tiistai 7. elokuuta 2012

Haasteita

Juoksija ja himoliikkuja Devis haastoi minut, toisen hulluna tangoissa aerobickaavan urheilijalupauksen vastailemaan kaikenlaisiin tärkeisiin kysymyksiin. Kiitos! Onneksi minusta ja minulla riittää aina paljon kerrottavaa. Tämä on vähän niin kuin ystäväkirja, jollaisia ala-asteella kierrätettiin. Painon kohdalle pantiin aina viiva, ja niin pannaan nytkin. Syntymäpaikka on sairaala, inhoan sotaa, hämähäkkejä, käärmeitä ja kiroilua, lempiaineita ovat äidinkieli ja ruotsi ja inhokkeja fysiikka ja kemia. Mitä niillä muka tekee noin niin kuin elämän kannalta? Eräs matikanopettajakollega kirjoitti kerran jotenkin näin: "I teach mathematics, physics and chemistry to annoying kids, who think they don't need any of that, as they will be supermodels when they grow up." No niin juuri! Katsokaa nyt, mitä minustakin tuli! Oman elämäni supermalli.

11 faktaa minusta
 
1. Tykkään ihan hirveästi suklaasta. Ai, ei ollut  mikään uutinen? Paljastan, että järjestys on valkosuklaa, punaviini, maitosuklaa, tumma suklaa.
2. Olen hirmu herttainen. Iskisin heti itseni baarista, jos kävisin sellaisissa. Täällä ei ole, eikä minua muutenkaan huvita: musiikki on liian kovalla ja voi voi, kun kotona olisi paljon mukavampaa maata sohvalla pitkissä kalsareissa, joissa on reikä haaruksissa. Miksi niissä aina on reikä haaruksissa, kysyn vaan? Ei ainakaan siksi, että reiteni hinkkaisivat yhteen, sillä eivät hinkkaa. Ei tullut edes rakkoja, kun Espanjan kuumuudessa kävelin hame päällä markkinoilla ainakin sata kilometriä ja olin varma, että kuolen pian pois marisemasta.
3. Olen tajunnut, että en saa mitään irti rokkikonserteista. Siellä se nuppineulanpää poukottaa lavalla, ja siitä näkyy aina välillä lippalakinkärki. Se on pieni lippalakki noin niin kuin lavaan nähden. Hyvin bändit yleensä soittavat, ei siinä mitään, mutta ihan ilmaiseksi biisit kuulisi kotonakin ja päästä näkyisi levyn kannessa silmätkin. Jotenkin sitä vain sitten löytää itsensä ja ystävänsä sieltä kaljateltan puolelta kaltaistensa joukosta, muttei malta ostaa mitään, kun on niin kallista. Ja taas pitäisi olla kotona.
4. Olen aina halunnut silmälasit. Villiinnyn, kun pääsen optikkoliikkeeseen, ja testaan kaikki mahdolliset kehykset läpi. Koska Jumala on kuitenkin määrännyt minulle tarkat silmät, niin mennään niillä nyt sitten.
5. Minulla on usein pää kipeä. Siinä kohdalla kippoja on myös kauhalla jaettu.
6. En pidä ikinä villasukkia.
7. Vihaan sitä, kun minut herätetään aamulla ja sanotaan, että voisin tänään kiertää ruohonleikkurilla pensasaitapuskat ja kaikki muutkin maailman puskat ja että jotain pitäisi maalatakin ja auto tankata ja että pian sataa vettä. Aamun pitää olla raukea ja tapan kaikki ensimmäisen puolen tunnin aikana, ellei ole.
9. Pian on syksy ja televisiosta alkaa taas tulla kaikkea mukavaa. En tiedä vielä, mitä, mutta jotain kehittävää, kuten Big Brother. Siinä voi seurata tavallisten ihmisten elämää ja mielentiloja.
10. Olen juuri alkanut laihduttaa. Vetäisen pois ehkä jotain 5 kg. Neljäkin riittää tai kolme tai se, että on laihtuva olo.
11. Minulla on tällä hetkellä oikeasti kaikki, mitä toivon.

Devis kyhäili haastetuille tällaisia kysymyksiä:

1. Mistä saat eniten hyvää fiilistä? Lomasta ja auringonpaisteesta. Tämän kesän jälkeinen ensimmäinen luokanvalvojantunti voi olla hieman pelottava.
2. Mikä pahoittaa mielesi? Aikuisten ihmisten huonosti käyttäytyminen ja epäasiallisuus.
3. Onko sinussa jokin luonteenpiirre, joka on mielestäsi parasta sinussa? Nopea ideoiden keksiminen.
4. Onko sinussa jokin luonteenpiirre, jonka toivoisit pystyväsi kitkemään pois? Eihän nyt toki.
5. Lempivärisi? Vaihtelee tietenkin kausittain niin kuin verhot ja sohvatyynytkin. Yleisesti musta, muuten etenkin näin lämpinä ja aurinkoisinä kesinä rusketuksen ollessa syvimmillään myös kirkkaat värit. Koralli. Vihreä. Keltainen. Lime.
6. Minkä näistä valitsisit: Kävelykengät, saappaat vai tennarit? Kaikilla on aikansa ja paikkansa tässä elämässä. Jokapaikankorkkareilla mennään vuodessa eniten, tennarit puetaan koulun liikuntailtapäivään ja rokkikonserttiin, saappaat metsään ja korolla ihmisten ilmoille.
7. Oletko pessimisti, realisti vai optimisti? Realisti, ehkä hivenen vielä pessimistiin päin kallellaan. Pian sataa taas vettä.
8. Jos saisit muuttaa yhden luonteenpiirteesi, minkä muuttaisit? Olisin kärsivällisempi kotona.
9. Miksi? Koska työpäivä verottaa kärsivällisyydestä huomattavan osan, sitä ei riitä aina tarpeeksi kotiin.
10. Jos saisit muuttaa yhden asian vartalostasi, mitä muuttaisit? Sellainen reipas kokovartaloimu voisi toimia.
11. Miksi? Ettei tarvitsisi ostaa uusia, isompia vaatteita ja ettei peittäisi varjollaan syksyn luokkakuvassa puolia oppilaista tai kaatuisi kameraan kurkottaessaan heidän päälleen, jolloin saisi syytteen ja potkut. Eipä olisi ainakaan oppilaan ja hänen koulumuistojensa kannalta sekään hääviä, jos jokin leuoistani roikkuisi eturivissä istuvan päällä. Ihan kuten mahani pääsi lepäämään mökillä laiturin kaiteella. Ajattelinkin, miten oli niin mukava ja onnellinen olo. Kai nyt, kun puolet painosta on tuettuna.


Huonoille tavoilleni uskollisena poikkean säännöistä ja jaan haasteen eteenpäin kaikille lukijoille! Miettikää, mitä itse vastaisitte. Minulle saa myös esittää lisää kysymyksiä, sillä olen mielenkiintoinen ja moniulokkeinen persoona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti