perjantai 18. marraskuuta 2011

Arkipäivän tuulikaappiromantiikkaa

Koska olen nainen, olen romantiikan nälkäinen. Tietenkin. Ei se ole naaras eikä mikään, jota eivät yllätyslahjat ja kynttilänvaloillalliset kiinnosta. Jos väitätte jotain muuta, esitätte vain. On päivänselvää, että jos mies panostaa suhteeseen järjestämällä jotain yhteistä kivaa ihan oma-aloitteisesti, se sulattaa kovimmankin emännän sydämen. Pirttihirmut ovat pohjimmiltaan herkkiä sieluja.

Jos ajatellaan, mikä on maailman romanttisinta ja kauneinta, niin päästään tietenkin nopeasti kosimiseen. Tai siis: se voi olla ja se saisi mieluusti olla maailman romanttisinta. Minua on kosittu alunperin keittiössä. (Pirttihirmujen kotipesässä, niinpä niin.) Tai olohuoneessa. En ole aivan varma, kun siinä oli vähän hässäkkää. Liekani ulottui hyvinä päivinä myös keittiön ulkopuolelle. Olen myös kuullut kosinnoista tuulikaapissa ja vessassa, joten miesten romantiikkakäsitys on kyllä hyvin laaja käsite.

Luolamiehet, pankaapa nuijat hetkeksi syrjään ja kuunnelkaa. Rakkaustohtori Ässä kertoo nyt, miten naista tulee kohdella.

1. Anna naisen puhua ja ole kiinnostunut siitä, mitä hänellä on sydämellään. Jos ei kiinnosta, esitä. Harjoittele ilmeitä vaikka peilin edessä, ettet jää heti kiinni siitä, että ajattelet yhtä aikaa rikki mennyttä porakonetta tai uusinta Aku Ankkaa, jonka lukeminen jäi edellisellä vessakäynnillä kesken.

2. Pinnistele ja ujuta keskustelun lomaan myös omia, hellävaraisia kannanottojasi. Mitä henkevämmäksi keskustelu käy, sitä paremmat ovat pisteesi jatkoa ajatellen. En tiedä tai sinä saat päättää -tyyppiset ratkaisut eivät vakuuta, vaan turhauttavat. Ole laumanjohtaja silloin kuin sitä tarvitaan! Esitä aidosti kiinnostunutta, kun nainen miettii esimerkiksi hiustensa värjäämistä tai leikkaamista. Ne ovat isoja asioita, usko pois.

3. Silittele silloin tällöin ja ota kainaloon. Älä ajattele mitään muuta, se riittää. Äläkä vaan ala ruinata. On hetkiä ja hetkiä, opi tunnistamaan ne.

4. Jos mahdollista, järjestä pieniä yllätyksiä silloin tällöin. Kokkaa oma-aloitteisesti ruokaa, vaikka sitten puolivalmista, ja saat rakkautta moneksi viikoksi. Vuokraa leffa ja paukuta popcornit, koska olet suunnitellut yhteisen elokuvaillan. Hiero kumppanisi työstä väsyneitä niskoja ja kireitä hermoja. Vie lapset yllärinä ulkoilemaan, jotta nainen saa lukea vaikkapa yksin kirjaa tai uutta lehteä, jonka olet tuonut kioskilta. (Varmista, ettei hän ala siivota, kun kerrankin saa tehdä sitä rauhassa). Ole luova. Ei tarvita mitään suureellista, eikä etenkään tarvita taka-ajatuksia. Nainen tulee pienistä eleistä niin onnelliseksi ja kiitolliseksi, että pääset kyllä maaliin ennen pitkää. Huomaa myös, että nainen kertoo uskomattomasta ajattelevaisuudestasi ainakin viidellekymmenelle parhaalle ystävälleen.

5. Jos kuitenkin tahdot olla suurieleinen viidakon kuningas, ota mallia alla olevasta videosta. Lopputulos ei ole syntynyt aivan hetkessä, mutta melkoisen romantiikan huipentuman sillä saikin sitten aikaan. Kosia voi monella tavalla, joten tee tapahtumasta ikimuistoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti