maanantai 11. elokuuta 2014

Kesä 2014 numeroin

Ei se ole äidinkielenopettaja eikä mikään, jolla eivät ole numerot hallussa. Olen opiskellut aikoinani, tuossa muutama vuosi takaperin, laajan matematiikan ja fysiikan, mikä näkyy arjessani jatkuvasti. Nyt minun on esimerkiksi hirvittävän helppoa laskea, ovatko kaikki oppilaat paikalla ja että kuinka moni on verhon takana tai vielä vessassa, montako vihkoa sitä laittaa jonon päästä jakoon tai mikä sivu tulee edellisen jälkeen. Ei ole turhaan kuulkaa matematiikkaa opiskeltu!

Koska integrointi on matemaattinen termi, jolla ei tee mitään, mutta joka jo pitkään ollut koulumaailmassa päivän sana, harrastan sitä luonnollisesti oppitunneilla tosi usein. Eniten yhdistän äidinkieleen biologiaa, jossa olen aivan erityisen hyvä: harakka on hieno herra ja varis vanha herra, siilillä on piikit ja linnulla höyhenet. Jokseenkin siten. Tänä syksynä aloitimme äidinkielen tunnit muutaman ryhmän kanssa kuitenkin perinteisesti (jo viime vuodesta asti) numeroin. Koska en vaadi oppilailta mitään, mitä en itse osaisi, tein tehtävän tämänkin kesän osalta myös itse.


Kesä 2014 numeroin


1 opittu uusi sana. Kuntta. Aivan hirveä, ei hirveämpää juuri ole, paitsi ehkä orvaskesi tai koira. Käytin ensimmäiset viikot protestina kuntasta sanaa metsänpohjamatto, mutta pakko myöntää, että se on päivittäiskäytössä ikävän pitkähkö.

1 huvipuistolaite, jossa oli kymmenen vapaapudotusta pimeässä. Meinasin sekä kusta housuihini että kuolla.

1 vesipuisto, jossa olisin halunnut pukeutua säkkiin tai kuolla.

1 maailman kuuluisin hymy

2 kertaa pesäpalloturnauksessa kirjurina. Olin surkea, mutta kehityn varmasti nopeasti. Lomakkeet ovat ihan selvästi miesten tekemiä ja jotenkin epäloogisia. Teen ehkä ensi turnaukseen itse uudet ja paremmat ja koristelen ne esimerkiksi tarroin.

2 markkinat, joista toisilla oli lämmintä 25 astetta ja toisilla 40.

3 ulkomaanmatkaa kuukauden sisään

3 kirpputoria. Ostin Juoksuhaudantien hintaan 0,50 euroa.

5 kesäkiloa, ainakin. En todellakaan mene puntariin.

5 litraa maahan lorotettua piimää. Homma tuntui hullulta, mutta näyttää toimivan. Otin kahta erilaista piimää, kun en osannut päättää, onko rasvaton gefilus, asidofilus, kefiiri vai talouspiimä parasta. Missä on normaali piimä? Ihan tavallinen, konstailematon, normaali piimä?

10 uutta ja tarpeellista sohvatyynyä

13 tuntia kotiinpaluuta

15 yötä kotona

16 värikästä, käsintehtyä marokkolaista laattaa, joista ihan pian tulee pöydälle kansi. Pöytää ei vielä ole.

20+ itsestä otettua, pilalle mennyttä kesäselfietä. Parasta on asettaa itsensä kuvan nurkkaan, niin ei peitä koko vuoristoa tai monumenttia.

21 tilattua kirjaa, joista olen lukenut vasta yhden.

30 astetta järvessä ja tuplamäärä uintikertoja. Lähinnä kelluin, sillä se oli sellainen luontainen olotila.

40 yötä kesämökillä. Parasta.

40 istutettua tuijaa, ja kaikki vielä hengissä.

402 yhtäjaksoisesti noustua kierreporrasta

10 000 aseteltua kiveä tai ainakin 5000.

639 600 litraa järvestä kunttaan ja muihin istutuksiin pumpattua vettä. Ihan itse laskin, koska olen nero. Se, että järven pinta näytti kaikesta huolimatta nousseen ja tuli aaltoja, johtui siitä, että hyppäsin laiturin päästä pommilla.

Varmasti kesässä oli paljon muutakin, mutta kyllä kesä 2014 tullaan muistamaan lähinnä matkustelusta ja kuntan kastelusta. Jos se tämän kaiken vaivannäön jälkeen menee ja kuolee, tapan sen.
5 kommenttia:

 1. Tavallista piimää voi tehdä itse. Etsitään jostakin lypsävä lehmä, josta herutetaan maitoa tonkkaan. Maito hapatetaan tonkassa bakteerikäymisellä käyttäen apuna "piimän siementä" jolloin laktoosi hajoaa maidosta ja syntyy piimää.
  Mutta mitä ihmeen piimän siementä. Lännessä on pitkäpiimäisempää ja idässä lyhyempi piimäisempää.
  Sammaltako muuten kasvatit.
  Gi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa todella helpolta. Ei muuta kuin litrakaupalla piimää tekemään, huraa!

   Sammaltahan minä liuskekivien väliin tahdon kasvavan. Kummalliset ovat sammalen juomahalut.

   Poista
  2. Et sitten kokeillu kusemista kivien väliin toimii varmasti.
   Gi

   Poista
  3. Mulla on vähän huonompi sihti, mutta miespuolinen väki on tehnyt sitäkin.

   Poista
 2. Kuntta on kamala sana! Tulee mieleen takaapäin kuvattu alasti konttaava nainen. Ihan varmana on miehen keksimä sana. Mielikuviensa vallassa on hajamielisesti tokaissut, kun on kysytty että mikskä tämä nyt nimetään. Ja toiset senkun suostuu muitta mutkitta että jei! hyvä nimi, sille ei ole homonyymiä. Tai mikä se nyt oli...

  VastaaPoista