maanantai 3. syyskuuta 2012

Meikitön päivä my face

No niin. Kampanjaa on taas ilmassa kaikenlaista ja torstaina 6.9. ollaan sitten kuulemma luonnonkauniita kaikki. Sieltä se pursuaa kuulkaa syvältä sisimmästä ihmisen hehku ja kauneus, ja nainen on kauneimmillaan, kun hyppelehtii raikkaana saunan jälkeen vaahtopallo Linna-sampoota korvanjuuressaan.

Hevonkukkua, sanon minä. Kyllä se on kuulkaa niin, että syvältä pursuaa vain tali finnistä peiliin.

Muistan joitakin satoja vuosia sitten missikisat, joista nousi suuri ja eittämättä tärkeä keskustelu. Ehdokkaita oli päätetty kuvata suihkupuhtaina kylpylässä, ja vaaleat missit nousivat kuvat nähtyään kapinaan. Siellä olisin minäkin ollut eturintamassa itseäni puuhun tai vesiliukumäen kiinnityskouruun köyttämässä, jos olisivat hoksanneet minua kisoihin osallistumaan pyytää. Minulla on iso nenä, tiedän, mutta se on vain ominaisuus, eikä millään tavalla häpeäksi. Kulmakarvoja tai ripsiä minulla tai muilla kauniilla blondeilla ei sitten ilman värittämistä olekaan, joten jos luonnostaan tumma ja vaalea missi pannaan ilman meikkiä altaan reunalle keikistelemään, niin ei ole reilu peli ollenkaan. Siihen maailman aikaan kestovärjäykset ja pigmentoinnit olivat vasta pilkkeitä kosmetologien silmäkulmassa.

Kaikkien vaaleiden naisten puolesta minä sanon meikittömälle päivälle jyrkästi ei. Jotain rajaa, edes silmiin. Minun torstainen kauneuteni tuleekin runsaasta määrästä kajalia, valokynää, meikkivoidetta ja aurinkopuuteria ja jos kapinoin, pistän vielä poskipunaakin oikein reilulla siveltimellä ja turkoosia luomiväriä. Meikistä on kauneus tehty.

No, kampanja on paitsi leikkimielinen, myös jossain määrin totinen: kampanjointi tapahtuu ympäristöystävällisen kosmetiikan puolesta (lähde). Siis kampanjoidaan meikkaamista sillä, että ei meikata. Loogista.

11 kommenttia:

 1. No kyllä näin on näppylät. Vouhkasin tästä aiheesta juuri viime lauantaina (saunanraikkaana) miehelleni. Juu, ei meikata kukaan, jee. Jumala on luonut kaksi näkymätöntä kulmakarvaa ja olemattomat albiinoripset. Tyydy siihen, älä mene koskemaan. Olet kaunis juuri tuollaisena. Fak juu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole nyt vain onnellinen siitä, mitä sinulla on. Afrikassa nähdään nälkää, oli kulmat tai ei.

   Poista
 2. Kyllä ei edistä tämä kampanja maailmanrauhaa, hyvinvointia, tasa-arvoa, eikä muutakaan hyvää ja kaunista. Henkistä pahoinvointia, nöyryytystä ja häpeää edistäisi. En halua näyttää sisäistä kauneuttani kenellekään perheen ulkopuoliselle, se on niin herkkä ja hauras asia. Taidan siis minäkin vetaista sumusilmät torstaina uudella luomivärilläni normaaleiden rajauksien ja ripsareiden lisäksi. Ailainaa ja korostaa Jope.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkää ja haurasta on kyllä turha mennä sörkkimään muulla kuin rajauskynällä.

   Poista
 3. Ennen vanhaan oli meikatut tytöt huor.. siis huonoja tyttöjä.
  Ei ollut ripsiväriä eikä etenkään huulipunaa, jos oli niin naaman pesu oli väistämätön seuraus. Jos jollakin oli illan hämärissä huulikiiltoa ja tuoksui myskille oli vienti vastustamaton. Tulkaa tytöt takaisin ...
  Aiotko muuten osallistua tohon Facen haastatteluun ja kuvaukseen.
  G-I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin kuvittelin, että jos meikkaa hulluna, ei varmaan voi osallistua. :D

   Poista
 4. Mie taidan viettää torstainakin meikitöntä päivää, niinkuin n. 330 päivää vuodessa... Mut ei hätää tytöt, en mie näytä myöskään kauniilta ;) Ja miullakin on ne näkymättömät ripset, jotka vielä kivasti kasvavat suoraan alaspäin silmien peitoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aina ihmetellyt sitä, miksi miehillä on usein pitkät, tummat ja kaartuvat ripset. Jokseenkin epäreilua.

   Poista
  2. Ei se ole epäreilua, koska miehet ei voi meikata (paitsi Hermannin Olli ja muut rokkikundit) mut naiset voi meikata ne ripsensä tummiksi ja pitkiksi. Sitten ollaan tasoissa. Mulla sattuu olemaan joku ihmeen puberteettinaama tällä hetkellä eli en todellakaan järkytä kanssaihmisiäni meikittömänä, luulevat vielä että on joku rokko tai kamala tarttuva tauti ja joudun karanteeniin. Ei, minä vedän kaikki teinien finnivoiteet ja päälle sitten monta erilaista kerrosta erinäisiä voiteita, jotta iho oli kuulas, laikuton ja punaton. Ainoa puna mitä tulee on purkista ja vain poskiin.

   Poista
 5. Täälläkin on kovin vaalea kauneutta. Ja kun luonne on sähäkämpi, niin pitää sitä omannäköisensä olla ja ne kulmakarvat ja ripsethän sitä luonnetta kuvastavat, eikös niin?
  Kestoväreille voi muuten olla allerginen. Silloin käy niin, että kun aikoo olla erityisen tyylikäs illan pippaloissa, niin kulmakarvat kyllä näkyvät kivasti mustana punaisen turvonneen ihon päällä... Hydrokortisoni ei auttanut kovinkaan paljoa. Että on tämä naisen elämä vastoinkäymisiä täynnä!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti tämä kampanjan kohteena eivät ole vain nuoret naiset - ja vanhoille riittää mäntysuopa. Olen sitä mieltä, että vanhatkin naiset näyttävät viehättävämmiltä, jos he ovat ihmisten ilmoille mennessään hiukan "tällättyjä", sipaisu huulipunaa ja miksei sopivasti silmien korostustakin. Vanhan ei tarvitse olla kaunis, vaan hoidetun näköinen.

  VastaaPoista