tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kesäjatkis, osa 5: Totuuden palasia

- Katsokaa, tytöt, kenet löysin! Saanko esitellä, Kristian Kyy--, hmm, Pyylampi. Voitteko uskoa, kaikkien näiden vuosien jälkeen! hehkutti Kaisa ja näki ystäviensä huonosti peitellyt, epäuskoiset ja oikeastaan melkeinpä tyrmistyneet ilmeet. Hän tiesi naisten miettivän kuumeisesti, miksi ihmeessä hän raahasi heidän eteensä vanhaa vihollistaan - joka tosin oli sietämättömän komea vanha vihollinen. Kristianin koulukiusauksen kohteeksi joutuminen oli ollut Kaisasta senkin vuoksi kamalaa, että hän oli ollut salaa hieman ihastunut poikaan.

- Hei vaan, tervehtivät naiset tulokasta ja yrittivät peitellä hämmästystään.
- Pyysin Kristiania liittymään seuraamme, kun nyt näin hauskasti sattui, selitti Kaisa muiden ilmeistä välittämättä ja teki samalla pöydän ääreen lisää tilaa. - Sopii varmaan teille kaikille, vai mitä?

Vastaukseksi hän sai muminaa ja muutaman totta kain. Sivusilmällä hän kyllä näki, että naiset vaihtoivat merkityksellisiä katseita. Järki ja menneisyyden kokemukset harasivatkin selvästi vastaan, eikä ihme. No, olisipavathan vain tienneet, miten hänen mielessään myllersi: toisaalta hän halusi kuristaa miehen siihen paikkaan, toisaalta hyökätä kimppuun, repiä tältä vaatteet yltä ja suudella intohimoisesti.

Kaisa tunsi olevansa sekaisin. Mikä häneen oli mennyt?

Tarjoilija kävi tuomassa pöytään vesikannun ja avasi kuohuviinipullon, jonka naiset olivat tilanneet Kaisan ollessa vielä ulkosalla. Kristianin paikalle katettiin nopeasti ruokailuvälineet ja myös hänelle tuotiin lasi kuohuviiniä varten. Kun kaikki oli valmista, nosti seurue maljan:
- Yhteisille muistoille, veisteli Maikku hieman ilkikurisesti ärsyttävä virne kasvoillaan. - Yhteisille muistoille ja uusille elämänkuvioille, sillä niitähän meillä nyt riittää! Kippis!
- Kippis, lausuivat kaikki kuorossa, kilistelivät laseja ja naurahtelivat hieman hämillään. Maikku käyttäytyi röyhkeästi, ja melkein jokainen tiesi siihen ainakin yhden syyn. Kaisa oli Peterin mukaan syyllinen Piritan avioeroon, vaikka yksityiskohdat olivatkin hieman hämärän peitossa. Kaikkea Peter ei ollut suostunut paljastamaan. Oli silti vain ajan kysymys, milloin fakta paljastuisi Piritalle ja mitä siitä seuraisi, eikä kenelläkään ollut aavistustakaan, mitä valheita mies oli vaimolleen syöttänyt. Pirita itse oli ollut asiasta kertoessaan epämääräinen ja suurpiirteinen. Kristianin yllättävä saapuminen oli myös tuonut seurueeseen jännitettä, eikä ollut vaikeaa päätellä, että illasta tulisi ikimuistoinen. Siitä ei ollut epäilystäkään.

Kaisa kurkisti käsilaukkuun ja huokaisi helpotuksesta, kun hänen äänettömälle laittamassaan puhelimessa ei ollut uusia saapuneita viestejä tai puheluja. Jarkko tajusi ilmeisesti lopettaa tältä illalta. Kaisa mietti kiivaasti ystävänsä aikaisempia sanoja ja yritti punoa johtolankoja yhteen. Maikku oli ollut hänen luonaan vierailulla ja jäänyt yöksi juuri sinä iltana, kun outo lemmenviesti oli lähetetty Jarkolle hänen koneeltaan. Itse hän oli ollut siihen aikaan jo nukkumassa, joten Maikku oli kaiken takana - oli motiivi sitten mikä tahansa. Selvitettävänä oli silti muutakin: miten kummassa hän liittyi muka Piritan ja Peterin eroon? Pelkkä öinen kohtaaminen miehen kanssa kylpyhuoneessa ei riittänyt avioliiton rikkomiseen, etenkään kun mitään ei ollut tapahtunut. Vai oliko sittenkin? Hän oli ollut kyllä hieman humalassa, eikä muistanut illan tapahtumia kovin hyvin. Sen hän kyllä muisti varsin hyvin, miltä Peterin käsi tuntui hänen takapuolellaan, mutta oliko yksi asia muka johtanut toiseen? Ei kai sentään. Ei sellaista voisi unohtaa. Toisaalta Peter oli kyllä ollut seuraavana aamuna oudon vaisu, mikä ei ollut hänen tapaistaan. Lentokentällekään hän ei ollut lähtenyt mukaan, vaan oli valitellut työkiireitä.

Äkkiä Kaisan mielikuviin tunkeutui pelottava välähdys. Hän muisti nähneensä unta Peteristä ja kietoutumisesta tämän syliin, kiihkeistä suudelmista ja rohkeasta hyväilystä, joka johti paitsi humalaiseen, myös jumalaiseen seksiin. Hän oli herännyt aamulla nihkeänä hiestä ja hävennyt hieman irstasta untaan. Oliko se ollut unta? Oliko hän rakastellut Peterin kanssa? Ei, ei, ei. Se ei voinut olla totta. Kaisa työnsi hölmöt ajatukset pois mielestään ja alkoi tuijottaa naisten kanssa juttelevaa Kristiania. Hän siemaisi loput kuohuviinit kerralla huiviinsa ja päätti aloittaa miehen valloittamisen. Paskat menneistä, hän tuumi. Nyt oli saatava Jarkon tilalle mies.

Harmi vain, että samalla kun hän ajatteli kallistuvansa vähän enemmän Kristianin puoleen, ehti Maikku tunkeutua väliin. Saatanan Panu-tyttö isoine rintoineen, manasi Kaisa kiukkuisena melkein ääneen. Ota nyt vielä puhallettava retkipatja käsilaukusta ja käy siihen tyrkylle. Maikku nyt voisi vaikka kuksia muiden edessä, eipä olisi ensimmäinen kerta sekään. Vanhat muistot värisyttivät Kaisaa, ja häntä alkoi raivostuttaa, millainen hänen parhaana ystävänä pitämänsä nainen oikeastaan oli. Miten hän oli ollut niin sokea? Heillä ei ollut oikeasti mitään yhteistä.

Paitsi se, että he molemmat halusivat Kristianin.

Hän ei osannut aavistaa, että hetken kuluttua hänen huulensa koskettaisivat Kristianin huulia ja että hän olisi matkalla sairaalaan.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, siinä oli nyt se romantiikkaosuus. :D

   Poista
  2. Tuleeko seuraavaksi absurdeja murhia? :)

   Poista
 2. Kill your darlings tarkoittaa varmaan sitä, että joku pitää tappaa. Mun darling on ehkä Maikku, mutta se olisi liian selvä käänne. Lopuksi tulee siis todellakin käymään niin, että joku paikka (maapallo esimerkiksi) räjähtää. Onneksi on sitten aina Amerikan presidentti, joka voi pelastaa maailman.

  VastaaPoista