maanantai 26. maaliskuuta 2012

Mikset sä soita?

En ole käynyt puoleen vuoteen kampaajalla, ja sen kyllä huomaa, vaikka on kuinka ihana ja luonnonkaunis. Kun nyt menee leikkauttamaan pois kaikki kuivat ja kaksihaaraiset, palataan takaisin lähtöruutuun. No, jotain pitäisi tehdä sävyllekin, sillä menee ja hukkuu pian ihminen maantiehen. Miettikää nyt, ääni vaan kuuluu, mutta mitään ei näy. Kauhean surullista. Pitää kulkea koulumatka varmuuden vuoksi punainen lippu kädessä.

Paitsi parturi, pitäisi varata myös hieroja, lastenneuvola, korvakontrolli ja gynekologi, mutta kun ei se nyt vaan niin helppoa ole. Siinä pitää soittaa puhelimella, mikä on aivan äärimmäisen rasittava ja vaikea toimenpide. Hammaslääkäriltäni tulee onneksi automaattisesti tarkistusaika vuoden välein, mistä hän saa niin paljon pisteitä, että olen vakioasiakas ja suosittelen häntä lämpimästi kaikille. Vähän tyyppi on kovakourainen ja poraa hullunkiilto silmissä varmuuden vuoksi viereisetkin hampaat, mutta tärkeintä on, että seuraava aika tulee jämptisti ilman erilliskehotusta. Kyllä sillä saa parit ekstra-amalgaamit anteeksi.

Mikä ajan varaamisessa voi olla niin vaikeaa? Kampaajan, hierojan ja lastenneuvolan puhelinnumerot ovat tallennettuna puhelimessani, joten ei kun kalenteri käteen, muutama näpytys, heippa, aikaa varaisin ja kyllä sopii, kiitos, hei. Yhteen puheluun kuluu aikaa noin minuutti, joten kiireelläkään varaamattomuutta ei voi oikein perustella. Akun loppuminenkin on tekosyy, ainakin jos sitä käyttää varaamattomuuden syynä puoli vuotta ja sitä tulee pian vahingossa vauvoja, ellei gynekologiasioita saa hoidettua. Sekös vasta olisikin tympeä juttu, vauva. Sille pitäisi varata neuvoloita ja rokotuksia melkein joka viikko, ja sitä ennen olisi omia ultria ja punnituksia ja laboratorioita ja synnytyskin pitäisi varata ja jälkitarkastus. Että ei kiitos. En jaksa. Se huutakin yöt ja sitten pitää soittaa terveyskeskukseen heti kahdeksalta.

Sitä paitsi ensi viikolla ehtii ihan varmasti hoitaa soittelurumban ja olla vaikka muutenkin tehokas. Siivoan vaikka varaston ja kaapit, raivaan talvivaatteet kevätkuteiden alta, ostan lapsille karvakumpparit, välikausikengät ja lenkkarit, vien seitsemän pahvilaatikollista vanhoja ja pieneksi jääneitä vaatteita kierrätykseen, ompelen noin kymmenen ratkennutta saumaa tai purkautunutta neuletta, olen energinen, onnellinen ja entistä kevyempi ilman kaksihaaraisia ja kuivia latvojani. (Heureka. En olekaan lihonnut, vaan hiukseni ovat kasvaneet!) Kyllä. Soitan joka paikkaan heti ensi viikolla.

Saattaa olla, että minulla on ongelma. Pitäisi soittaa ja varata psykologi.

13 kommenttia:

 1. Suutarin lapsilla ei ainakaan täällä ole kenkiä. Sitä kun soittelee töissä jatkuvasti sinne, tänne ja tuonne, niin ei paljon enää jaksa soitella vielä omissa asioissa sinne, tänne ja tuonne. Tosin eri paikkoihin. :D
  Sun hammaslääkärin numeron voisit laittaa täällä ihan kaikille jakoon. Pitäisi nimittäin soittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en soittele enkä vastaile puhelimeen edes töissä. Mulla ei siis ole kuin korvienvälinen syy tähän kaikkeen.

   Poista
 2. Mä soittelen ihan muita soittoja ensi viikosta eteenpäin, joten hoidan homman N-Y-T (paitsi puheterapian jonne saa soittaa vain tiistaisin ja torstaisin klo 10-11)! Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Mä en saanut itseäni edes tällä kirjoituksella aktivoitumaan. Mutta huomenna ehtii hyvin ja ensi viikolla. :D

   Poista
 3. Ai joo, hyvä kun muistutit! Mie yritän aina varata kampaajalle aina seuraavan ajan kun käyn siellä. Muuten ehtii kasvaa tukka silmille ja korville ja ärsyttää ja hiottaa, eikä sitten voi mitään soitellakaan, kun tukka silmillä ja korvilla ei näe eikä kuule. Noillekin pitäis voida varata aika tekstiviestillä tai netistä klikkailemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en pysty varailemaan mitään ihan kauhean pitkän ajan päähän, kun sitten se pitää kuitenkin muiden ja tärkeämpien menojen vuoksi perua. Meitsillä on niin järjettömän kiireinen seurapiirielämä. Heh.

   Nettiajanvaraus pitäisi olla ihan joka paikassa. Se on totta!

   Poista
  2. Ihanaa, että joku muukin kammoksuu (?) eri paikkoihin soittelemista ja toivoo, että olisi olemassa joku yleinen nettisivu, jolta voisi varata ajan kaikkeen mahdolliseen... Se vasta olisikin kivaa!

   Poista
 4. Minä olen sentään loman ja supervitamiinikuurin ansiosta todella touhukkaassa vireessä: on vaatehuoltoa hoidettu oikein urakalla, rairuohot itämässä, kevätsiivous hyvässä vaiheessa (no okei, luovalla tauolla sen pari viikkoa sitten suoritetun ensimmäisen vaiheen jäljiltä mutta selvästikin meneillään silti) ja kampaajallakin jo käyty - mutta ne pahuksen hammashygienistin ja gynen määräaikaistarkastukset eivät vain mitenkään suostu tulemaan varatuiksi, vaikka tosi tunnollisesti joka päivä ajattelen niitä. Selvästikin tämä on nyt jokin universaali salaliitto, joku/jokin on telepaattisesti kurmoottamalla asettanut mystisen eston moisiin ajanvarausnumeroihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin syksyllä jotain Multi Vitaa tai vastaavaa ja virkistyin niin, etten saanut yölläkään nukuttua. Se ei sentään käy päinsä, sillä silloin en periaatteesta siivoa tai varaa gynekologiaikoja. Jotain tässä nyt pitää kuitenkin tehdä. En tiedä, mitä.

   Poista
 5. meinaatko että se psykologi sitten soittaa ja varaa sulle ne ajat? Arvaa vaan montako kertaa saat soittaa ja varata sille niitä aikoja että tuo asia hoituu? Vai hoituisko se sitten niinku altistamalla siinä samalla? Hmm.... t. psykologi joka on kuukauden miettinyt että pitäisi siirtää sitä viime käynnillä varattua kampaajan aikaa. Joka päivä mietin sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan luottaa siihen, että kyllä ne hullun osaavat tuolta kadultakin vastaanotolleen noukkia. En usko, että mun tarvitsee siis soittaa, jee!

   Poista
 6. Ei se soittaminen niin iso juttu ole (ainakaan minulle siis, en tosin tykkää soitella), mutta jos esim. pitää mennä kampaajalle, haluan ajan HETI. Siis mieluummin ilman ajanvarausta. Että vaan spontaanisti piipahtaisin kampaamoon sisään ja toiveeni toteutettaisiin. Entäpä jos ei nimittäin sitten enää huvitakaan monen päivän päästä mitkään kampaajat?! Joo, mulla on sellainen motivaatio-ongelma eli heti pitäs toteuttaa, kun kerrankin kiinnostais :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän tässä hullua onkin, kun soittaminen ei todellakaan ole mikään iso juttu. Se on vain ajatuksena niin rasittava. Vähän niin kuin hiustenpesun miettiminen. Ei sitten millään saa aikaiseksi, vaan suhuuttelee kuukausitolkulla kuivasampoota päähän.

   Tuo nopeusongelma pätee muuten erityisesti lääkäriaikoihinkin. Jos minulla on vaiva ja kipu, tahdon lääkäriin heti. Ei siinä pitäisi joutua mitään aikoja varailemaan ja pahimmassa tapauksessa jopa viikkoja odottelemaan.

   Poista