lauantai 25. lokakuuta 2014

Torkuttaja, ota minttupastilli

Kyllä on sillä tavalla, että kun herätyskello soi, silloin noustaan ylös. Sillä tavalla on ihminen luonut herätyskellon toimimaan. Jo yhdyssanan määriteosakin kertoo olennaisimman: herätyskello. Ei esimerkiksi paineleviidenminuutinväleinkello tai puolisonärsytyskello tai voinkonappiapainamallaenempäämuitasaadavittuuntumaankello. Torkuttaminen voi kuulkaa johtaa vaikka mihin, esimerkiksi avioeroon tai myöhästymiseen sitten kuitenkin.

Miettikääpä nyt, torkuttajat. Ajatellaan, että puoliso tahi joku muu perheenjäsen saisi nukkua aamulla vaikkapa puoli kahdeksaan, mutta te pirulaiset aloitatte sen kellon huudattamisen jo kuudelta. Muutama kokeileva piipitys, sitten voimakkaampi. Se, joka ei torkuta, olisi nappaissut vehkeen sammuksiin jo ensimmäisestä inahduksesta, mutta mitä tekee torkuttaja: antaa kellon huutaa, kunnes jaksaa vaivautua sen verran, että painaa torkun päälle. Se, joka saisi nukkua siihen vaikkapa puoli kahdeksaan, on jo hereillä, mutta yrittää nukahtaa uudelleen ja saakin ehkä unenpäästä kiinni, saahan hän nukkua vielä puolitoista tuntia. Paitsi että eipä saa: kello alkaa soida jälleen kymmenen yli kuusi. Ja kaksikymmentä yli. Ja puolelta. 

Voi jumalaare, mikä show yhden ylösnousemuksen tähden. 

Tilanne voi olla toki myös vielä pahempi. Sellaisessa tapauksessa kello on asetettu hälyyttämään viiden minuutin välein. Tämä tarkoittaa, että se soi puolen tunnin aikana yhteensä seitsemän kertaa. (On se oikein. Tiedän, että teette tarkistuslaskelman.) Se menee jo kaikkien mittapuiden ja mittareiden mukaan aivan hulluksi. Olen varma, että torkuttajista on tehty jonkinlainen tutkimus ja todettu, että he ovat laiskoja ja rasittavia ja kaikinpuolin epäkelpoja ihmisiä yhtään mihinkään. 

Että älkää ihmetelkö, jos saatte jossain vaiheessa elämäänne aamunyrkistä ohimoon. Itsepähän kerjäsitte, ja monta kertaa.

Lue lisää, torkuttajanketku. 
2 kommenttia:

  1. Peukutan. Tiesitkö, että kuuroillehan on omat herätyskellot ja samat käyvät myös muillekin? Tärinäkello ranteeseen ja siihen herää vain itse!;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennyt! Miten järkyttävän hyvä idea joululahjaksi torkuttajalle.

      Poista