keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Kuusi päin mäntyä

Kaustisen kunnankirjaston kuusi.
Kuten kuvasta näkyy, on Kaustisen kunnankirjastossa pitänyt kiirettä. Kirjastontädit ja mahdollisesti myös -sedät ovat keränneet lukemattomia luettuja kirjoja ja askarrelleet niistä upean vaihtoehtojoulukuusen. Koska kaikilla on kotona aina liian vähän säilytystilaa, ja teillä todennäköisesti myös sotkuista, senkin laiskat, ottakaa ideasta mallia ja heittäkää tänä jouluna rohkeasti vanhat perinteet hevonkuuseen. Kyllä nurkissa sen verran kirjoja tai Aku Ankkoja pyörii, että niistä yksi kuusi aikaan saadaan.

Muistakaa, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja että joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa. Olkaa siis tarkkoina, ettei projekti mene päin mäntyä tai pahimmassa tapauksessa jopa päin honkia. Myös viimeistelyä voi miettiä etukäteen: miten olisi suksi kuuseen? Kenties hyvinkin virkistävä koriste, aavistelen.

Siitä vain ideoimaan! Ei kuulkaa tiedä, vaikka tulisikin yhden sijaan kuusi. Joka huoneeseen oma. Kirjakuusi ei sitä paitsi yhtään varista tai kotkaa roskaa.

4 kommenttia:

 1. Osataan sitä myös Seinäjoen korkeakoulukirjastossakin:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151278722599054&set=a.456241414053.252512.248145449053&type=1&theater
  "Eiköhän noista valopäiden laatimista opuksista kajasta tarpeeksi tiedon valoa." :D

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno. Ja koska se on Kaustisella, se varmasti myöskin soi - liekö perinteiseen vai Gangnam stylen tahtiin?

  VastaaPoista
 3. Hyrskis - hän taisi joutua verbologian vietäväksi...kotkaa...heh. Suksia on ruukattu viedä koristeeksi myös suolle. Suon silmäyksen sinne. Tänne ei kannata, täällä ei suoda juoda, kuri se olla pitää its.päivän aattonakin. Mieluummin tietysti ilkikuri :)

  VastaaPoista