lauantai 8. syyskuuta 2012

Ette pane

Aina ei voi onnistua, huipputyyppikään. Tässäpä teille paljastus ja ihan oikea ote perjantain opetuskeskustelusta, jonka aiheena oli päihdekasvatus. Emme normaalisti pidä tuota äidinkielessä välttämättä ihan tärkeimpänä osa-alueena, mutta pohjustinpa minäkin omalta osaltani seuraavan viikon koko koulua koskettavaa tapahtumaa.

Pikkuraggareiden oli mietittävä erilaisten tapausten kohdalla, miten he itse toimisivat tai miten homma tosielämässä kenties oli tapahtunut. Eräs esimerkkitilanteista oli sellainen, että tuttu yläkouluikäinen oli sammunut 28 asteen pakkasella hankeen, ja he osuivat paikalle. Vaihtoehdot reagointeihin kuuluivat jokseenkin näin:

A) Kuljet ohi.
B) Menet, käännät toverin kylkiasentoon ja soitat ambulanssin.
C) Soitat poliisille.
D) Viet toverin terveyskeskukseen.

Kun kertasin vaihtoehtoja ja joku hirnui räkä poskella panevansa A:n, pääsi suustani nopeasti -  salamoiden sukua kun olen:

- No joo, kaveri makaa pakkasessa sammuneena, niin sitä ette sitten varmana pane.

Riemupa repesi siitä ja ilo ylimmilleen. On ihanaa vaikuttaa niin monen elämään positiivisesti.

5 kommenttia:

 1. Oppivatpahan tuonkin. Joku olisi kuitenkin muuten pannut :)

  VastaaPoista
 2. Sana sanasta, kaksi parhaasta.

  VastaaPoista
 3. Uaaahhhhahhahhaaaa, kuka semmosessa pakkasessa pystyisikään XD
  Menee liukasteet hileiksi!

  VastaaPoista
 4. Meikäläisen kupeiden hedelmä oli vastaavassa tilanteessa yllin tunnilla perustellut A-vastausta, että rehellisesti sanoen ei kukaan pysähdy katsomaan tien vieressä makaavaa - mahdollisesti spurgua - että tarvitsisko se mehdollisesti apua. On ne ysiluokkalaiset niin kipeän rehellisiä ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin juttelimme tuosta asiasta, vaikka tehtävässä kyse olikin omanikäisestä kaverista. Kyllä nykyaikana ihmiset kulkevat laput silmillä, vaikka kyseessä voi olla joskus jonkun henki. Surullista.

   Poista