perjantai 19. lokakuuta 2012

Diplomiaskartelijan vessapaperihaaste

Voitin keväällä tai joskus, en enää muista, Lambin tuotepaketin. Niin tuli postissa nenäliinaa ja lautasliinaa, pari rullaa vessapaperia ja ihminen onnelliseksi! (Lahjoitin tosin rumat lautasliinat äidilleni - joka toi ne vähän aikaa sitten mökkituliaisiksi takaisin.) Syy voittoon oli varmasti lohdutus: osallistuin netissä kilpailuun, jossa piti keksiä kyseisen vessapaperivalmistajan tuotteeseen mietelauseita. Hienon keksinkin, suorastaan nerokkaan, mutta ei onnistanut.

Hanki hyvää luettavaa, julisti Lambi. Ja pyyhi sillä sitten persauksesi, sanon minä. Äidinkielenopettajana olen toki ilahtunut siitä, että kansalaisia kannustetaaan jalon harrastuksen tiellä, mutta rullaan olisi voinut samantien painaa jotain yleissivistävää. Lähinnä tuli mieleen pätkiä vaikkapa kirjallisuusklassikoistamme, joita teistäkään kukaan ei tietenkään ole lukenut - paitsi että unohdin nyt hetken teidän olevan keskimääräistä huomattavasti älykkäämpää porukkaa, anteeksi kovasti. Totta kai Kivet ja Koskenniemet on kahlattu monta kertaa läpi. Minäkin kahlaan, joka ilta. Voi toki olla, etteivät kuolleet legendat olisi kovinkaan iloisia siitä, että heidän elämäntyöllään tai sitaateillaan pyyhittäisiin pyllyä. Mutta mitäs ovat kuolleet. Eivät pääse enää huutelemaan vastalauseita.

Koska olen diplomiaskartelija ja muutenkin lahjakas, julistan täten oman henkilökohtaisen vessapaperikilpailuni. Paras tätä blogia koskeva tai muuten vain yliveto lausahdus, miete, riimi, totuus tai no, mikä tahansa neronleimaus palkitaan siten, että lupaan omin pikku kätösin käyttää mahdottoman paljon kimalleliimaa ja tarralajitelmia sen ikuistamiseen. Voi että! Jännittää!

Kilpailu alkaa nyt, aikaa ensi viikon perjantaihin 26.10. Jos kukaan ei osallistu, itken silmät päästäni ja pyyhin paperilla takamuksen sijasta kyyneleeni.Ps. Moni on varmasti miettinyt monta viikkoa suurimpana huolenaiheenaan sitä, milloin jatkotarina on tulossa. Odotan inspiratsioonia. Yksi osa on kirjoitettu, mutta se sijoittunee jonnekin keskelle jatkista sen vuoksi, että päähenkilö ei ole valitsemanne elämäntapakonsultti Keimo. Vale-eläinlääkärikin tuli ja halusi mukaan seikkailemaan.

16 kommenttia:

 1. Miten olis
  "Ei tämä Aku Ankkaa voita." :D

  T. Diamates

  VastaaPoista
 2. Se parhaiten NUKKUU, joka Ässää lukien (työ)päivänsä kukkuu! (Tämän tausta siis siinä, että stressi vie yöunet, ja täällä vietetty aika sekä poistaa tehokkaasti stressiä että lisää naurulihasten tonusta!) By AK

  VastaaPoista
 3. No jee! Hyvä! Minä ajattelin ensiksi lähinnä jotain yltiöpositiivista tyyliin
  "Elämä on paskaa".

  VastaaPoista
 4. "Private property creates crime!"

  VastaaPoista
 5. Lambia mukaellen: Hanki parempaa luettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^Apua, en siis tarkoittanut tätä blogia parempaa, vaan vessapaperia. :D Kiitos nimittäin piristävästä blogituttavuudesta, tekstit ovat ihan huippuja!

   Poista
  2. Ja nyt tajusin vielä, että tuo "keksintönihän" on Hesarin mainoslause... Luulin jo olleeni tosi fiksu...

   Poista
 6. Miten olis:

  Kun Ässän käki kukahtaa,
  ei kukaan pysty nukahtaa!


  Vai kuuluisko tässä olla "ei ketään"...? No joka tapauksessa, uudeksi blogin tunnuslauseeksi tai muuten vain. Mahtava, eikö? ;D

  VastaaPoista
 7. Luovana ihmisenä riimittelin, että "ärrän kierrän orren ympäri, Ässän pistän taskuun". Mutta koska luovuuteni on tulvivaa laatua, lisään, että "Ässä. Mix?". Ja kun runosuoli on päästetty valloilleen, ei loppua näy! "Ken äikkää kässää, se palvoo Ässää!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ekassa on kyllä nostalgiaa, sillä muistan, kun pikkutyttönä opettelin ärrää tuolla lorulla mummoni sylissä. Ja ajatella, meitsi osaa nykyään sekä ässän että ärrän! Älykkö!

   Ässä. Mix? on lyhykäisyydessään kerrassaan mainio.

   Poista
 8. Painukaa vittuun siitä sillä Rexi on homo ja opettajat on hullui.

  VastaaPoista
 9. Kyllä tälläkin Ässällä lähtee vauhtiin. :D

  VastaaPoista
 10. Kiitos myös TIinalle vessapaperikiinnostuksesta. Huomenna taidan aloittaa taiteilut, vaikka askarteluvälineet jäävätkin kotiin. Pienestä ei kuitenkaan lannistuta, täältä pesee!

  VastaaPoista