maanantai 14. huhtikuuta 2014

###Häsää

Koska olen salliva ja uudistusmielinen, en konservatiivi ollenkaan, kannatan esimerkiksi sitä, että alakoulun puolella luovuttaisiin kokonaan kaunokirjaimien tai mallikirjaimien harjoittelusta, tai mitä lie tyyppikirjoitusta siellä hartaasti harjoittavatkaan. Kyllä sitä motoriikkaa voi aivan hyvin tekstauksellakin treenata, ja paljon selvempää jälkeä tulee, eikä ainakaan yhtään hitaammin. Oman aikani kaunokirjoitusta ei kukaan nykyoppilaista osaisi taululta enää edes lukea. #mitä järkee #muutoksen tuulet #tekstaus kunniaan #liberaaliSe, mitä en kuitenkaan jaksaisi nykyviestinnässä yhtään enkä ollenkaan, ovat hashtagit. #anna  mun kaikki kestää. Niitä tungetaan joka paikkaan. #onko pakko jos ei haluu. Harvoin kyse on edes asiasanoista, vaan risuaitaa puskee joka tuutista miten sattuu. #miksi#ei#laittaisi#näitä#hauskoja#merkkejä#kun#siten#on#tosi#trendikäs#vaikkei#edes#oikein#tiedä#mitä#tekee#tai#pitäisi#tehdä. Jos haluaa kertoa kuvalla ja kuvakommentilla, että tässäpä kävelen keväisellä kadulla, niin tokihan sen perään on tarpeen vielä laittaa, että #keväinen#katu#kävelyllä#minä. Välillä yhteen, välillä erikseen, välillä joka sanan väliin, välillä ei.

#olenkomäjotenkinkalkkistässä
#nytkösitäjotipahtikehityksenkärryiltä
#piruviekaunokirjoitussittenkintakaisinjavanhathyvätajat
#ainaonoikeusmuuttaamieltään

Olenko nyt saavuttanut sen pisteen elämässäni, että alan harata vastaan? En halua opetella laittamaan uutta televisiota päälle kolmesta eri kaukosäätimestä, en siirtää tietoja pilven kautta laitteesta toiseen, muistaa sadoittain tunnuksia ja pitää huolta niiden säännöllisestä vaihtamisesta. #elinikäinen oppiminen #my ass. Voisiko kehitys välillä lakata kehittymättä? #hidasta elämää #downshiftaaminen. Pitäisikö sittenkin olla kaunokirjoituksen puolella ihan tosissaan? #perinteet ja käsityö kunniaan.

Ei, kyllä se nyt on niin, että häsätkää keskenänne. #vastarannan kiiski6 kommenttia:

 1. Katsoin yksi ilta kolmosen uutisia. Joka kohta ruudussa vilisi ja vilkkui. Mietin ovatkohan epilepsia yleistyneet ja suljin television.
  Että asiaa häsäät!
  Nimim. Kiiskiparven jäsen

  VastaaPoista
 2. Ei kyllä ennenvanhaan mitään #aihetunnisteita tarvittu. Eikä kyllä tarvita tulevaisuudessakaan, sillä Google löytää sanat ilman tägejäkin. Eli turhaa sotkemista moinen #piste

  VastaaPoista
 3. #asiallisia kommentteja #samaa mieltä kanssani #hyvä

  VastaaPoista
 4. Minulla on säilynyt kouluvihko alakoulun toiselta luokalta. Opeteltiin ainekirjoituksen alkeita. Minulla oli vielä joitakin vaikeuksia hahmottaa yksittäisiä sanoja, joten ratkaisin sen ongelman niin, että kirjoitin kaikki koko riville mahtuneet sanat yhteen yhdeksi sanaksi. Ongelmanratkaisukeino lapsen logiikaalla.
  Opettaja oli kijoittanut aineeni alle kommentiksi:" Kaikki sanat eivät kuulu yhteen." :)
  Muistui vain mieleeni noista yllä olevista esimerkeistä. .D

  VastaaPoista
 5. Ahahaa! Illan naurut, kiitoksia. En itse käytä hästäägejä, koska a) en osaa b) ei tee mieli. Useimmiten ne ovat mielestäni turhaakin turhempia, mutta jotkut sometuttavuuteni käyttävät niitä niin ironisen hauskasti, että nauran kippurassa. Sellaisen hästägäämisen hyväksyn, kunhan se ei ala tulvehtia liiaksi joka lauseeseen. Tylsää ja tavanomaista häsöittelyä en.

  T. Vastarannan laaduntarkastajakiiski

  VastaaPoista