torstai 13. syyskuuta 2012

Viikonloppuvisa

Opetin jossain vaiheessa uraani myös jonkin aikaa historiaa, sillä olen aika viisas ja minulla on jaettavaksi paitsi pätevyyttä myös naisen logiikkaa vähän alalle kuin alalle. Pidin tuolloin säännöllisin väliajoin visailua, jossa oppilaiden piti muistaa sekä opittuja asioita että yhteiskunnallisesti tärkeitä uutisaiheita. Se oli kivaa ja kasvattavaa, ainakin siinä mielessä, että piti itsekin heittää Seitsemän päivää -lehti sivuun ja avata esimerkiksi Ilta-Sanomien nettisivut. Vaikka ei silloin mitään nettiä ollut vielä keksittykään, kirjekyyhky se toi viestin maailmalta, jos löysi perille tai ei ollut tullut raukka ammutuksi.

Takavuosista inspiroituneena päätin julkaista teille oman viikonloppuvisan. Tehtävä on yksinkertainen: mikä näistä ei ole kuulunut arkeeni kuluneen viikon aikana?

1) Minulla oli järjetön vessahätä opekokouksessa. Ei noussut päähän.

2) Tulin tuntia aikaisemmin kouluun, että saan uunilohta.

3) "Hyppää heti pois sieltä kaapin päältä!" huusin luokassa tiistaina klo 13.30.

4) Ehkä hukkasin takin ja löysin sen ruokalan naulakosta. En varmana ollut itse vienyt sitä sinne, joku oppilas oli ilmiselvästi varastanut.

5) Virkavapaan anominen ja myöntäminen, koska olen maailmanmatkaaja eli kosmonautti. Aion matkustaa ulkomaille asti, repikää siitä ja olkaa avoimesti Ruotsin-laivalla kateellisia päivätansseissa. Minä menen lentokoneella, jossa on ilmainen ruoka- ja juomatarjoilu.

6) Perustin ryhmät nimeltä Melat ja Sauvat. Yksi Jorma ei ilmoittautunut kumpaankaan.

7) Opastin ystävällisesti, että homo ei ole adjektiivi, vaikka sen sata kertaa tehtäväpaperiin kuvailevien sanojen kohdalle laittaisi ja olisi tyytyväinen tuotokseensa.

8) Todistin, miten isäntä veti teinipoikaa polkupyörän perässä narussa, ja minä vain nauroin.

9) Työnsin oppilaat pimeään sokkeloon selviytymään pois aivan itse.

10) Kun volyymi luokassa yltyi eikä ottanut millään laantuakseen, menin hetkeksi istumaan opettajanpöytäni alle.


Olkaa hyvä ja menettäkää yöunenne tehtävää ratkoessanne!

19 kommenttia:

 1. Nro 3. Ihan koska vaan se on mun lempinumero. Etkä sinä olisi käskenyt hyppäämään vaan tulemaan: "Tule heti pois..." Nih. :D

  VastaaPoista
 2. Varmaan 10). En ihan usko, että mykistyisit missään tilanteessa.
  Asiasta viidenteen, off topic, nyt tarvitsen äikänopen kannanoton. Onko oikein sanoa, että "joku tuntuu jollekin"? Siis "musta tuntu ihanalle". Vanhana jääränä minä sanon, että joku tuntuu joltakin, siis "vesi tuntui kylmältä, mutta menin silti uimaan". Jos vesi tuntuisi kylmälle, niin siellä olisi joku kylmä? (Minähän en muuten kylmään veteen mene.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tarvitaan nopea vastaus mieltä askarruttavaan pulmaan, ettei jää koko viikonlopuksi vaivaamaan. :D Tuntua joltakin tai tuntua jollekin ovat molemmat oikein. Ensin mainittu on kuitenkin yleisempi, joten siksi se tuntuu monesti luontevammalta.

   Poista
 3. Kiitos nopessta vastauksesta. Kai sitten täytyy vaan yrittää tuohon minulle-muotoon tottua, vaikka koville ottaakin. On sitä ihmisellä ongelmia...

  VastaaPoista
 4. No ompas tapahtumarikasta arkea! Minä valkkaisin kutosen ;)

  VastaaPoista
 5. Numero viisi. Ensinnäkin maailmanmatkaa ja ei ole kosmonautti vaan kosmopoliisi. Toiseksi olet säästäväinen (ehkä jopa pihi), joten et tietenkään maksaisi ylimääräistä paremmasta palvelusta lennolla. Kolmanneksi, mikään ei voi olla parempaa kuin päivätanssit laivalla, joten veikkaan sun ilmoittautuneen opettajien pikkujouluristeilylle!

  VastaaPoista
 6. Kohta 2 on fiktiota. Niin hyvää kuin kouluruoka voi parhaimmillaan olla, ei kukaan mene kouluun tuntia aikaisemmin saadakseen laitoskeittiön loihtimaa uunilohta. Eihän?

  Onko elikkä-siis pilkun korvike? Joskus teinien juttuja (salaa) kuunnellessa tämäkin kieliopillinen uusilmiö hiipii mieleen.

  VastaaPoista
 7. 6! Eihän sellaista Jormaa olekaan, joka ei Meloihin ja Sauvoihin halua kuulua!

  VastaaPoista
 8. Minun ei kannata veikkailla (ei oo taivaan merkit kohillaan yhen ennustuksen mukaan), mutta sitä kohtaa 6 minä kans, että minkälainen Jorma se tuommonen Jorma muka on?! Ihmettelee Jope

  VastaaPoista
 9. Kuutonenhan on tietenkin se Jorma, jonka jälkikasvua aina ihastellaan, miten siinä onkaan niin isänsä jorman näköinen lapsi... Joten minä veikkaan kymppiä.

  VastaaPoista
 10. 1) Menee täydestä, siis totta. Minullakin olisi ollut.
  2) Ehdottomasti totta, uunilohen vuoksi voisin mennä jopa kaksi tuntia ennemmin.
  3) Täytyy olla totta, omista kouluajoistani ei ole niin kauaa aikaa.
  4) Näinpä. Kai toruit kaikkia oppilaita tasapuolisesti?
  5) Ei, ei. Ehdottomasti ei. Tämä siis on tarua. Mutta muistit kai ostaa lentotukisukat?
  6) Takuulla perustit, en epäile. Mutta tämäkin on tarua, Jorma olisi ehdottomasti mukana.
  7) Toivottavasti totta, kansakuntamme toivot tarvitsevat sivistystä tämänkin asian suhteen.
  8) Saatoitpa todistaakin, eräs kirjailija taitaa tietää mistä on kyse. Minäkin olen todistanut, silloin itsekin teininä se ei vain naurattanut.
  9) Ei pidä paikkansa, etkö saattelekkaan heitä aina kotiovelle?
  10) Tekisit tämän. Ehdottomasti totta.

  VastaaPoista
 11. kallistuisin kolmoseen. tosin jos se on matala kaappi niin tämäkin voisi hyvin tapahtua. missä tapauksessa valkkaisin kohdan 10. eli ykkösveikkaus 3 ja varaveikkaus 10 :D

  VastaaPoista
 12. Nro5, koska velvollisuudentuntoisena henkilönä et ikikuunaan lähtisi kesken kouluvuoden ulkomaille ja jättäisi teinareita oman onnensa ja jonkun epämääräisen sijaisen huomiin.
  /Pau

  VastaaPoista
 13. Jääkaapin ovesta ja lapsilta tarkistin että koulussa on ollut tiistaina uunilohta joten 2 on hyvinkin mahdollinen. Ihmettelen vain (siis kateellisuuksissani narisuttelen hampaitani) että miten myöhään sun työpäivä alkaakaan??? Ehkä tässä sittenkin on kompa?

  Myös ysiin on paikallistuntemusta sen verran, että poikasen sähly oli kyseisen sokkelon vuoksi peruttu. Tylsä juttu.

  Viitosessa hämmentää se, että sinä itse siiskö olet hakenut että myöntänyt virkavapauden itsellesi? Vai miten tämä on ymmärrettävissä? Ajattelisin, että olisit tällaisissa asioissa tarkka, mutta voihan se olla niinkin, että lukemisen ymmärrykseni on vanhemmiten ruostumaanpäin.

  Silti veikkaan kymppiä, koska lukemani perusteella tykkäät istua pöydällä, joten siitä ei ole loogista mennä pöydän alle piiloon vaan ennemmin siitä kohtaa noustaan pöydän päälle näkyväksi ja kuuluvaksi henkilöksi. Mikä jottei laiteta saman tien siinä pöydällä ollessa tanssiksi, jos oikein rytmi sykkii suonissa.

  VastaaPoista
 14. Minäkin veikkaan kymppiä. Sillä ei saa hiljaiseksi, ei voi, eihän? Itse tapasin nousta aina pöydälle korkkareillani ja tuijottaa luokan hiljaiseksi :D

  VastaaPoista
 15. Oikea vastaus on kuusi. Oikeasti Jorma olisi halunnut molempiin ryhmiin, joten perustit vain melalenkkeilijät ryhmän.
  Menettekö Bora Boralle?

  VastaaPoista
 16. No mikämikämikä se oikea vastaus sitten on´?

  VastaaPoista
 17. Kohta 3 ei ole totta. Sillä mikäli herranterttu olisi hypätessään loukannut esim. nilkkansa, joutuisit sinä varmaan maksamaan vahingonkorvauksia, minkä fiksuna ihmisenä osaat ennakoida, etkä anna kasvatettavillesi tällaisia, vaarallisia ohjeita.

  Kohta 7 nyt vain on väärin. Et ehkä ole tutustunut Kielikellon tuoreeseen listaan uusista adjektiiveista..?

  VastaaPoista
 18. Vastauksia tulossa, elämä vain hankaloittaa kirjoittamista!

  VastaaPoista