torstai 4. syyskuuta 2014

Nitoja voi kertoa tulevaisuudestasi

Teimme taannoin seitsemäsluokkalaisten kanssa ennustuksen, joka Opettajan materiaalin mukaan "keventää Sanaluokat-jaksoa, lisää yhteishenkeä ja kertaa samalla sanaluokkajakoa". Sanaluokista ei tosin ollut edustettuna kovinkaan montaa, mutta hauskaa meillä kyllä oli, eikä henki enää haise.

Ei muuta kuin hihat ylös ja kokeilemaan! Tämä on melkein yhtä luotettava ennustusmuoto kuin horoskoopit tai biorytmi. Et tarvitse mitään muuta kuin kynän ja paperia ja sen verran muistikuvia äidinkielen tunneilta, että tiedät, mikä on substantiivi, verbi ja adjektiivi.

Sitten lähtee:

"Kuvittele, että kävelet yksiksesi tietä pitkin. Kirjoita kolme adjektiivia, jotka kuvailevat kulkemaasi tietä.

Jatkat matkaasi. Hetken kuluttua vastaasi tulee koira. Kirjoita kaksi verbiä, joista selviää se, mitä teet koiralle.

Matkasi jatkuu edelleen. Yhtäkkiä huomaat keskellä tietä kahvikupin. Kirjoita seuraavaksi kolme adjektiivia, jotka kuvailevat, milltä kahvikuppi näyttää.

Vielä vähän matkaa kuljettuasi näet tien vieressä talon. Kuvaile kolmella adjektiivilla, millainen talo on. 

Astut sisälle taloon. Menet eteisen kautta olohuoneeseen, jossa on sohva, kaksi nojatuolia ja sohvapöytä. Luettele kolme substantiivia eli esineet, jotka pöydällä ovat."

Noin helposti se meni, joten seuraavaksi siirrymmekin jännän äärelle eli ennustuksiin.

Ensimmäiset kolme, tietä kuvailevaa adjektiivia symboloivat elämääsi. Toivottavasti se on kuoppainen, kapea ja mutkainen, niin kuin minullakin. Jos etenit moottoritietä ja se oli kuuma, onneksi olkoon!

Se, miten suhtauduit vastaan tulevaan koiraan, kertoo siitä, miten suhtaudut toisiin ihmisiin. Potkaisitko? Menitkö karkuun? Murisitko takaisin? Silititkö ja hymyilitkö? Ohitit? Tapoitko koiran ja pistit uuniin, niin kuin yksi oppilaista? Siinä kohtaa mietimme, tulisiko ottaa yhteyttä johonkin viranomaistahoon, mutta päädyimme siihen, että menköön nyt tämän kerran.

Tiellä ollut kahvikuppi kuvastaa puolestaan rakkauselämääsi. Valkoinen on luonnollisesti viattomuuden symboli, ruusut herkkyyden, ja kupin rikkinäisyys tietää harmeja. Ja kas, minun kahvikuppini oli vanha, särkynyt ja likainen.

Taloa kuvaillessasi tulit kertoneeksi ulkonäöstäsi 30 vuoden kuluttua. Maalit ovat lohkeilleet, talo on vanha ja harmaa, kenties rapistunut? Siten se nyt vain sitten menee.

Sohvapöydällä näkemäsi esineet puolestaan viittaavat tulevaisuutesi harrastuksiin ja mielenkiinnon kohteisiin. Minä näin pöydällä kirveen ja nitojan. Sillä tavalla. Siinä ei enää paljon kukkamaljakko pelasta.
4 kommenttia:

 1. Minulla on elämä sumuinen, kapea ja tyhjä. Sillä tavalla. Kohtelen toisia ihmisiä silittämällä ja puhumalla (kyllä, olen ilmesesti vanhuudenhöperö kun puhuisin koiralle). Rakkauselämä valkoista aka viatonta, kaunista, mutta pientä. 30 vuoden päässä olevat näkymät eivät ole kovin valoisat, olenhan silloin iso ja punainen, mutta ne korjaantuvat viehättävyydellä. Kiinnostuksen kohteina kukat, lehdet ja kahvi (yök, kahvia, aika alamäkeen menen jos kahvikuppiin tartun)
  Ennustuksen toteutumista odotellessa.

  VastaaPoista
 2. pakko testata heti seiskaluokkalaiseen kotona.
  Varsinkin kun sillä on kauhea sanaluokka-angst...

  VastaaPoista
 3. Kirves?o.O Oke... Tämä oli virkistävä postaus kaikkien valtavirtalifestylemuotiblogautusten seassa:) ei pitäisi varmaan tunnustaa että koirajuttu nauratti ja kauhistutti. Katsokaa vähän tän tyypin perään.

  VastaaPoista
 4. Hmmm, elämäntieni on kapea, mutkitteleva ja varjoinen (hiekkatie). Seksielämäni kahvikuppi on iso, sininen ja kaunis (Taika-)muki. Eläkeiän kynnyksellä olen pieni, pittoreski ja valkoinen pitsihuvila. Kiinnostuksen kohteina kirjat, läppäri / interwebin ihmeellinen maailma ja suklaa.

  VastaaPoista