tiistai 23. lokakuuta 2012

Perseestä


Törmäsin tuossa pyllyasioihin, eikä ollut ensimmäinen kerta. Nettiartikkeli Peppu pyöreäksi - opas täydelliseen takamukseen kertoo meille kaikille, miten ihannetilaan pääsee. Ihanne on siis tietynlainen takapuoli: ei littana, ei roikkuva, ei tavallinen, vaan hyppyri, josta jopa Matti Nykänen ja Jens Weissflog voisivat vielä liidellä parisataa metriä silmät sidottuina ja sukset ristissä, ehkä jopa takaperin. Kyllä se vähän niin on, että jos persaus ei ole pyöreä ja terhakas, elämässä on kaikenlaista vialla ja joku voi luoda vaikka ihan säälivän katseen. Sitä paitsi tiedoksenne, että palloperse on seksikäs, ja seksi on asia, jota ilman tämä maapallo ei pärjää hetkeäkään.

Olet sitä, miltä takapuolesi näyttää.

Lihastohtorin artikkelista huokuu ammattitaito ja asiat on esitetty vakuuttavasti - ja mikä parasta, se on kirjoitettu pieni pilke silmäkulmassa. Kuitenkin lähtökohta, että täydellisen perseen pitäisi olla pyöreä, pistää tällaisen maallikon ärsyyntymään. Eikö ole jonkin sortin pakkomielle, että elämä pyörii takapuolen ympärillä: tulevat niskatkin kipeäksi siitä ympäri hyörimisestä ja menee kauheasti rahaa hierojalle. Lihastohtori lähestyy toki asiaa terveellisesti saliharjoittelun kautta ja neuvoo, "miten kehittää näyttävä hyppyrimäkiprofiilin sisältävä lihaksikas takamus oikeanlaisella harjoittelulla ilman plastiikkakirurgiahömpötyksiä". Niin. Kaiken lähtökohtahan on se, että ihmisellä kuuluu olla hyppyrimäen näköinen perse. Tahtoisin kyllä hieman erittelyä siitä, puhutaanko K90-mäestä vai kenties liitomäestä. Olisi kauheaa, jos pönkisi painoja reisi piukeana ja saisikin vääränmallisen mäen, vaikka jonkin Lahden hyppyrimäen, kun tähtäisi Bischofshofenin Paul-Ausserleitner-Schanze-mäkeen. Vaikka pahintahan on, ellei treenaa takapuoltaan ollenkaan: ahterisi kertoo elämästäsi totuuden. Ei niillä muilla arvoilla niin väliä olekaan. Sitä paitsi jos sattuu tykkäämään lenkkeilystä (sellaisiakin ihmisiä kuulemani mukaan on), se pilaa perseen ja sitä myötä elämän.

Voi perse. Perse, perse, perse.

Koska asia on vakava ja painaa varmasti meidän kaikkien selkäperseisten ja alemmuuskompleksisten mieltä kovasti, haluan muistaa kaikkia iloisella ja takapuolihenkisellä rallilla. Mietitään nyt tänään oikein kovasti hanureitamme, jotka epäilemättä ovat vääränlaisia.


20 kommenttia:

 1. Toi on just toi, mikä vuoksi yritän välttää lenkkeilyä. Sitä minä oon joskus miettinyt (sovituskopissa), että jos synnyinlahjana/rasitteena saa ison persiön, niin miksi sen pitää olla leveä ja litteä, eikä sellainen brassiperse, joka näyttää farkuissa kivalta. Siis ihan noin yleisellä tasolla... Mietiskelee, Jope.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Brasseilla on kehostaan pakkomielle. Eipä ole niissäkään farkuissa elo helppoa.

   Poista
 2. Latinomaissa myydään farkkuja, joissa on perseen kohdalla täytteet. Eli push-upit takamukselle. Mitä sitä turhaan urheilemaan, vaatteet ne perseen tekee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaiset farkut olisivat kivat myös kovilla kirkonpenkeillä istuessa. Aika kätevät!

   Poista
 3. Voi Ässä. Tykkään. Samalla henkäisyllä voisi pohtia saako / pitääkö myös nenä ja rinnat olla mallia hyppyri, jotta ne olisivat standardin mukaiset ja hyväksytyt ja kauniit. Ehkä ei kannattaisi saada lapsia, eikä ainakaan imettää - eikä siis missään nimessä vanheta - ettei vaan tisut repsahda ajokoiran korviksi navan päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohonkin voisi joku vastata, että myös synnyttänyt ja imettänyt nainen voi pitää itsestään huolta ja treenata persettä ja tissejä. Eikö tärkeämpää kuitenkin ole se, että ylipäätään liikkuu ja tykkää siitä? Onko sillä niin suurta merkitystä, millainen perse tai tissit siellä tuulipuvun sisällä on?

   Poista
 4. Roikkuperse ja -tissi kommentoi täältä kaukaa pohjoisesta, Suomi-neidon hoikan uuman kohdalta, että kaikkeen tulee lopulta se painovoima vastaan. Vaikka kuinka treenaat ja vedät tiukkana peppua sisäänpäin (tai mitä ihmettä ne jumpassa neuvovat...), et pärjää vanheneville soluille. Onneksi löytyy täytettyjä farkkuja jostain kaukaisesta kiihkeästä Ameriikasta, voimme mekin Pohjolan asukkaat saada uuden hehkun peppuelämään. Kuulostaapa ällöttävältä, peppuelämä...

  Kiitos elämääni piristävästä blogista, taas on tullut monta äänekästä naurua (työ)päivän aikana hirnuttua :) Terv. Paksu-uuma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paksu-uuma. Ihana nimimerkki sinulla. :D Niinpä niin, kauneus on katoavaista. Tottahan sitä itsestään pitää huolehtia niin hyvin kuin pystyy ja jaksaa, hiuksetkin kammata joka aamu ja pistää kunnolla meikkiä, mutta kaipa se normaalin ja kiihkon raja menee jossain siinä, että salille menee tekemään vain persettä.

   Poista
 5. Tekemään persettä :D Ihana ilmaus! Kaikkea tehdään, mutta paksu uuma on ja pysyy! Terv. Edelleenkin Paksu-uuma, joka ei edes käy kuntosalilla

  P.S. Mietin kovasti, että mikä onkaan kieliopillisesti oikea kirjoitusasu upealle ulkomuodolleni: Paksu-Uuma, paksu-uuma, paksu-uumainen kun olen ja koko paksu-sana näyttää epäilyttävältä noin moneen kertaan toistettuna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ajattelet, että nimi on vähän niin kuin Marja-Liisa tai Jorma-Annikki, niin sitten Paksu-Uuma. Jos taasen et ajattele sanojen olevan rinnasteisia (vrt. parturi-kampaamo), niin ei Paksu-uumassakaan ole mitään vikaa. Tai nimimerkissä Paksu uuma. Nyt on varaa valita!

   Poista
  2. Kiitos, nyt tosiaan on mistä valita ;)

   Miesten pyllyistäkin voisi keskustella ja kyllähän niitä näkee joka päivä, mutta tietenkään hieno nainen ei kovin läheltä mene nuuskimaan eiku tutkimaan. Kokemuksesta voin kertoa, että pyöräilijöillä on aika hyvä takavarustus...

   Paksu-uuma (edelleen)

   Poista
  3. Oletko Paksu-uuma nähnyt pikaluistelijoiden takamusta? Ne voittavat vielä pyöräilijätkin. ;)

   (Anteeksi Ässä, jostain syystä tungen pikaluistelua blogiisi jatkuvalla syötöllä..)

   Poista
  4. Voi, pikaluistelijat ja -juoksijat unohtuivat listasta, koska niistä ei ole kokemusta kuin tv:n kautta. Kiitos, kun muistutit ;)

   Paksu-uuma

   Poista
 6. Hyviä huomiota sinulla taasen. Tahtoisin kuitenkin näin miespuolena laittaa lusikkani tähänkin keskusteluun ja todeta, että nyt teitä naisia kyllä johdetaan harhaan. Ei sillä, kyllä minunkin silmää tuollainen hyvin treenattu persaus miellyttää, mutta kyllä se miehinen katse löytää myös muut kankut. Uskallan väittää useamman vuoden osallistuvan havainnoinnin ja vertailevan tutkimuksen perusteella, että miehillä on erilaisia makuja ja jotkut vain tykkäävät äidistä ja toiset tyttäristä. Sanoisin, että väärää hanuria ei ole olemassa.

  Mutta pientä kritiikkiä pitää nyt antaa arvon kirjoittajalle miesnäkökulman unohtamisesta. Mites miespyllyt? Niiden sitä vasta pitääkin olla kiinteitä, treenattuja ja piukkoihin pöksyihin tungettuja. Ei tule arvostusta naisilta jos on päässyt kertymään vähän elintasoa tai jäänyt luiseksi istumalihakset. Ihan jää naistentansseissa seinähorsmaksi lökäpöksyinen mies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa ja mahtavaa, -a! Sinulla on epäilemättä hyvä perse, yrität vain siellä vähätellä. Koska olen etevä biologi ja psykologoitsija, uskon vakaasti, että miehet katsovat enemmän naisten perseitä kuin naiset miesten. Taitaapa olla niinkin, etteivät miehet koe yhtä tarpeelliseksi korostaa vartaloaan: ainakaan takapuolenkohotusleikkauksia ei varmasti varailla samoissa määrin molemmille sukupuolille. Itsetuntoko meillä naisilla sitten on heikko, mene ja tiedä.

   Toki voin kirjoitella jokin kerta enemmänkin miesvartalosta, jos sellainen kiinnostaa. :D

   Poista
  2. Täytyy myöntää, että olen samaa mieltä kanssasi omista kankuistani. Tosi Nykäsen Masa ei näiltä pakaroilta kovin pitkällle lentäisi.
   Sanoisin, että kaikki miehet eivät ole vielä ehtineet huomata (naisten pyllyjen tiirailulta), että myös omat hyppyrit pitäisi pitää kunnossa ja niitä kannattaisi esitellä. Mutta odotas vain kun leggingsit lyövät läpi miehilläkin... Ja mitä te naiset sitten muka katsotte miehissä? Hiuksia, hampaita vai jalkaterän suuntaa?

   Ja vaikka voin kyllä arvata mielipiteesi miesperseistä, niin kovin mielelläni lukisin myös niistä :)

   Poista
 7. Mä en todellakaan tykkää noista hyppyripepuista! Itselleni en sellaista haluaisi, vaikka maksettaisiin. Olen erittäin tyytyväinen omaan hanuriini, joka on juuri sopiva (pieni, kiinteähkö, kaikkea muuta kuin pallomainen), enkä ymmärrä ihmisiä, jotka omia pakaroitaan haluavat pullistella niin, etteivät tavalliset housut enää mahdu päälle. Ja kun tuollaisia palloperseitä eri julkkissivustoilla näen, niin yökkään ennemmin kuin ihastelen.

  Mutta niinhän se on, että makuasioista ei sovi kiistellä :)

  (En myöskään ihaile isoja tissejä, vaan tykkään enemmän katsella sellaisia "normaaleja" A-C -kupin rintoja. Mutta nyt siirryin asiasta kolmanteen... ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normaali on jees, samaa mieltä, ja kaikki on kivaa siihen asti, kunnes se menee kiihkoiluksi. Urheilu usein menee. Ollaan kuin uskonnollisen herätyksen saaneita.

   Poista
 8. Heh :) Unohdin mainita, että (oikean mallisesta) hyppyristä pitää tulla ulos v-tyylillä ja minihameessa. T: Lihastohtori, joka teki kaikkien hyppyrimäkipeppupakanoiden harmiksi taas uuden tekstin: http://lihastohtori.wordpress.com/2012/11/13/pepputreeniopas-ii/ Pahoittelut jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään pahoitteluja. :D Persusta on iloinen asia ja mäkihyppy hauskaa!

   Poista