tiistai 10. tammikuuta 2012

Presidenttejä pitkin peltoja

Ajelimme viikonloppuna isolle kirkolle huonekaluliikekeskittymään katselemaan vuodesohvia, ja kas, olihan se toinen tärkeä kauppa tietenkin kiinni. Parempi onni ensi kerralla, vaikka on se nyt kumma, että kaksi kilpailijaa vieressä myy pirttikalustoja yötä päivää sunnuntaina, mutta yhdellä on varaa pitää vieressä ovet lukossa. Kauppojen pitää olla aina auki ja myyjien töissä vapaa-ajallakin.

Lohdutuksekseni näin matkalla monta tulevaa presidenttiä. Siellä niitä oli metsässä ja pellolla, mikä on kyllä mukavan maanläheistä. On suorastaan herttaista, että pupujussien kanssa ne siellä Sauli ja Timo päivät jutustelevat ja hirvien, ihan rauhassa. Elleivät sitten rupattele mukavia keskenään, mistäs sitä tietää. Kukaan punkkari ei nimittäin ainakaan jaksa olla niin aktiivinen, että tarpoisi pitkin suota ja umpihankea piirtämään mustalla tussilla Paavo(i)lle viikset, sarvet tai silmälasit, ottaisi esiin termospullon ja jäisi vaaliteemoista keskustelemaan.

Hieman pettynyt olin kyllä siihen, miten Väyrysen Paavo ja Soinin Timo vetivät tiukkaa kaksinkamppailua kilometrin välein: molemmat haluavat koko Suomen presidentiksi. Voi kamoon. Taas. Millainen itseään kunnioittavat mainostoimisto kehtaa enää yrittää moista lähestymistapaa? Sitä on niin kuin kuusi vuotta aikaa keksiä jotain näppärää, ja koko kansan presidenttihän se sieltä muodossa tai toisessa julisteeseen pärähtää. Pesuainemainoksissa sentään luvataan olla entistä parempia, kaikki kunnia niille sittenkin. 

Tiedoksi nyt kaikille suomalaisille iskulauseilijoille, että sellaista ei kuulkaa olekaan, kun jokaiselle kelpaava presidentti, työ, puoliso, auto tai vaikka elämä!

Kotona innostuin tutkimusmielessä etsimään, millaisia virallisia vaalilauseita tämänkertaisilla presidenttiehdokkaillamme on. Ei ollutkaan helppo tehtävä, vaikka sangen etevä nettietsivä olenkin ja löydän usein paljon ostettavaa. Salella onkin se merkittävä etu puolellaan, että kun naiset googlaavat alennusmyyntejä, on Sauli hakutulosten ehdoton ykkönen ja näin ollen täysin ylivertainen. Alla teille ehdokkaat kuitenkin aakkosjärjestyksessä, sillä osaan aakkoset. Lipposen jätin kuitenkin loppuun, sillä hän vain nyt kerta kaikkiaan ansaitsi sen paikan. Sokeri pohjalla, piste i:n päällä ja nenä päässä.

Arhinmäki: Vapaus, tasa-arvo ja kestävä kehitys.
Vapaus, veljeys ja eikun. Jo on korkealentoista. Sinisin siivin.

Biaudet: Suomi uskaltaa olla avoin, rohkea & tasa-arvoinen.
Uskaltaa, vai? Onpa paska vaalilause.

Essayah: Askeleen edellä. 
Tämä sopii entiselle kilpakävelijälle paremmin kuin hyvin. Ainoa vika on siinä, että väite täytyy perustella samantien. Miten niin? Oletteko, Essayah, vieläkin huippukunnossa vai rehvasteletteko ehkä hieman vanhoilla saavutuksillanne? Ettette vain kävisi ylimieliseksi? Rullaluistelee pian vastustaja ohi niin jotta paukahtaa.

Haavisto: Kokoaan suurempi Suomi. Kakkonen on ykkönen.
Haavisto tykittää koolla ja rei'illä. Ei pysy mummo mukana. Mahtava meininki!

Niinistö: Suomella töissä.
Rakastan sijamuotokikkailua. Käykää Googlessa katsomassa, mitä sijamuoto tarkoittaa, sillä ette kuitenkaan osaa. No ei vaiskaan. Täällä käy varmasti keskimääräistä älykkäämpää porukkaa.

Soini: Suomen Soini presidentiksi - yhteistyössä sinun kanssasi.
Tämä on jotenkin huvittava sitä taustaa vasten, että Etelä-Pohjanmaalla on paikkakunta nimeltä Soini. Olen käynyt siellä joskus 20 vuotta sitten laskettelemassa. Luultavasti kaaduin. Mutta hei, koko Suomen ja kaikkien jne. Jipii.

Väyrynen: Koko kansan Paavo. Väyrynen - koko Suomen presidentti. Paavo on pop.
Vaatimaton ei kannata olla, joten miehellä on kolme erilaista vaalilausetta, joista ensimmäinen on virallinen, kaksi muuta julisteessa ja huulilla. Viimeisin on nuorisojaoston kehittelemä, ja se on varmaankin noista paras. Yhdessä vaalimukin kanssa tunnelma on oikeastaan ratkiriemukas.

Mutta sitten. Itkunauru, epäusko ja huvittuneisuus kuvaa tätä parhaiten.

Lipponen: Pehmeiden arvojen luja johtaja. Paavo on rock. (Vastaisku toiselle Pavelle.) Ja sitten: Pöö. 
Pöö itsellesi. :D Koko kansan Pöö. 

5 kommenttia:

 1. Miten näinkin tylsästä aiheesta saakin noin reippaan kirjoitelman aikaiseksi, aika ässä olet. Jätitkö tarkoituksella parhaan sloganin pois? "Kakkonen on ykkönen"

  VastaaPoista
 2. Böö ja kiitos kovasti kivasta viestistäsi! Tuota Kakkonen on ykkönen -iskulausetta ei ollut painettu ihan presidenttiehdokas Haaviston virallisille sivuille, joten se jäi pois. Lisäsin sen nyt kuitenkin tekstiin, sillä onhan se aika herkku, oli pila tai ei. :D

  VastaaPoista
 3. http://kakkonenonykkonen.fi/#siksi46 kyllä tämä ihan kampanjassa on :)

  VastaaPoista
 4. Ei hiddo, Jarla on ihan oikeasti ja Pekan tuella mukana hommassa. Olenpa ollut epäileväinen, uskossani sokea ja vain kuvitellut faktoja selvittämättä, että kyse oli puhtaasta yhden kerran vitsistä. Kiitän oikaisusta(nne), menen nurkkaan häpeämään ja ruoskin itseäni karttakepillä.

  VastaaPoista
 5. Hahaha, hieno tutkielma, sopivat sloganit... Askeleen edellä, sanoi kilpakävelijä:)

  VastaaPoista