keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Maailmantuskaa matikasta

Meillä oli eilen lasten kanssa elokuvailta, ja menetin sen vuoksi mielenrauhani. Popcorn-osuuden aikana olin vielä varsin mainiosti hyvinvoinnin puolella, mutta sitten alkoi alamäki.

Kuvitelkaapa tilanne, jossa näkökenttänne vasemmalla laidalla puksuttaa juna, sanotaan nyt vaikka vauhtia 100 km/h, joka on sellainen mukava ja helposti käsiteltävä tasaluku. Vähän niin kuin nykyinen painoni, vaikka siinä ei olekaan mitään mukavaa tai helposti käsiteltävää. Vaihdetaan siis. Juna kulkee kahdeksaakymppiä. (Oikeasti painan tietenkin jotain 50 kg, ettette luule.)

Juna on tavarajuna, ja niin kuin elokuvissa aina, siinä on avoimia oviaukkoja, joista karkulaiset, kerjäläiset ja seikkailuhenkiset voivat hypätä sisään. Ei kiinnitetä huomiota nyt siihen, että junaan laskee näyttävästi vuorenrinnettä alas ja puunkuoripulkalla pujotellen kaksi susikuonoa, vaan siihen, että junan viereen ilmestyy lentäen lintupari. Yksinkertaisempikin tajuaa, että lentovauhdin täytyy olla junan vierellä samainen 50 kg/h. No niin, näettekö junan, sen kyydissä makaavat sudet ja vieressä lentävät ankan ja hanhen? Älkää anna sen häiritä, että ankalla roikkuu kaulassaan golfbägi ja että mietitte nyt kuumeisesti, paljonko oikeasti painan.

Mies esitti minulle kysymyksen, joka oli ihan helppo (olipa), mutta aiheutti silti minulle pienen mielenrauhan järkkymisen ja maailmantuskankin: jos lintupari lentäisi oviaukosta susien kanssa junaan sisään ja jatkaisi lentämistä avoimessa ja tyhjässä tavaravaunussa, mitä vauhtia niiden pitäisi lentää?

Toiset meistä ovat blondeja linnanneitoja, toiset eivät. Toisten meistä pitäisi myös laihduttaa, toisten ei.

2 kommenttia:

  1. 50KG/h lentävä lintu joka kantaa golfbägiä ei lennä vaan sillä on teleportteri jota se käyttää. Ja lintu liikkuu siis aika-avaruusjatkumossa jossa vauhtia on enemmän. Mies voi käydä kysymässä tarkemmat luvut Hawkinsilta. Onkelma ratkaistu ;)

    VastaaPoista
  2. Mä taas ajattelin jotain sellaista, että hullu se lintu on siinäkin tapauksessa, että lentäisi junan sisällä, jos voi istuakin.

    VastaaPoista