tiistai 7. elokuuta 2012

Viallinen kesä

Tänä elokuun seitsemäntenä sataa vettä aivan samoin kuin tavaksi on tullut, ja tulenkin ikuisesti muistamaan, miten onneton, surkea, huono, kylmä, märkä, kehno, ikävä ja kelvoton kesä 2012 on ollut. Ihan turha tulla sieltä väittämään, että paistoi se aurinko täällä Itä-Suomen kannonkolossa ainakin kahtena päivänä yhteensä kolme tuntia ja oli niin kuuma, että melkein meinasi tulla rannekellosta rusketusraja tai ainakin olisi tullut, jos olisi ollut rannekello tai ei olisi juuri ollut työpäivä. Turha tulla myöskään valistamaan, miten kesä on asenne ja lasi on puoliksi blaa blaa ja että pitää nähdä kaikki pienet ilonaiheet. Ei ole meitä tehty sokeristakaan. No juu, ei, eikä inkivääristä tai kanelista ja kertakäyttösadetakkikin repesi heti napittaessa. Vesisade on vesisadetta, eikä se fakta muuttunut tänä kesänä muuksi, vaikka päällään seisoi. En tosin seissyt, kun en osaa.

Kyllä se on sillä tavalla, että ikävä on ihmisen seistä museojonossa, kun vettä tulee kuin aisaa sivuttain ja kimpoaa vielä maasta rapana koiville. Ikävä on rokkikonsertissa tanssia ja laulaa, kun suu on täynnä vettä. Ikävä on hoitaa puutarhaa, istua paljussa, grillata, rullalautailla, leikata metrin pitkää heinää, minigolfata, marjastaa, syödä jäätelöä terassilla tai tehdä yhtään mitään, kun vesi tulee ja huuhtoo mukanaan ja kaiken päälle iskee vielä salama olkapäähän.

Kaikista ikävintä tänä kesänä on ollut ottaa aurinkoa. Ei ole paistanut sekään edes nurkasta.

Tämän viallisen kesän on pakko enteillä upeaakin upeampaa syksyä: tulee mukavan lämmintä ja suorastaan trooppiset oltavat tuossa syysloman tienoilla ja usein viikonloppuisinkin. Siitä faktasta vain ei pääse mihinkään, että elokuun puolen välin alkaa haistaa. Se on aamuinen, kirpakka vire koulutiellä, häivähdys pakkasen sukulaista tummenevassa myöhäisillassa ja pieni innostuksen sekainen ahdistus rinnassa.

On aika teroittaa kynät.

14 kommenttia:

 1. http://nyt.fi/wp-content/uploads/2012/07/fokit_net67ti.jpg

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä: ihan paska kesä. Ei toivottavasti toista näin paskaa pitkiin aikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan jo harkita vakavasti pakoa myös syyslomalta. Silloin sataa kuitenkin.

   Poista
 3. Tänä kesänä on taas lämpöennätykset paukkuneet nurkissa itikatkin hävisivät lämpöaallon myötä. Lusikoin juuri oikealla kädellä mustikkamaitoa lautaselta ja vasemmassa kädessä on vahvalla sinapilla maustettu grillimakkara.Teeveessä menee naisten pituushyppy eikä ensi viikolla tarvitse mennä koulutielle.
  Hyvää alkavaa lukukautta G-I!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ovat paukkuneet pakkas- ja kesätulvaennätykset. Siitä on hyvä lähteä rentoutuneena koulunpitoon.

   Poista
 4. Mä huomasin tänään töihin mennessäni saman. Ulkona tuoksuu syksy. Tai haisee.

  Paska kesä on ollut kyllä. Ainoa mikä lohduttaa, on se, että enpä ole tuhlannut kesälomaani päivääkään vesisateeseen. Sekin vain siitä syystä, että en sitä ole vielä pitänyt. Ehtii kyllä satamaan mun lomankin ajan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtii, ehtii. Saadaan varmasti kasaan koko vuoden kestävä tulva.

   Poista
 5. Katsoin ARTESTA juhannusjunaa. Oli ihana ilma ja upeat näkymät koko yön. Viikko sen jälkeen olin Suomessa (Sastamalassa) 4 päivää. Oli ihana ilma ja upeat näkymät. Suomessa oli kaunis kesä. Se sattui sitten juuri minun kohdalleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannuksena oli kyllä ihan kaunista, mutta ei jotain viittätoista astetta vielä kesäksi voi kutsua. En suostu sellaiseen. (Tänään on kymmenen.)

   Poista
 6. Mulla on rannekellosta tullut rusketusraja, ihan kotimaassa hankittu. ;)

  Mutta joo, oikeassa olet, kaiken kaikkiaan on kyllä ollut paska kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kotimaasta vain ärsytys, ulkomailta paiste, onni ja rajat.

   Poista
 7. Höh, ihme natinaa taas. Tänään ei sada ollenkaan niin paljon kuin huomenna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Ihanan positiivista! Sulla on kyllä kuppi täynnä. Kerropa vain, mitä.

   Poista