhäävää sorttia, voitte pitäytyä markettimehussa ja mennä yhdeksältä nukkumaan. Jos taas väitätte, että glögi on pahaa, olette kummallisia, ettekä ole yrittäneet tarpeeksi.

No mutta tehkääpäs mielikuvaharjoittelua jo etukäteen: Olette juuri asettuneet glögeinenne ja pipareinenne mukavasti, löytäneet matikanvihkonne pöytälaatikosta ja piirtäneet omin pikku kätösin  pistetaulukon ruutupaperille. Noin. Ei se mitään haittaa, että tuli vähän vinttura. Tosi etevät voivat ottaa läppärin mukaan juhlimaan ja tehdä koneelle Excel-taulukon, jolloin rivitkin pysyvät suorassa. Onpas mukavaa! Tunnelma on huumaava. Glögi maistuu kuumalta ja mausteiselta, alkaa aivan laulattaa! Pistelaskun lomassa alattekin spontaanisti harjoittaa jouluaiheista veisuuta, miten herttaista. Annatte vuorossa olevalle glögille suorastaan lisäpisteitä! Runonlausuntaakin voi suusta putkahtaa ja vaikkei tavallisesti edes taivu, tekee mieli heittää kuperkeikka tai pari. Kyllä, kas noin. Nyt voitte alkaa palata todellisuuteen, ettei mene vahingossa villiksi siellä työpisteellä. Jäätte kiinni salasurffailusta samantien, kun alatte vaihtaa jumppapukua yllenne ja tehdä voimistelusarjaa käytävänmatolla.

Kestäkää vielä hetki! Pian on jo ilta.

*   *   *
Vinkki: Kun heittelee glögimukin pinnalle pussillisen mantelilastuja kellumaan, saa toivoa kaikenlaista ja monta kertaa! Yksi manteli joulupuurossa osoittaa vain suomalaista pidättyväisyyttä.

Toinenkin vinkki, olen laupiaalla tuulella: Kun kerää erivärisiä vuosikertapulloja, niistä saa hauskat kynttilänjalat illanistujaisiinsa. Kas näin.

Arkistokuvaa.

8 kommenttia:

 1. Oikaisen sen verran, että välillisesti blossa on itseasiassa suomalaista sillä valmistaja on suomalaisen yhtiön tytäryhtiö ;)

  VastaaPoista
 2. Oho, tosialkoholisti on terävänä heti aamusta! Mahtavaa. Mutta siitä ei pääse mihinkään, että pullossa lukee vain ruotsia. :D

  VastaaPoista
 3. Tulkaahan sitten kertomaan myös tulokset. Minä annan ääneni ehdottomasti Suomelle. Kahvi ja glögi (Blossan vuosikertamaku) eivät sovi yhteen muuta kuin hätätapauksessa.

  VastaaPoista
 4. Oletkos maistanut sitä toista ruotsalaista glögiä: suklaista!!? Nam!
  Hieman pienempi pullo, mutta sittenhän niitä täytyy vaan ostaa useampi. :D

  Mustikkaiset Tuikkeet ja sellaiset voi unohtaa, kun on saatavilla suklaan makuista glögiä!!

  VastaaPoista
 5. Tätä siis tarkoitin:

  http://www.alko.fi/tuotteet/fi/334496

  Nyt jää kyllä suomiglögit hopealle.

  VastaaPoista
 6. Tehdäänkö vertailua huomenna lauantaina? Toki vertailussa voi olla varmasti kuoharitkin, onko se niin tarkkaa?

  VastaaPoista
 7. Mä vähän luulen, että tuo Tiina K:n suosittelema suklaaglögi pitää kyllä ainakin testata. Ihan vain niin kuin tuotetestaus- ja raportointimielessä. Toisaalta näin kuun alkupuolella voisi vielä palata hieman kesätunnelmaankin, sillä sitä kuohari ehdottomasti edustaa.

  VastaaPoista
 8. Suklaaglögi testattu. Ensivaikutelma pistävä ja terävä, tuoksu jokseenkin suklainen. Maku hyvin mausteinen ja kipakka. Ei pärjää Loimulle sitten mitenkään, vaikkei viemäristä alas tarvitsekaan vetää.

  VastaaPoista