tiistai 29. toukokuuta 2012

Sukkahousuruusuja

Nyt kun joka niemessä ja notkelmassa pohditaan paniikissa, millaisen kukan, mukin, kynttilänjalan tai orapihlaja-aidan sitä tänä vuonna lapsen kerhonohjaajalle tai opettajalle hommaisi, annan vinkin: lähesty asiaa ihan uudelta kantilta. Ei nimittäin sovi unohtaa vanhoja kunnon sukkahousuja. Näinä Norlynin alati rikkoutuvina nilkkasukka- ja sukkahousuaikoina on jo muutamassa päivässä saanut kasaan sopivasti materiaalia vaikka mihin mukavaan. Toki asia riippuu myös reikien koosta, mutta noin niin kuin periaatteessa.

Ei voi myöskään liikaa korostaa lahjan ekologisuutta. Sukkahousujen uusiokäytöllä pelastaa maailman.

Tässä kaikille himoaskartelijoille ja vähän vaatimattomammillekin väkertäjille viisi nopeaa ja helppoa ohjetta päättäjäispäivää ajatellen.

1. Muistojen pussi
Tämä on hyvin yksinkertainen vinkki. Leikkaa saksilla paperista pieniä lappusia, joihin kirjoitatte vuoden tai vuosien varrella tapahtuneita asioita, sutkautuksia, muistoja, sydämenkuvia tai muita mietteitä. Sitten vain laput sukkahousun teräosaan (älä yritä tätä legginseillä, toim. huom.), sukkahousun lahje saksilla poikki ja paketti kivalla pikku solmulla kiinni. Omaperäistä ja hauskaa, suorastaan liikuttavaa!

2. Moderni saunavihta
Homma toimii samoin kuin Muistojen pussi, mutta lappusten sijaan teräosaan kerätään koivunlehtiä. Mitä enemmän lehtiä lahkeeseen kerää, sitä pitemmällä sukkahousuvihdalla lahjan saaja voi itseään huiskia. Kunnianhimoinen täyttää molemmat lahkeet, joilloin vihdalla voi harjoitella myös kahden selän hakkaamista. Hauskaa!

3. Silmäside
Koska esimerkiksi opettajat eivät kesäaikaan varmastikaan halua kulkea koulun ohi silmät auki, valmista heitä varten näppärä ja kaunis, taskuun sopiva sukkahousuhuivi silmille sidottavaksi. Huomioithan, että verkkosukkahousut eivät ole tähän lahjaan paras materiaalivaihtoehto ja että lahjan mukaan kannattaa printata varoitusteksti Käytetään omalla vastuulla etenkin pyöräillessä ja autoillessa.

4. Kestoruusu
Miksi ostaa kukkakaupasta muutamassa päivässä kuihtuva ruusu, kun voit askarrella kestävämmän aivan itse? Leikkaa sukkahousuista sopivan kokoisia ruusun terälehtiä, sommittele hetki ja liimaa ne sitten kivaksi rykelmäksi. Älä unohda, että ruusu saa olla myös persoonallinen. Leikkaa tämän jälkeen lahkeesta pitkiä soiroja, jotka letität tai punot kestäväksi varreksi. Käytä mahdollisuuden mukaan myös rautalankaa, jolloin saat ruususta uljaamman. Opettaja ilahtuu ikihyviksi!

5. Kesäpipo
Miten hauskaa puutarhatöiden tekeminen onkaan, kun päässä on auringolta suojaava, kiva kesäpipo! Kirjaile sukkahousujen vyötäröosaan kivoja koristeita tai liimaa kimalletarroja elävöittämään päähineen ulkonäköä, ja kesän suosikkipipo on valmis. Jos tahdot, kaksi roikkuvaa lahjeosaa voi sitoa ylös solmulle ja leikata soiroksi, jolloin pipo saa myös tupsun. Tästä ilahtuvat naapuritkin!

Kuten näette, ei lahjan hankkiminen ole ollenkaan vaikeaa. Mieti toteutus lahjansaajan persoonan mukaan ja improvisoi: valmista urheilulliselle ohjaajalle sukkahousuista korkeushyppyrima kesäkisoihin, leikkaa kannustavalle opettajalle viiri ja koristele se vaikka lapsen kädenjäljellä, ompele tavalliseen t-paitaan suosikkiopelle sukkahoususoiroista upeat hapsut ja tee lopuista sukkahousuista vaikka koko opettajakunnalle välituntisin puristeltavat stressipallot. Luota itseesi ja ideoihisi!

Ihania koko perheen askarteluhetkiä!

2 kommenttia:

  1. No voi hitsin hitsi, miksi te opettajat ette ole kertonut näitä vinkkejä ajoissa? Monessa kodissa on jo ostettu suklaat ja muut herkut, mutta nyt ne menevät tärviölle kun piltit askartelevat vihtoja.

    VastaaPoista
  2. Anteeksi. Onneksi kuitenkin opettajalle voi antaa vaikka kuinka paljon lahjoja, joten ei hätää. Suklaa ja sukkahousut sopivat oikein hyvin yhteen.

    VastaaPoista