keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Mielipahaleikkipuisto

Kyllä minua niin itkettäisi, ellei naurattaisi. Eivät riitä enää vaaratekijöiksi ruusupensaat leikkipuiston laitamilla tai vanhanmalliset keinut tahi väärärakeinen hiekkapohja, vaan nyt ollaan aivan järjettömän huolissaan paitsi lapset turmelevista merirosvolipuista, hiiohoi, niin myös hengittämisestä. Menkää, ihmiset, Kiinan leikkipuistoihin.Kuortaneen uusi leikkipuisto


08.09.2014 15:55
Kirkkotien varteen olemme saaneet kauniin leikkipuiston ja käyttäjiä on päivittäin. Vanhemmat ja hoitajat kyliltäkin ovat tulleet lasten kanssa leikkimään, leikittämään ja viihtymään yhdessä. Puiston keinut ja telineet ovat värikkäät, kiinnostavat, turvalliset ja asiantuntemuksella valittuja.
Se, mikä ohikulkijaa joka kerta mietityttää, on, miksi yhden kiipeilytelineen päällä on lippu, mustalla pohjalla pääkallo ja luut ristissä (merirosvolippu). Tämäkö kuuluu Kuortaneen kunnan tämän päivän varhaiskasvatukseen ja leikkipaikan iloon. Mietityttää, miten kunnan varhaiskasvatuksesta vastaava, vanhempi tai hoitaja selittää lipun merkityksen lapselle. Näinkö: Nämä meistä jokaisesta löytyy kerran haudassa, tai lippu kuvaa merirosvoja, jotka tulevat tekemään kilteille ihmisille kaikkea pahaa ja niitä peljätään ja yritetään saada vankilaan?
Jos me todella halutaan vaikuttaa ja kasvattaa pienet lapsemme iloisiksi, kilteiksi koululaisiksi, reippaaksi nuorisoksi ja vastuullisiksi aikuisiksi, pitää se alkaa pienille meistä aikuisista. Ehdotankin lipun aiheeksi muutamaa vaihtoehtoa: Suomen lippu, hymynaama, pupu, sydän, purjevene, aurinko.
Turvallisuuskin vähän mietityttää, onko vesi ja ajotie liian lähellä, ilman turva-aitaa.
Odotan kunnan ja muitten mielipiteitä tästä puistosta!
Sitä saa mitä tilaa

15.09.2014 13:54

Nimimerkki Sitä saa mitä tilaa kirjoittaa mielipiteitään 9.9.14 lehdessämme Uudesta Kuortaneen leikkipuistosta.
Olen hyvin pitkälle samaa mieltä, ja varsinkin yhden kiipeilytelineen merkistä pääkallo-kuvineen. Kyllä se olisi syytä vaihtaa lapsiystävällisempään merkkiin.
Paikka olisi myös voinut olla hieman kauempana ajotiestä. Kesäaikaan varsinkin irtopöly lennähtää ilmaan ja pakostakin sitä joudutaan hengittämään niin tiellä liikkuessa kuin leikkipuistossa. Mutta tehty mikä tehty – ilman enempää ajattelemista lasten parhaaksi.
LLA, Kuortane

Minä olen sitä mieltä, että pois vain kaikki mielipahaleikkipuistot merirosvolippuineen ja lapset tynnyreihin! Täytyy vain muistaa sijoittaa tynnyrit keskelle metsää niin, ettei näy tietä tai soljuvaa puroa, johon voi pyöriä tynnyrillä ja hukkua pois. Eikä pidä unohtaa vaarallisia sieniä, niissä voi olla myrkkyä! Sellaiset pitää kerätä ensin pois, ettei lapsi kurkota tynnyristään ja vedä raukka nieluun. Puolukan päällekin on voinut kettu pissiä.5 kommenttia:

 1. Niin. Mitäpä tuohon lisäämään. Jatkuvasti kuulee näitä miten mm. keinut ovat VAARALLISIA joihin voi kuristua ja ja ja kaikki haittaa lapsirukkien kehitystä. Tjoo, pisti sapettaa-_-"

  VastaaPoista
 2. Kiitokset hyvästä kirjoituksesta. Valitettavasti kyseiset pienen Viiskunta -lehden yleisönosastokirjoitukset eivät ole fiktiota vaan faktaa ja kyseisessä leikkipuistossa tosiaan liehuu puinen merirosvolippu. Internetin syövereissä rämpivät someäidit ja lapsettomat vanhat piiat tietävät miten lapsia kasvatetaan. M.O.T

  VastaaPoista
 3. Sepäs minullekin tuli mieleen että ihmiset joilla on lapsuus tai lapsiaika kaukana tietävät miten ja millä lasten tulee leikkiä.
  Toisaalta täytyy ajatella positiivisesti, hyvin on kirjoittajilla asiat jos leikkipaikan merirosvolippu on suurin huoli.

  VastaaPoista
 4. Minkälaisen vastaanoton se angry birds -puisto on saanut? Onkohan se(kään) sopiva kasvuympäristö lapselle? Vihainen lintu. Pah!

  VastaaPoista
 5. Ei voi olla totta ,että ihan merirosvolippu !!! Apua !!
  Kyllä nyt rupes ihmetyttämään ,että miten meistä tuli näinkin selväjärkisiä lapsia/aikuisia ,jotka illat pitkät leikittiin ulkona rosvoa ja pollaria ja intiaania ja cowboyta ja kesällä järvessä ui meidän merirosvo lautta ja meillä kuoltiin tai välillä tapeltiin siitä ,että sunhan piti kuolla tai ,että ei osunut kunnolla .Silti meistä tuli rauhallisia kansalaisia ,jotka ei halua sotia tai tappaa kaikista meistä sekä tytöistä ,että pojista .Todellakaan me ei oltu sotahulluja ja leikittiin myös paljon muita leikkejä kuten hippaa ja piilosta .Silti en kyllä kannata nykyajan pelejä ,jotka on tehty niin todenmukaiseksi kaikki sodat ja muut .
  Pienet lapset ovat katsoneet Peter Pan videoita ja Kapteeni Koukkua ja niissä hyvä voittaa aina pahan miksei vois olla merirosvoja ulkona kun sitä voi olla sisälläkin.

  Ulos vaan lapset ja vanhemmat internetin ja pelien äärestä tuulettumaan ja saamaan happea aivoille itse olen nyt 59 v tytteli joka muistelee haikeudella noita nuoruuden leikkejä

  VastaaPoista