maanantai 31. joulukuuta 2012

Hieno nainen 2013Olen sen verran ihana, että tulipa M. Metrossa ja halusi muistaa minua kuvalla. Siinä on tekstiäkin, englanniksi, koska maailmalla puhutaan sitä. Minäkin osaan englantia, ja näin äkkiä referoiden tekstissä luonnehditaan, että olen kaunis kuningatar ja hyvin lahjakas kaikessa, esimerkiksi esimiesten vastustamisessa. Minulla on kaiken lisäksi älyttömän paljon loistavia mielipiteitä.

Että näistä lähtökohdista on oikein hyvä ponnistaa ensi vuoteen. Vaikka jalkani eivät olekaan korkeushyppyä ajatellen kovin pitkät, ne ovat kuitenkin ihan hyvät ja tukevat jalat. Kun tuulee, pysyn hyvin paikoillani, ja sitä paitsi minun on paljon helpompi käyttää korkokenkiä kuin jonkun huojuvan heinänkorren. Kerran jäin kylläkin korostani terveyskeskuksen rappuritelikköön kiinni, mutta se ei missään tapauksessa ollut minun vikani.

Korkeat korot ovat kuitenkin vain hämäystä, sillä minustahan ei tule ala-asteen opettajani mukaan koskaan hienoa naista. Muistatteko? Kirjoitin siitä joskus, mutten todellakaan jaksa etsiä, milloin.

Ensi vuodelta 2013 toivon:

- Hienon naisen kurssia. Kansalaisopistossa tai jossain muussa pätevässä laitoksessa iltakurssina. Ehkä jokin viikonlopputiivistelmäkin toimisi.
- Kymmenvuotishääpäivätimanttisormusta. Mieluiten aika isoa, mikä nyt ei ole yllätys kenellekään. Minun ei todellakaan tarvitse pitää talvella sormikkaita, otan kaikki välituntivalvontavuorot erikoisluvalla sisätiloihin.
- Kesäksi kolmen kuukauden tauotonta auringonpaistetta. Poikkeusluvalla yöllä voi sataa, sillä olen armelias ja ymmärrän luontoasioiden päälle. On esimerkiksi hirveän tärkeää, että mies leikkaa nurmikon.
- Talveksi vain minimitarpeellinen määrä lunta. Poikkeusluvalla voi tulla enemmänkin, sillä ymmärrän luontoasioiden päälle. On esimerkiksi hirveän tärkeää, että mies lykkii lumet.
- Lopuksi vielä ehkä maailmanrauhaa. Siihen kuuluu, että oppilaat ovat kiltisti. Näin viime yönä unta, että eräs tosi kiva tyttöporukka (ja yksi poika, ihan kiva hänkin, vaikka onkin poika) teki koetta ja kokoontui pohtimaan vastausta yhdessä saman pulpetin ääreen. Jostain syystä pidin unessa uskontoa ja hermostuin oppilaille aivan kauheasti. Aloin huutaa pää punaisena, ja yksi oppilaista alkoi itkeä. Hän pyysi sitten tunnin jälkeen tekoaan anteeksi - ja jäi luokkaan nukkumaan.

Onnellinen loppu. Sellainenkin olisi vuodelle 2013 ihan kiva.

Kiitos tästä vuodesta kaikille lukijoilleni ja myös Afrikan lapsille ja Amerikan presidentille, joka hänkin pääsi taannoin jatkokertomukseen mukaan. (En todellakaan etsi, mihin niistä.) Olette tärkeitä, sillä hion näitä tekstejä teitä varten aina viikkotolkulla.

Hauskaa ja iloista vuotta 2013!
Olkaa kiltisti tai älkää olko. Lapsille pitää aina antaa kaksi vaihtoehtoa, joista valita.

T. Ässä von Käkenä

3 kommenttia:

 1. Hieno nainen on sellainen, joka ei juo olutta vaan siideriä.

  Ole hyvä, tarjottakoon tämä täysinoppineeksi tekevä pikakurssi näin vuodenvaihteen kunniaksi ihan ilmaiseksi. Oppisisällön on tuottanut poikani ekaluokkalaisena: Aikuiset joivat ruokapöydässä olutta, jota pojan ihan lillanen serkkutyttökin syöttötuolistaan käsin tavoitteli. Tytön äiti naurahti, että sun ei kuule auta tähän koskea ainakaan kahdeksaant... noh, kuuteent... eikäku siis ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen. Minä totesin, että tämä täti tässä ei esimerkiksi juo olutta vieläkään, vaikka on jo, köh, ihan vähän ylikin sen kahdenkymmenen. Poikani siihen, että "sää ootkin niin fiini et sää juot siideriä!" Lasten suusta, kuten tiedämme.

  Hersyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Oikein hieno nainen juo tänään kuohuvaa! Vaikka kuinka noudatan tuota yksinkertaista ohjetta, ei minusta hienoa saa edes sillä sortilla. Olipas sulla muuten tyrpeellinen ala-asteen ope. Häpeä hänelle! Sinulle oikein rattoisaa eloa ja oloa tänään, huomenna jne.

  VastaaPoista
 3. Hyvää Uutta Vuotta, sinulle sanataituri!

  Kuvailu jaloistasi oli erityisen kiinnostava. Muutama sananen omistani: kelpo jalat, ovet edelleen alkuperäispakkauksessa, olleet vain yhdellä käyttäjällä. Käytetty varovasti. Näilläkin ponnistetaan kohti uutta vuotta.
  Mielenkiinnolla uusia kommenttejasi odottaen.

  VastaaPoista