maanantai 19. syyskuuta 2011

Melkein sukua julkkikselle

Meitsi on oikeastaan aika kuuluisa, koska minulla on melko runsaasti kaikenlaisia tärkeitä kontakteja ja puhelinnumeroita. Olen esimerkiksi soittanut kerran suoraan poliisille. Koska tunnen paljon etenkin julkisuuden henkilöitä, on reilua jakaa teille monenlaiset yhteyteni sekä elämäni tähtihetket:

- Ensimmäinen superjulkkis, johon tutustuin, oli Mikko Alatalo. Kuuntelin pienenä hänen musiikkiaan sekä pakotettuna että paljon, ja suurimpana vaikuttajana elämääni oli Ei mun takki kaipaa neulaa ei lankaa (Ihmisen ikävä toisen luo). Hieno kappale, nelivuotiaastakin. Nyttemmin naapuriimme on muuttamassa mies, joka muistuttaa etäisesti ja satasen vauhdista hieman Mikko Alataloa. Naapurilla, miehelläni ja Mikko Alatalolla on sama etunimi - mutta ei siinä vielä kaikki: opin viime vuonna myös tuntemaan miehen, joka on soittanut Mikko Alatalon bändissä! Hänen nimensä ei ole Mikko, mutta meilläpäin ei olla kaikesta niin tarkkoja.

Sanokaa minun sanoneen, että jotain maagista tähän liittyy. Sinisiä laseja ei lähipiiristä löydy, pettymykseksenne mainittakoon.

- Kenellepä on Michael Jackson on laulanut syntymäpäivänä serenadeja? Minulle! Michael lauloi Suomessa syntymäpäivänäni muun muassa kappaleen Thriller, joka on sen luokan onnittelubiisi, että on Alatalonkin vaikea pistää paremmaksi. Olin luonnollisesti konsertin jälkeen Michaelin ja Cheetahin kanssa jatkoilla.

- Musiikkipiirien ansioni jatkuvat: olen ollut syömässä Semmareiden solistin kanssa. Ei ole tärkeää tai olennaista, että kyseessä oli yliopistoruokala ja että jonotimme peräkkäin janssoninkiusausta. (Meillä on sama maku ja sitä myöten paljon yhteistä.) Minua vähän jännitti. Sitä paitsi Semmareiden kuoronjohtaja on kotoisin samasta suurkaupungista kuin minä, tiedoksenne sekin. Jos ette tiedä, mitä tai keitä ovat Semmarit, vajotkaa maanrakoon nyt.

- Sitten jotain todella suurta, oletteko valmiita? Olen kätellyt prinssiä, Ghanan kunniakonsuli Carl Danhammeria. Tähän ei ole mitään lisättävää. Mykistykää ja olkaa vapaasti kateellisia.

- Olen ollut Onnenpyörä-ohjelman nauhoituksissa Ruotsin-laivalla. Minulla on tapana matkustella paljon, sillä se avartaa ja antaa näkökulmia. Minulla on ilmoitustaulussa kiinni valokuva, jossa olen Janne Porkan kainalossa. Yöksi laitan sen aina tyynyn alle.

- Olen ollut samassa huoneessa Danny DeViton kanssa. En katsonut häntä televisiosta, ettette sellaista luule. Siis miettikää: olen ollut samassa huoneessa Danny DeViton kanssa! Olimme samoissa nauhoituksissa, sillä olen aika kokenut tv-esiintyjä (ks. kohta Onnenpyörä).

- Siskoni on laulanut Martinan kanssa karaokea sinä kohtalokkaana iltana, jona tämä petti aviomiestään ja jäi rysän päältä kiinni. Tästä kirjoitettiin niin paljon lehdissä, että asia on lisätty ansioluettelooni. Voi nimittäin ajatella, että minulla on  siis sisäpiirin tietoa tästä merkittävästä mediatapahtumasta.

- Ja vieläkin tärähtää: lähisukulaiseni on tanssinut Bon Jovin pystyttämässä baarissa itse Jonin ja koko muun bändin kanssa. Varmana tanssivat hitaitakin.

- Sitten mennäänkin Nobel-tasolle ja valtion päämiehiin: olen melkein osallistunut erääseen seminaariin, jossa puhujana oli Martti Ahtisaari. En sitten kuitenkaan jaksanut lähteä, kun ketään kavereistani ei kiinnostanut ja oli sinne vähän pitkä matkakin sitten. Kutsu on kuitenkin tallessa sähköpostissani. Martti oli sen varmasti ihan itse kirjoittanut. Olemme kirjeenvaihdossa.

- Tämä kuuluisi vielä tuonne musaosastolle: minäpä olen jutellut henkeviä Jimi Pääkallon kanssa. Keskustelimme ihan kaikesta, ja tunnen Pääkallon läpikotaisin. Hahaa! Rispektiä.

- Olen tarjonnut kahvia vaikka kuinka monelle missille, joten olen vähän niin kuin missi itsekin. Huomaatte varmasti, miten ajankohtainen olen kontakteissani, sillä Miss Suomi -kruunustaan luopunut Pia Pakarinen esimerkiksi maistoi myös minun omin pikku kätösin paloiksi leikkaamaani suklaapiirakkaa. Olen jatkuvasti siellä, missä tapahtuu.

- Kollegani uusia bestiksiä ovat Samuli Edelmann ja Vesa-Matti Loiri. Tästä en voi oikeastaan olla hänelle muuta kuin ikuisesti kateellinen, vaikka yllä olevasta listasta kyllä huomaa, että todellisuudessa liikun vähän isommissa piireissä.

- Olen melkein sukua Johan Ludvig Runebergille, sillä synnyinseudullani on häneen runonsa mukaan nimetty museo. Kävin siellä polkupyöräillen tokaluokan luokkaretkellä, mikä todisteena myös kulttuurillisesta kehittyneisyydestäni.

-  Mutta sitten sokerina pohjalla: Vesa Keskinen on nipistänyt minua takapuolesta. Ette ihan varmana pysty pistämään paremmaksi. Ette pysty.

8 kommenttia:

 1. Nyt on taas pakko kommentoida. Täällä Semmari-fani, jolla on siniset silmälasit. Taitaa nostaa mun julkkisindeksiäni aika lailla. Lisäksi pyöräilin viime kesänä joka ilta Mikael Agricolan patsaalle. Sitä paitsi luokkatoverini isä osti Tapio Korjuksen isän vanhan auton. Oi, tästä ei tule loppua! Sokerina pohjalla on missi Åsa Lövdahl, joka on setäni leskivaimon pikkuserkku. Kauneus on kyllä periytynyt tähän suuntaan vaikkei verisukulaisia ollakaan.

  VastaaPoista
 2. Mutta Semmareiden Tuomo Rannankari (hänenkö kanssa kävit syömässäkin??) onkin opettanut mulle kuudennella luokalla musiikkia ja oli bestikseni luokanope hänen viidennen ja kuudennen luokan ajan! Ja mun iskä on heittänyt Matti Nykäsen ulos baarista. Ja tämä samainen mäkihyppääjä tuli asiakkaaksi kampaamoon, jossa olin töissä. Hänelle ja luottotoimittajalle tarjottiin takahuoneessa banaanilikööriä. Aijaij. Ja Jasmin Mäntylä oli yhden tuttavani melkein bestis. Tämä sama tuttava on käynyt myös eduskunnassa ja fb kuvien mukaan seisonut vaikka ties minkä ministerien kanssa samassa kuvassa. Tosin. Ei sillä Janne Porkalle pärjää. :D

  VastaaPoista
 3. Toi Vesa Keskinen oli kyllä semmonen kommentti, ettei taida pystyä paremmaksi... Mitä se nipistely muuten liittyy tähän melkein sukua julkkikselle!? :)

  No aloitetaan vaikka siitä, että Mikko Alatalo oli konfimaatiojuhlissani. Tosin hän taisi olla enemmän poikansa juhlissa, mutta kuitenkin. Niin, olin siis Kallen kanssa samalla rippileirillä. En vain hoksannut ottaa kaverikuvaa Mikon kanssa tuolloin, olisikin ollut hieno, kun oli ykköset päällä. Ps. "Känkkäränkkä" on meidän toiseksi soitetuin biisi nykyään autossa, heti "Täti menee torille" jälkeen. Pikku Myy laulaa siis Mikkoa parempia biisejä.

  Musiikkipiireihin päästyä, hehkutan jälleen lähisukulaisuudellani Semmarien kuoronjohtajaan. Pistäkääs paremmaksi. Semmareissa on laulanut myös yhden tuttavaperheen tytön nykyinen aviomies. Lähes sukua siis. Tosin en ole tätä miestä koskaan nähnyt, paitsi keikoilla ja telkkarissa.

  Niin ja miettikääs tätä: oon koskettanut Take That:n keikkabussia. Itse en kyllä tätä muistanut, niin merkittävänä olen sitä pitänyt. Ystäväni kertoi siitä minulle muuta vuosi sitten vieläkin kateellisena. Ja tämähän tapahtui muutamia vuosia sitten yläasteella ollessani...

  Olen tainnut elää tosi kulttuuriköyhää elämää, kun luokkaretkelläkin me oltiin eka- tai tokaluokalla vain Ärrän rannassa.

  VastaaPoista
 4. No just. Kyllä siellä nyt ollaan niin tärkeinä, että.

  Kati: Musta vähän siis tuntuu, että me ollaan molemmat sitten niinqu missiystäviä keskenämme! Yhtä laihojakin varmaan!

  Riikka: Ei Tuomo vaan se toinen. (Tuomo on kyllä ihanampi, täytyy myöntää.) Matti Nykäs -kontakteistanne menen kyllä sitten lähes mykäksi. Pääsette varmaan vankilaankin häntä katsomaan!

  Marjo: Samoissa juhlissa Alatalon kanssa? En kestä. Tämä oli paha. (Ja muuten niin oltiin mekin tokalla samalla rannalla eväitä syömässä, mutta sitä ennen harrastettiin kulttuuria. Ihmisen pitää ansaita eväänsä.

  VastaaPoista
 5. "Siskoni on laulanut Martinan kanssa karaokea sinä kohtalokkaana iltana, jona hän petti aviomiestään ja jäi rysän päältä kiinni."
  Niin siis Martina petti ja jäi kiinni, ei sisko.

  VastaaPoista
 6. Kauhea moka, onneksi huomasit! Kävin korjaamassa Martinan pahikseksi.

  VastaaPoista
 7. Muut ei ole kyllä mitään, mutta tuosta Semmari-jutusta oon kade. :)

  VastaaPoista
 8. Arvaa, Tanja, mitä? Olen valehdellut. Olen pahapahapaha. Ei se ollutkaan janssoninkiusausta, vaan lasagnea, mitä yhdessä söimme. Pahoittelen, että johdin teitä kaikki niin pahasti harhaan.

  VastaaPoista