lauantai 3. joulukuuta 2011

3. joulukuuta: Piparit on perseestä

Meitsi on kova poika syömään piparkakkutaikinaa. Väittääkö joku muka tosissaan, että leipoo pipareita lopputuloksen vuoksi, mitä? Keitä valmiit piparit oikeasti kiinnostavat? Mummoja? Ne ovat tylsiä, eikä sokerikuorrutuksen pursottelukaan hommaa enää sen kummemmin pelasta, rumia niistä tulee kuitenkin. Sääliksi tosin käy itseä joka vuosi neonvihreän valmissokerikuorrutteen vuoksi: aina sitä pistää onnellisena tuubillisen piparin päälle ruuttaillen ja sillä mielellä, että nyt tulee nätti. Ei tule. Vinoon menee ja mikään ei kovetu ja tuubista valuu tahnaa pitkin pöytää. Pipari ei kaunistu edes sen jälkeen, kun yrittää pelastaa luomuksen pursottamalla päälle vielä vähän vaaleanpunaistakin kiemuraa. Ja valkoista, jolla yrittää puolestaan pelastaa tuotoksen kaiken sen sotkun jälkeen, kun on seonnut ja mennyt jouluhuumassaan heittelemään päälle vielä nonparellejakin. Yllätys, että ne sulivat kuorrutuksen päälle oksennusmössöksi.

Ja hei: ajatellaan tässä nyt kuitenkin siis sellaista keskivertoleipojaa, jolle kelpaa kaupan valmis taikina. Harvan into tai taidot kun riittävät kunnianhimoisiin taidepipariviritelmiin, joihin pursotetaan ornamenttitaustainen ja kimalteinen, kolmiulotteinen Betlehemin seimiasetelma. Kiva, kun pipareitakin pitää katsella 3D-lasit päässä. Kauhea stressi muutenkin. 

Niin että vedetään sitä piparitaikinaa vaan. Ihan luvan perästä, vaikka kaksin käsin.

Alemmuuskompleksinen muumi ja kulmakunnan kaunein jänis.

4 kommenttia:

 1. Hienoja nuo kuvan luomukset! Paljastaisitko taiteilijoiden nimet? Onko muumi O:n ja jänis R:n taidonnäyte?
  -Utelias täti

  VastaaPoista
 2. Koska söimme taikinan, kuva on pöllitty Googlesta. :D

  VastaaPoista
 3. Äh, paskaa! Seuraavaksi poikien askarteluja kuviin!

  VastaaPoista
 4. Tuollaisella kielenkäytöllä saat kuule laittaa omat askertelusi kuviin. Kuitenkin olet leikellyt jo korillisen lumihiutaleita ja virkannut ketjusilmukasta jouluista hiirenhäntää.

  VastaaPoista