sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Mikä lehmää vituttaa?

Olin tänään lastenmusiikkikonsertissa, ja itsehän sitä olisi pitänyt sinnekin mennä laulamaan, soittamaan ja varsinkin ammumaan. Heti aluksi ihmettelimme joukolla, mikä orkesterin lehmäksi pukeutunutta jäsentä vaivasi. Lähtökohtaisesti tilanne ei tietenkään ole mitenkään erityisen juhlava, sillä kukapa meistä huvikseen valitsisi henkarista lehmäpuvun mahaan kiinnitettävine utareineen? Vaikka on kyllä niinkin, että harvan daisarit sitä yhtä kovana ja pystyssä sojottavat. Voisi sitä asetelmaa siltäkin pohjalta lähteä tarkastelemaan.

Lehmä kuitenkin murjotti koko show'n, hyvä kun lavalle viitsi nousta. En laula, protestoi se lavan nurkassa ja vahtasi seinää. Ensin ajattelimme hyväntahtoisesti, että sen tarinaan kuuluu jokin surullinen laulu ja että apeuden syy paljastuu kyllä. Olimme lehmän henkisiä kavereita ja taputtelimme selkään kannustavasti. Ei reipastunut lehmä, ei. Kun muut röhkivät ja maukuivat viuluineen, lehmä se vain seisoi hartiat lysyssä ja ilme värähtämättä aivan kuin mielessä olisi viidensadantuhannen euron asuntolaina. Lopuksi lehmän murjotus kärjistyi siihen, että se pisti istuutuen lavalle, otti kellopelin eteensä, tuijotti sitä ja iski kerran minuutissa.

Arvuuttelimme lopuksi jo kilvan, mikä lehmää vituttaa. Keksimme paljon todennäköisiä syitä.

- Lehmäpuku oli huomattavan piukea. Miettikää nyt itse, vituttaa se kiristäminen tavallisissakin vaatteissa. Hevonenkin vierellä vain hirnui.
- Lehmä olisi tahtonut olla kuuma kissa.
- Hevonen oli lehmän mies ja he olivat riidelleet ennen konsertin alkua.
- Lehmällä oli kuukautiset.
- Joku oli nimitellyt lehmää lehmäksi. Lapsen suusta kuuluu totuus.
- Lehmä oli vaatinut, että puvut arvottaisiin välillä. Siihen ei ollut suostuttu.
- Lehmä oli vaatinut, että puvut arvottaisiin välillä. Näin tehtiin. Arpaonni ei suosinut.
- Lehmä märehti.
- Lehmä oli bailannut edellisyönä myöhään, ja sitä oksetti. Ei olisi hyvä juttu oksentaa lasten päälle.
- Tarvitseeko sitä nyt saatana perustella, miksi vituttaa? 

Että sellainen reipashenkinen konserttielämys. Ammuu.

7 kommenttia:

 1. Käy hyvä ystävä Orffien keikalla. Siellä orkesteri on hyvällä mielellä ja yleisö lähtee hymy huulilla kotiin.

  VastaaPoista
 2. Mie vien lapset aina mahdollisuuksien mukaan katsomaan Herra Heinämäen lato-orkesteria, koska siinä on miun lempparimuusikko, Heikki Salo. Hiton väliä, tykkäävätkö lapset siitä, mie tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ero on lastenmusiikkikonsertilla/lasten musiikkikonsertilla.
   Lapsenmielinen

   Poista
  2. No siis tälleen: Lastenmusiikkikonsertti on sellainen konsertti, jossa soitetaan lastenmusiikkia. Siis sinne voivat mennä aikuisetkin, mutta musa on lastenmusiikkia.

   Lasten musiikkikonsertti taasen on ensisijaisesti lapsille (no tuskin niitä vanhempia sieltä poiskaan ajetaan), ja musiikki voi olla muutakin kuin lastenmusiikkia. Tadaa!

   Poista
 3. Mikäs on sitten lasten esittämä musiikkikonsertti.
  Lapsen mielinen.

  VastaaPoista