maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kesäjatkis, osa 8: Palasia

Maikkua kadutti, että hän oli saanut Piritan tolaltaan ja muut vihaiseksi, mutta toisaalta hän ei kestänyt salailua enää yhtään ja teki niin kuin sydän sanoi. Hän oli ainakin yrittänyt kaikkensa: viesti Jarkolle Kaisan koneelta oli lähtenyt sen vuoksi, että hän halusi saattaa parin seurustelun takaisin raiteilleen - mikä tahansa oli parempi vaihtoehto kuin ystävän avioliiton rikkominen. Kyllä hän tiesi, että temppu oli epätoivoinen, mutta askel se oli pienikin askel, ja tarkoitus oli hyvä. Jarkko saisi silti mädäntyä helvetissä. Maikkua puistatti muisto siitä, miten tämä oli yrittänyt lähennellä myös häntä sinä kohtalokkaana kesäjuhlailtana, jolloin oli poistunut pettämään Kaisaa osastonsihteerin, sen vampin, kanssa. Miksi hän olikaan mennyt aikoinaan esittelemään Jarkon Kaisalle? Olisi säästytty monelta harmilta.

Jarkko ei ollut kuitenkaan nyt pääasia, vaan naiset alkoivat kerätä vaatteitaan poistuakseen ravintolasta ja lähteäkseen Piritan perään. Tämä oli niin tolaltaan, että heidän tulisi rauhoittaa nainen ennen Kaisan kohtaamista. Parasta olisi, jos he saisivat ylipuhuttua naisen odottamaan muutaman päivän, sillä eihän Kaisan voinnistakaan ollut vielä mitään tietoa.

- - - 

Jarkko nappasi vanhan eteisessä roikkuvan farkkutakin ylleen ja juoksi autolle. Miksi hänen piti kiirehtiä Kaisan käskystä sairaalaan? Jotain kamalaa oli täytynyt sattua, ja paniikki-itku pyrki miehen kurkkuun. Hän starttasi nopeasti auton, vaikka tajusi, että se ei useamman illan aikana nautitun oluen jälkeen ollut välttämättä idea parhaimmasta päästä. No, hätä ei lukenut lakia, ja olipa tässä jo huonoja päätöksiä tullut muutenkin tehtyä, tuumi Jarkko ja mietti kuumeisesti, mikä olisi lyhyin reitti keskussairaalaan. Kaupunkialueella vaihtoehtoja oli monia.

Hän valitsi lyhyimmän, mutta hankalimman. Hyvällä tuurilla ruuhkaa ei olisi.

- - - 

Vanha hoitaja supisi käytävällä juuri vuoroon tulleelle, nuoremmalle poninhäntäpäiselle sairaanhoitajalle tilannetta:
- Tuo tuolla, jolla on jokin undulaattipiirros olkapäässä, on uusin potilas. Keskenmeno. Nainen on nyt tarkkailussa ja odottaa ultraäänikuvausta. On tietoinen tilanteesta, mutta itkuinen ja sekava. Potilaan vointia täytyy seurata ja antaa rauhoittavaa tarvittaessa.

Kaisa nyyhkytti sängyssään lohduttomasti ja yritti tajuta äsken kuulemaansa selostusta tapahtumien kulusta. Tämä kaikki alkoi olla jo liikaa hänen aivoilleen, sillä yhden illan aikana oli tapahtunut muutamassa tunnissa enemmän kuin normaalisti koko vuonna.

Hän oli ollut raskaana.

Asia alkoi valjeta hänelle kaikessa traagisuudessaan. Hän oli ollut raskaana miehelle, jonka hän oli saanut kiinni pettämisestä ja sen jälkeen jättänyt. Olisiko hän tehnyt niin, jos olisi tiennyt raskaudesta? Itku pyrki tukahduttavasti Kaisan kurkkuun. Perhostuntemukset vatsassa olivat tänä iltana olleet jotain ihan muuta kuin jännitystä Kristianin näkemisestä. Voi hyvä luoja! Mitä hän nyt tekisi? Ei hän Jarkkoa takaisin halunnut, se ovi oli jo suljettu, mutta ajatus kaiken lopullisuudesta oli tällä hetkellä musertava. Miksi mies oli pettänyt häntä? Miksi kaiken piti päättyä näin? Mitä hän oli tehnyt ansaitakseen tämän? Miksei hän ollut tajunnut olevansa raskaana? Kysymykset risteilivät Kaisan päässä ja kyyneleet valuivat.

Hän oli menettänyt lapsen.

Missä Jarkko viipyi? Hän saisi kantaa osansa tapahtuneesta.

- - -

Maikku, Päivi ja Anniina poistuivat ravintolasta ja ehtivät juuri ulos, kun nurkan takaa ajoi punaisia päin hurjasti kiihdyttävä, valkoinen Toyota. He ennättivät nähdä, miten Pirita kääntyi katsomaan auton suuntaan ja jähmettyi paikoilleen.

Maikun suusta pääsi hätääntynyt huuto.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Minkä dekkaristin maailma minussa menettääkään. :D

   Poista
 2. Luin tarinan kerta istumalta ja nyt en malta odottaa lisää!!!! Paras kesäjatkis -ikinä!

  VastaaPoista
 3. Kuinka absurdiksi päätösosa saa mennä? Pannaanko jotain tosi päätöntä?

  VastaaPoista
 4. Yksi pää saa irrota.

  Minnah

  VastaaPoista
 5. Jotain päätöntä, mutta tarpeeksi ovelaa! Ja joku vanhempi herrahenkilö.

  VastaaPoista
 6. Kiitos lisää :) hiukan myöhemmin ois pitänyt tulla kesäkuulumisille niin ei olis juttu kesken.. Kait? Kauheeta odottaa loppua ja samalla toivoa että eihän tää vielä lopu.. Terv. Yhden sortin pyryharakka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä loppuhuipennus jäljellä, ja se onkin melkoinen loppuhuipennus.

   Poista
 7. Kai joku nousee kuolleistakin? Ei tämä muuten ole riittävän kieroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on mahdollisuus kuolleista nousemiseen ja siihen, että kaikki olikin vain unta!

   Poista