keskiviikko 20. elokuuta 2014

Töissä saa ja pitää

Välillä töissä saa, välillä pitää. Kumpaa enemmän?


Jos on töitä, siellä pitää käydä ja tehdä paljon hommia tai olla tekevinään. Siellä on kopioitava, kokoustettava ja koputettava oveen. On soiteltava, raportoitava, palaveerattava ja palveltava, autettava, neuvottava, ratkaistava, opetettava, ohjeistettava ja koulutettava. Töissä pitää kehittää ja kehittyä, uudistaa ja uudistua. Pitää luoda kontakteja, istua kuuntelemassa ja kuunneltavana, juoda kahvia ja syödä pullaa. On viestittävä, keskusteltava, ymmärrettävä ja luettava rivien välistä. On kuuluttava tiimiin ja ammattiyhdistykseen. Töissä pitää luoda kontakteja, ylläpitää suhteita, hoitaa asiakkuuksia ja verkostoitua.

Töissä pitää käydä, olla ja mielellään pysyä. Pitää joustaa, venyä, ymmärtää, myötäillä, ehdottaa ja ottaa yhteen. Pitää neuvotella ja tehdä kompromisseja. Pitää jättää sanomatta, niellä harmituksensa, kiehua raivosta, sietää pettymyksiä ja epäoikeudenmukaisuutta. Töissä pitää pitää puolensa. On oltava luova, innovatiivinen, innostunut ja innostava, taitava, sosiaalinen, mielellään kielitaitoinen. Pitää nauttia työstään. Pitää olla ammattitaitoa, -ylpeyttä, kokemusta ja vastuuntuntoa. Pitää tehdä käsillään ja ajatella päällään. Töissä on oltava ripeä ja nopea, valita kiireellisyysjärjestys, sammuttaa suuri tulipalo ja tukahduttaa alkava. Töissä pitää olla haasteita.

Töissä pitää myydä työnantajalle oma vapaa-aikansa. On leimattava kellokortti tullessa ja mennessä, ahdistuttava maanantaista ja odotettava perjantaita. On komennettava, otettava vastaan komentoja ja toteltava esimiestä. On tehtävä tulosta ja töitä palkkansa eteen, on odotettava bonuksia ja kiitosta. On pelättävä puhuttelua, varoitusta ja YT-neuvottelua ja potkuja.

Töissä pitää jaksaa.


***

Töissä saa tehdä paljon hommia tai olla tekevinään. Siellä saa kopioida, kokoustaa ja koputtaa oveen. Saa soitella, raportoida, palaveerata, palvella, auttaa, neuvoa, ratkaista, opettaa, ohjeistaa ja kouluttaa. Töissä saa kehittää ja kehittyä, uudistaa ja uudistua. Saa luoda kontakteja, istua kuuntelemassa ja kuunneltavana, juoda kahvia ja syödä pullaa. Saa viestiä, keskustella, ymmärtää ja lukea rivien välistä. Saa kuulua tiimiin ja ammattiyhdistykseen. Töissä saa luoda kontakteja, ylläpitää suhteita, hoitaa asiakkuuksia ja verkostoitua.

Töissä saa mielellään pysyä. Saa joustaa, venyä, ymmärtää, myötäillä, ehdottaa ja ottaa yhteen. Saa neuvotella ja tehdä kompromisseja. Saa jättää sanomatta, niellä harmituksensa, kiehua raivosta, sietää pettymyksiä ja epäoikeudenmukaisuuksia. Töissä saa pitää puolensa. Saa olla luova, innovatiivinen, innostunut ja innostava, taitava, sosiaalinen, kielitaitoinen. Saa nauttia työstään. Saa olla ammattitaitoa ja -ylpeyttä, kokemusta ja vastuuntuntoa. Saa tehdä käsillään ja ajatella päällään. Töissä saa olla ripeä ja nopea, valita kiireellisyysjärjestyksen, sammuttaa suuren tulipalon ja tukahduttaa alkavan. Töissä saa olla haasteita.

Töissä saa myydä työnantajalle vapaa-aikansa kohtuulliseksi katsomaansa hintaan. Saa leimata kellokortin tullessa ja mennessä, ahdistua maanantaista ja odottaa perjantaita. Saa komentaa, ottaa vastaan komentoja ja totella esimiestä. Saa tehdä tulosta ja töitä palkkansa eteen, saa odottaa bonuksia ja kiitosta. Saa myös pelätä puhuttelua, varoitusta ja YT-neuvottelua ja potkuja.

Töissä saa jaksaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti