perjantai 24. lokakuuta 2014

Kuse vesi ulos - laihduttamisen yhtälöitä

Aloitin maanantaina muutaman kilon laihdutuskuurin ja kas, olen sillä vieläkin. On melko varmaa, että tämänsorttiset projektit kestävät yleensä noin torstaihin, sillä lähestyvä viikonloppu houkuttelee viimeistään perjantai-iltana itsensä palkitsemiseen esimerkiksi lasillisella punaviiniä tai pussillisella sipsiä. Tai menköön, molemmilla, ja vähän suklaata kylkeen ja juustopöytää joulun odotukseen.

Ihan vain ruokakin käy. Viisi voileipää kiskaisee pelkästä leivänsyönnin ilosta tuosta vaan.

Kunnon laihduttaja alkaa yleensä myös urheilla, sillä koko elämä pannaan kuntoon aina kerralla. Olenkin käynyt salilla jo kaksi kertaa, ja jos viitsin, ajan sinne autolla tänäänkin ja katselen juoksumattoa. Voi tosin olla, että on liian kylmä käynnistää autoa.

Motivaationi tähän kaikkeen kumpuaa joidenkin viikkojen kuluttua olevista syntymäpäiväjuhlista ja kalliista mekosta, jonka ostin hyvällä lisäalennuksella tuttavaltani, joka puolestaan oli ostanut sen hyvällä alennuksella jo viime vuonna. Mekko on siis näennäisesti kallis ja tahdon näyttää siinä missiltä. Ei tässä nyt siis oikeastaan mitään ihmeellistä tai poikkeuksellista tapahdu, sillä koko ajanhan nainen laihduttaa tai ainakin joka alkuviikko.

Tiedän, että urheilua tärkeämpää on ruokapuoleen keskittyminen. Toisin sanoen ei saa enää keskittyä ruokaan. Hirveän hankala yhtälö noin niin kuin matemaattiselta kannalta, mutta minä olenkin humanisti ja siten vähän yksinkertainen. Kaavana homma menisi jotenkin näin:

keskity ruokaan ja syömiseen = älä keskity ruokaan ja syömiseen

Näkeehän sen nyt tyhmempikin heti, että mahdoton on tuollainen yhtälö. Niinpä olen ratkaissut asian siten, että syön terveellisesti ja vältän lähes kaikkea mitä voi välttää, ja näen ruoista unta. Ihan hirveän näppärää. Pidättäydyn päivät säännöissä ja ruodussa, syön porsaan unissani. Lasillisesta jääkylmää kuohuviiniä en kuitenkaan voinut viime yönä kieltäytyä, sillä jokin raja näissä unihommissakin menee.

Tiedän myös sen, että pitää juoda aivan hulluna vettä. Tähänkin asiaan liittyy aivan selvä kaava:

juo paljon vettä → kuse se ulos

Mitä järkeä on siis ahtaa jokin määrä nestettä sisään ja lorotella se pian toisesta päästä pois? Ei mitään. Sitä paitsi jos puhutaan laihduttamisen matematiikasta, tulisi varmasti päästä supistamaan. Noissa laskuissa ja kaavoissa sitä mahdollisuutta ei ole. Olenkin oikeastaan tässä pikku hiljaa sitä mieltä, että laitan korsetin ja tilaan itselleni meikkauksen. Niillä siitä selviää.
1 kommentti:

  1. Ihan vaan vittuillakseni olen laihduttanut valpurin päivästä alkaen 30 kg. Ja siihen on riittänyt karamellien syönnin lopettaminen ja jokapäiväinen lenkillä käyminen. Pullaa, keksejä ja kakkuaa syön edelleen joka päivä. Ainiin alkomaholia saa nauttia vain vitutukseen.
    G

    VastaaPoista