keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Halpamatkalaisena

Saimme vihdoin sovittua ystävien kanssa kesän reissuajankohdan ja etenkin kohteen. Päätimme vetää budget-kortin esiin ja varata mahdollisimman halvat heinäkuulennot sinne, missä Uunokin aikoinaan seikkaili. Kentältä ajelemme sitten vuokra-autolla majoituspaikkaamme, joka ei ole varsinaisesti hotelli, muttei kyllä telttakaan. Olen arvoituksellinen, tiedän, mutta se on perimmäinen luonteenpiirteeni heti erinomaisuuden jälkeen.

Halpamatkalaisen tulee ottaa huomioon monta seikkaa, sillä kun peruslähtökohta on säästäminen, on oltava tarkkana!

- Vertaa lentohintoja huolellisesti. Jos pinna kestää, kierrä vaikka Kööpenhaminan ja Istanbulin kautta perille Osloon. Siinä voi säästää kympin. Kympillä saa monta kal limsaa.

- Tosiguru varaa menon halvimmalta lentoyhtiöltä, vaikka lento laskeutuisikin kohteeseen klo 03.25 aamuyöllä tai matka pitäisi tehdä siivellä seisten. Siinä voi säästää kympin. Kympillä saa perillä vaikka kal kaksi uimapatjaa ja lapset tyytyväisiksi ainakin vähäksi aikaa.

- Unohda iltapukuvalikoimasi. Koska iso matkalaukku ruumassa maksaa, yritä pärjätä käsimatkatavaroilla - ja voit säästää kympin per suunta. Siis toistan, kympin per suunta. Se tekee äkkiä laskettuna kaksikymppiä, jolla saa koneessa koko porukalle kal sämpylät.

- Jos joudut alistumaan niinkin alhaiseen kuin 5 kg:n käsimatkatavararajaan, ei hätää: pue kaikki viikon vaatteet päällesi. Lentokoneessa on aina kylmä, eikä halpalentoyhtiöillä ole tarjota sinulle huopaa. Rannalta kerätyt kivet joudut unohtamaan, mutta tärkeimpiä ovat sydämen muistot.

- Tee eväitä. Kun ostat tarjouksesta leipää ja paistat sen väliin pari kananmunaa, kuluu aika lennolla mukavasti, kun voit askarrella ruokailun jälkeen käärepaperista teeman mukaan lennokkeja -  ja säästät ainakin kympin. Kympillä saa esimerkiksi kal ruokajuomaa. Tosimatkaaja tosin nieleksii viisi tuntia ja juo sitten perillä lentokentän lähimmän vessan hanasta.

- Jos kuitenkin olet aikeissa ostaa vettä, huomioi, että vesipullo on kentällä aina halvempi kuin koneessa. Säästät jopa 50 senttiä. Sillä ei saa kal mitään, mutta säästö se on pienikin säästö.

- Perillä ruoka kannattaa tehdä itse. Lomallahan sitä ollaan ja on aikaa! Kun käy lähimarketissa ja ostaa kaappiin kahvit, sämpylät ja meetvurstit, säästää tosi paljon rahaa. Miehet säästävät myös hermonsa ja voivat naisten kokatessa ottaa kal aurinkoa tai nokkaunet.

- Kal Juoma on lähimarketissa huomattavasti halvempaa kuin baaritiskillä tai ravintolassa.

- Pidä aina mukana ohutta, matkakokoista pyyhettä, jonka voit ilmaiseksi levittää rannalle. Saat säästetyllä kympillä kal hiekkalapion ja -sangon.

- Pääsylippujen hinnat vesipuistoihin ovat suorastaan törkeät. On myös iloa ilman kal vesipuistoja. Laittakaa kasvot veteen ja puhaltakaa perunoita! Miten kivaa!

Näitä kaikkia vinkkejä noudattaen olet jo ennen lomaviikon loppua tienannut korin kal monta kymppiä, jotka voit panna säästölippaaseen. Pyydän silti huomioimaan, että kaikista halvimmalla pääsee, kun ei lähde minnekään tai hyppää eläinpuistoon aidan yli.

5 kommenttia:

 1. Kiitos!! Onneksi en ole vielä varannut kesän lomamatkaa. Näistä saa monta hyvää vinkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Oletkin lisäkseni ainoa, joka on lähdössä halpamatkalla. Muut lentävät ykkösluokassa. :D

   Poista
 2. Ryanair ja Norwegian ovat parhaita matkakavereitani. Jälkimmäinen vei viime vuonna juurikin Uunosta tuttuihin maisemiin siis ihan kirjaimellisesti: kävimme sen hotellin pihalla, mihin Johtaja Turhapuro ei ollut tervetullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Vieläkö pytinki on pystyssä?

   Piti ihan asian kunniaksi käydä ostamassa kaupasta Uuno Epsanjassa -dvd. Pitää opettaa perheen pienemmälle väelle vähän kulttuuria.

   Poista
  2. Jep, siellä oli. Respan sedän kanssa ei vaan ollut yhteistä kieltä, ikävä kyllä.

   Itse katsoin ennen matkaa ja joululomalla lapsetkin bongaili leffasta tuttuja maisemia.

   Poista