tiistai 11. syyskuuta 2012

Madame Ässän syyshoroskooppi

Tämä on universaali syyshoroskooppi melkein kaikille. Säästösyistä käytössä ovat ranskalaiset viivat, ja horoskooppiin on yhdistetty sää, lottovoitto ja hyvällä säkällä jopa maailmanrauha. Ei tarvitse sitten heti viikon päästä uutta ennustaa.

- Tähtien, planeettojen ja ulkoavaruuden asento on erityisen suotuisa niille, jotka luonnostaan pitävät syksystä. (Ihmetyyppejä.) He sytyttelevät himona tuikkuja, lyhtyjä ja pöytäkynttilöitä Seitsemän veljeksen langasta tehdyt polviin asti ulottuvat raitavillasukat jalassa, huokailevat kilpaa putoilevien ruskalehtien tahtiin ja juovat teetä pitämällä mukista romanttisesti kaksin käsin kiinni. Varpaat neulovat samalla uusia säärystimiä, villatakkeja ja virkeitä tupsupipoja, ja onnelliset aviopuolisot pyöräyttävät mainoskatkon aikana makoisat omenahillot tulille. Kellari on jo melkein täynnä luonnon omia herkkuja, mutta ajatus koko perheen ihanasta metsäretkestä kaatuneine puolukkasankoineen kutkuttaa jälleen mieltä! Syksyinen viima on raikas tuulahdus, ja vesisade puhdistaa mielen paremmin kuin jooga, vaikka sekin on syysmyrskyssä luomutilan pellonreunalla sielunkumppaneiden kanssa tajuntaa laajentava kokemus.

Tällaisten tähtien alla syntyneet voittavat syyskuussa lotossa huomattavan summan rahaa, jäävät pois töistä ja nauttivat elämästä: nyt on varaa ostaa jopa Maria Drockilan tai PartyLiten kynttilöitä!

- Vetäytyvien vuorovetten aikaan syntyneitä ottaa suuresti päähän, että aamuisin on jo aivan liian kylmä ollakseen alkusyksy - vastahan kesän vesisateet väistyivät. Mieltä sapettaa, että yöpakkaset jäädyttävät maan ja halla vie sadon, jota ei tosin jaksanut kyseinen fakta mielessä parvekkeelle edes kylvää. Puolukat ovat sitä paitsi pahoja, ja omenat tippuvat puusta päähän. Ajatus kalsarikerroksen lisäämisestä tiukkojen farkkujen alle oksettaa, vesisade yksinkertaisesti vituttaa ja lehtien haravoinnissa pääsee useamman rakon jälkeen tiukka perkeles. Jokunen yrittää virittäytyä ärsyttävän työkaverin vinkistä väkisin tunnelmaan sytyttämällä kaapista viimejouluisen tuikkupussin jämät, mutta ne käryyttävät vain mustan jäljen kattoon ja valuttavat talit uudelle matolle. Tee on kitkerää ilman hunajaa, jota ei tietenkään ole kaapissa, eikä parin hampaat irvessä kiskotun ja terveysvaikutteisen mukillisen jälkeen saa edes nukuttua. Sitten on taas aamu ja vettä sataa laakana kaula-aukosta napakoruun asti, joka hinkkaa ruskovillaisen aluspaidan alla ihoa. Lotossakin on viikko toisensa perään korkeintaan yksi oikein, ja karkaaminen ulkomaiden aurinkoon on haave vain. Kohti joulustressiä on kuitenkin mentävä ja talven ennätyshankia.

Madame Ässän kristallipallo sumenee tältä päivältä. Värikästä tai paskaa syksyä, ihan kummin vaan!

5 kommenttia:

 1. Minä niin arvasin ettei ois kandenu kömpiä peiton alta aamulla, kun taivaan merkit ja kristallipallotkin ovat sitä vastaan! Ei tartte vissiin lototakaan tällä viikolla 8(. Kitisee luoteen lapsi Jope, jonka puolukat ja viinimarjat mätänevät pehkoihinsa, kun ei vaan jaksa tuonne viimaan ja sateeseen...

  VastaaPoista
 2. Ihmisellä pitäisi olla sellaisia luottomuoreja, jotka keräisivät onnessaan marjat, survoisivat, hilloaisivat, keittäisivät mehuksi ja hymyillen ne ovelle toisivat.

  VastaaPoista
 3. Hehehee =)))))))))) Sinulta löytyy aivan ilmeiset astrologin lahjat ;), eikun pallon hinkkaukseen vaan... kyllä niin osui ja upposi, jääköön arvoitukseksi kumpi=))

  VastaaPoista
 4. "Viimejouluisen tuikkupussin jämät" - tunnistan itseni. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että Madame Ässän tarkkanäköinen horoskooppi on tavoittanut niin monet. :) Minkäs sitä ennustajaeukkoudelleen mahtaa.

  VastaaPoista