tiistai 26. kesäkuuta 2012

Kesäjatkis, osa 9: The Final Countdown

Siitä yöstä tuli synkkä ja myrskyinen.

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama mietti, miten hoitaisi vaarallisen tilanteen. Pirita Tannenbaum, huippuluokan agentti ja hänen tärkein Saksan-kontaktinsa, oli loikannut Suomeen ja tiesi ehdottomasti liikaa. Hänen miehensä Peter oli kuitenkin saatu menemään ansaan: Pirita oli ystävänsä taannoisella vierailulla kaatanut naisen juomaan huumaavaa ainetta ja ohjaillut tilannetta niin, että sai miehensä myöhään yöllä lankeamaan heidän pahaa aavistamattomaan vieraaseensa. Avioliitto Peterin kanssa oli ollut tarkan, ennalta suunnitellun strategian noudattamista ja pelkkää lumetta alusta asti.

Pirita oli taitava, siitä ei päässyt mihinkään, olihan hän itsekin joutunut naisen pauloihin. Huolestuttavinta tässä nimenomaisessa asiassa oli kuitenkin se, että viattomalta vaikuttava kotiäiti oli perillä suurista salaisuuksista, ja nyt jäljet Hampuriin oli peitettävä pikaisesti. Se tiesi muiden silmissä eroa petturiksi lavastetusta miehestä ja sitä, mitä Barack ei meinannut saattaa edes ajatella ja mistä Piritalla ei ollut aavistustakaan.

Se tiesi ydinsotaa.

Hän oli pettänyt henkilökohtaisen lupauksensa Piritalle, ja koska tällä oli huomattavia kontakteja terrorijärjestöihin, hän pelkäsi naisen vuotavan tietonsa viholliselle. Siksi oli toimittava. Suomi olisi siihen otollinen maaperä, sillä viisi miljoonaa suomalaista oli pieni hinta totuuden peittämiselle. Tänä yönä rätisisi.

Presidentin saaman tilannetiedotuksen mukaan Suomessa oli tapahtunut illan aikana kummia: Frau Tannenbaumin raportoitiin jääneen auton yliajamaksi. Hän makasi tehohoidossa sairaalassa, ja yksityishuoneen ovelle oli jo palkattu salainen, ympärivuotinen vartiointi estämään tietovuoto. Onnettomuuden aiheuttanut autokuski oli paljastunut naisen tuttavaksi, Jarkko Lepistöksi, jonka verestä oli mitattu 2,5 promillen alkoholilukemat. Turvavyö olisi todennäköisesti pelastanut miehen, mutta koska sitä ei ollut kiinnitetty, mies oli sinkoutunut tuulilasin läpi katuun kohtalokkain seurauksin. Tällä hetkellä Lepistö taisteli hengestään, ja herääminen koomasta vaatisi ihmeen. Obama pyöritteli päätään illasta paljastuttua vielä muutakin: tämän Lepistön entinen tyttöystävä Kaisa Paloluoma makasi samaisen sairaalan naistentautien osastolla keskenmenon ja sen aiheuttaminen komplikaatioiden vuoksi, eikä nainen vielä salaisen tiedustelupalvelun mukaan tiennyt, että hänen menettämänsä lapsi ei voinut ollut Jarkon.

Paloluoma oli odottanut Peter Tannenbaumin lasta.

Tämä seikka oli se, mistä presidentti oli huolestunein. Naiset olivat naisia, kovatkin naiset. Jos Pirita saisi tietää asianlaidan, eivät mitkään rahat riittäisi häntä pysymään hiljaa tai osoittamaan uskollisuuttaan Yhdysvalloille. Hän oli pettänyt lupauksensa suojata naisen elämä.

Barack Obama huokaisi raskaasti. Vaihtoehtoja ei ollut, suunnitelma B oli laitettava käytäntöön. Hänen oli näpyteltävä ainoastaan omassa tiedosssaan oleva salainen koodi ja painettava nappia. Hyvästi, agentti Pirita Tannenbaum, itsepähän veit asiat tähän pisteeseen, ajatteli presidentti. Hän harkitsi hetken, nyökkäsi sitten neuvonantajalleen päättäväisesti, kohotti kätensä, painoi laukaisinta ja lausui:
- God bless you, Finland.

Suomi valaistui ja pimeni.

9 kommenttia:

 1. :-o
  Herrajestas sentään!
  Ja nyt sitten kirjoittamaan ajasta ydintuhon jälkeen. ;)

  VastaaPoista
 2. Oli mulla fiksumpikin loppu tulossa, mutta tämän kanssa oli niin paljon hauskempaa. Absurdin tilaajat saivat tahtonsa läpi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kai nyt voisi julkaista pari muutakin loppua?

   Poista
  2. Hakusanoja en lopuksi kauheasti enää käyttänyt, joten niitäkin jäi aika hauskoja jemmaan.

   Esim.
   lataa sivuhistoria
   käärme tiiliseinää pitkin
   pitkät silkkiverhot
   muna seisoo jälki-istunnossa seksitarina
   metsäkauriin ja metsäpeuran ero
   kirkkovene veneilyvaatetusmitä mukaan yöretkelle ei sähköjä
   paljonko pomppulinna vie sähköä tunnissa
   suvun jatkaminen täpläkauriilla
   riku on homo
   juhannus riimit ja loitsut
   huuhkaja vei poronvasan
   minigolf saatana
   kahiseva tuulipuku
   dingo käsine

   Ehkä jotain siis joskus. Kenties edellisen jatkiksen Tarmo herää henkiin ja alkaa vastahyökkäyksen Amerikkaa vastaan. Hmm.

   Poista
 3. Didn't see this coming =80. Radikaaliratkaisu on aina hyvä, asiat halki, poikki ja pinoon. Tai orbittiin, kuten Suomelle tässä siunauksien saattelemana kävi. T. Jope

  VastaaPoista
 4. Voi hyvä luoja. =D

  M

  VastaaPoista
 5. Huuuu! Just valaistukin tuolla pihalla, luulin että aurinko tuli pilvestä, mutta pimenemistä odotellen sitten :)

  VastaaPoista
 6. Oho, johan lopun täräytit :o
  Mutta ei siinä mitään, eipä ollut lässy
  Eikä ennalta-arvattava
  Siis hyvä, jokin tavanomainen
  Olisi tehnyt koko stoorista lätyn
  Thnx :)

  VastaaPoista
 7. Heissan, Soja, Jope, M ja Anon! Toivottavasti ette saaneet traumoja, vaan olette nukkuneet yönne rauhassa. On tuo ulkopolitiikka kuitenkin sen verran epävakaata. :D

  VastaaPoista