torstai 9. helmikuuta 2012

Tuulipukulandia

Paikallislehti, Etelä-Pohjanmaa 9.2.2012

Tuulipukukapina

Minä nyt oikein tänne yleisönosastolle ajattelin kirjoittaa. Olen miettinyt sillä tavalla, että näinä kuntaliitosten aikana kunkin vielä olemassa olevan kunnan tai kaupungin pitäisi lahjoittaa kaikille asukkailleen tuulipuvut. Tai rikkaat voisivat omistaan maksaakin, joutaisivat kyllä. Tuulipukujen värin pitäisi kuvata mahdollisimman hyvin kyseisen paikkakunnan ideologiaa, elinkeinoa, luontoa, erityispiirrettä tai muuten vain vaikkapa vittumaista luonnetta. Rintapieleen voisi ommella myös logon, sillä sellaisia on kuitenkin kovalla vaivalla suunniteltu, ja loisihan se myös yhteisöllisyyttä, kun joka pirtissä iltapuhteina parsittaisiin.

Niin sitä minä vaan, että ne tuulipuvut olisivat tosi kätevät, kun erottaisi heti, mistä kukin on kotoisin. Että ollaanko niin kuin samaa pitäjää aivan alunperinkin, vai onko vain pakko meidät samaan kirjastoon tai kunnantaloon ajanut. Se on sillä lailla, että kun viisikin naapurikuntaa laitetaan yhteen, niin kyllä siinä kansa epämiellyttävästi sekoittuu.

Omia juuria pitää kunnioittaa, ja siksi me tarvitsemme tuulipukuja. Ajattelin, että johtajilla voisi olla kuntaliitospuvut ja meillä muilla sitten ne oman kylän puvut. Toivoisin myös pisimpään paikkakunnalla asuneille ja nopeimmin tilaaville sauvat kaupanpäälle. Niillä voisi tökkiä esimerkiksi pirkanmaalaiset takaisin kotipitäjäänsä.

Nimim. Näin moon sen miättiny

*   *   *
Vastine:

Hyvä Tuulipukukapinoija!

Kiitämme mielipiteestäsi paikallislehdessämme 9.2.2012. Luimme ehdotuksenne valtuuston samaniltaisessa kokouksessa ja keskustelimme tuulipukujen mahdollisesta hankkimisesta jokaiselle kunnan asukkaalle. Olemme iloisia, että kuntaliitos kiinnostaa ja keskusteluttaa.

Valitettavasti meidän täytyy todeta, että kunnan talous ei kestä yhtään ylimääräisiä menoja. Paikallinen kangaskauppa kuitenkin lupasi kuntalaisille 15 %:n alennuksen viime vuoden tuulipukukankaista, ja koska työväenopistossa on vielä ompelupiirissä vapaita paikkoja jäljellä, voi tuulipuvun ommella halutessaan myös itse. Jos kiinnostus on suurta, on ensi syksylle mahdollista lisätä kurssi Ommellaan tuulipuku I ja II, joista ensinnä mainittu aloittelijoille ja jälkimmäinen edistyneemmille.

Koska olimme kuitenkin hyvin ilahtuneita ehdotuksesta, päätimme valtuustossa yksimielisesti, että jos ompelukurssi toteutuu, saavat osallistujat kurssin päätyttyä lahjoituksena kunnan kangasmerkin. Myös paikallislehden kuvaaja tulee luonnollisesti paikalle.

Lopuksi haluan vielä muistuttaa, että toimintastrategiaamme ei kuulu väkivaltaan kannustaminen. Jos teillä on omia suksi- tai kävelysauvoja, emme kehota "tökkimään" niillä ketään. Edes pirkanmaalaisia.


Terveisin

Jarmo Kuisma
kunnanjohtaja

*   *   *
Paikallislehden nettikeskustelussa kuohuu 10.2.2012.

klo 15.30: Tuulipuku my ass!

Siis ei oo todellista! Me ollaan epäuskoisina seurattu paikallislehden yleisönosastokeskustelua tuulipuvuista. (Meillä on koulussa joku sanomalehtiviikko.) Me nuoret voidaan kertoa, että ei mistään hinnasta laiteta päälle jotain hikistä tuulipukua, joka kaiken lisäksi olisi jostain viimevuotisesta kankaasta tai esmes itse ommeltu. Siirtykää nyt tälle vuosituhannelle!! Vain eläkeläiset ja pariskunnat käyttää samanlaisia tuulipukuja, eikä se hei tosiaan näytä hyvältä. Jos vähän seuraisitte muotia ja blogeja, niin huomaisitte kyllä.

Me ollaan keksitty paljon parempi idea. Hankitaan kaikille Onepiece-kotiseutuhaalari. Niitä saa netistä parilla sadalla eurolla tuunattuna (ainaskin nimen saa painattaa niin miksei jotain liito-oraviakin), ja niitä on kurssillakin paljon helpompi ommella kuin tuulipukuja. Olis sitä paitsi tosi siistiä, jos opettajilllakin olisi edes joskus nykyaikaiset kuteet.

Kuntaliitokseen me ei oteta kantaa, ei kiinnosta.

Jossu ja Mandi
Mettäperän yläkoulu 8 B


klo 16.05: Jossulle ja Mandille

Ihan vain tiedoksenne, että se EI OO mikään Onepiece, vaan OnePiece. Kantsisko tarkistaa faktat ja elää ite tällä vuosituhannella?! Ja siis liito-oravia?! Mitä vittuja ne muka on?

Frontside Ollie -98 <3


klo 16.23: Näkökulma tuulipuku- ja haalarikeskusteluun

Tarvitseeko viattomia luontokappaleita nyt sotkea tähän? On ihan hyvä, että te nuoret olette nyt näin aktiivisesti asialla, mutta pidetään keskustelu asiallisena, eikö vaan?  

Kyllikki


Klo 16.50: Kylli-tädille

Pidä keskenäs. 

Frontside Ollie -98 <3


Klo 17.45 Huolestunut äiti

Ollien äiti täällä kirjoittelee Kirsikan eli "Ollien" nimimerkillä. Ensiksikin Kyllikki voisi nyt ymmärtää, etteivät nykynuoret todellakaan tiedä liito-oravia olevan edes olemassa. Meidän Kirsikalla on kuule elämässä paljon tärkeämpiäkin asioita kuin luonto.

Frontside Ollie -98 <3

 Klo 17.47 Huolestunut äiti

No niin, vahingossa painoin nappia ja se lähtikin viesti sitten samantein, kun ei aina pysy näissä niin kärryillä. Siitä tuulipukuasiasta minä vaan vielä, että eikö joku Lastensuojeluliitto tai Lions Clubi voisi ottaa tehtäväkseen ommella niitä kaikille? Tai seurakunnan väki, onhan siellä niitä aktivisteja? Ajattelin vain kun niillä tuntuu aina olevan niin energiaa kaikenlaiseen.

Frontside Ollie -98 <3


Klo 18.23 The real FO

Sori mun äiti. Se on välillä vähän nolo.

Frontside Ollie -98 <3  


Klo 21.05 Hyvä keskusteluväki!

Kunnanjohtajan ominaisuudessa haluan vielä kertaalleen kiittää kaikkia aktiivisuudestanne asian suhteen. On ilo huomata, miten myös nuoriso on herännyt tarkastelemaan kuntaliitosta ja sen vaikutuksia näinkin syvällisesti. Kunnanvaltuusto pysyy kuitenkin edelleen kannassaan, jonka mukaan alkuperäisehdotus yhtenäisistä tuulipuvuista nimenomaan itse ommeltuna on kannatettava ajatus: se  paitsi ehkäisee harrastustoimintana syrjäytymistä niin myös työttömyyttä. Ompelupiiri kaipaa kipeästi uusia jäseniä, eikä paikkakunnan ainoa kangaskauppakaan olisi kampanjasta pahoillaan.

Toimikaamme kaikki yhdessä hyvän asian puolesta!

Jarmo Kuisma


Klo 21.30 Sauva-arvonta

Mettäperän Lions Club Ladies on tämäniltaisessa kokouksessaan tehnyt päätöksen, jonka mukaan yhdistys lupaa arpoa ompelukurssille osallistujien kesken kolmet Marimekon Unikko-kuosiset kävelysauvat!


Lions Clubin Ladiesin puolesta
Maarit Metsälä-Iso-Haavisto


Klo 23.59 (Otsikko)

Ei saatana. Akat ompeloo ja sauvakävelöö. Ja pirkammaalaaset. 

Tosimiäs


Lauantai 11.2.2012

Klo 00.20 Pirkanmaa is the best

Kommentti kännykällä täältä Pirkanmaan puolelta: me ei todellakaan haluta kuntakiimokseen teidän kanssa! Meistä ei tule Etelä-Pohjalaisia juntteja tekemälläkään. Pitäjää ihan vapaasti tuulisukunne!

Anonyymi


Klo 00.33 Haha!

Kiimailkaa te homot vaan sillä puolella rajaa niin paljon kuin haluatte. :D

Tosimiäs


Klo 08.10 Toimitus vastaa

Toimitus sulkee viestiketjun kuntaliitoksista ja tuulipuvuista epäasiallisuuksien vuoksi ja muistuttaa nettikeskustelun säännöistä. Kansalaisten keskustelu aiheesta jatkokoon kiivaana muilla foorumeilla.

6 kommenttia:

 1. Ihanan ajankohtainen!! :D :D

  VastaaPoista
 2. Juu, ei tiedä Isoon kirkonkylän väki torellisuuresta mitään, kun koittaa naittaa Vimpeliä ja Alajärviä. Ja vielä pahempaa: Alavutta ja Virtaita!

  VastaaPoista
 3. Emmäänyttiä... ku me täälä Pirkanmaalla ei ruukata tehrä mistään oikeen numeroo... ni eikös ne simmottis tuulipuvut kauheesti kahise? Joku pian huamaa että mekin ollaan olemassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että kahisevat, sillä jakelevat kuitenkin jotain halvimpia mahdollisia. Mutta ei se mitään, kasvaa vain pirkanmaalaistenkin luonne.

   Poista