keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Kunniankukko


Maailma on täynnä viisaita ihmisiä, muitakin kuin minä, ja yksi sellainen on Ärjyperän K. Pakko tosin sanoa, että tuosta nimimerkistä tulee jostain syystä mieleen vähän ruma sana. Ehkä siksi, että juuri muutama päivä sitten yksi oppilas mietti tunnilla, miltä tuntuisi, jos olisi puolimetrinen sellainen. Sanoin, että realismia käsitellään vasta yhdeksännellä luokalla.

Ja onhan tuohon nyt sekoitettu perää ja vaikka mitä, joten ei ihme, että mieli menee sekaisin. Lukekaapa kuitenkin, miten viisaasti hän minua blogitunnustusta ojentaessaan luonnehtii. Allekirjoitan joka sanan, ehdottomasti.

"Suomen ehdottomasti kaunein, hoikin ja älykkäin opettaja Ässä. Olisipa minullakin aikoinaan ollut noin uljas äidinkielen opettaja!"

Juuri äsken tiedustelin Facebookissa eräältä nuorelta mieheltä, kuka hänen uljas äidinkielenopettajansa oikein oli. Emme muistaakseni harjoitelleet p*******n v***n k***ää kovinkaan montaa kertaa, ellen sitten ole unohtanut. Muistakaa, että äidinkielenopettajanne vainoavat teitä aina. Tulevat uniinkin silloin, kun sitä vähiten odotatte. Äidinkieli on maailman tärkein oppiaine.

Tunnustuksen saajan pitää jakaa tunnustus eteenpäin kahdeksalle blogille. En jaksa. Minun pitää myös kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestäni. En jaksa. Kerron yhden, koska olen kuitenkin armeliaalla tuulella.

1. Näytin rippikouluiässä lampaalta. Ystäväni köksänope muistutti minua siitä tänään ottamalla valokuvatodisteen mukaansa ja esittelemällä sitä kaikille. Toisin kuin minulle palkintoineni, hänelle ei nyt kunniankukko laula, ja käyn heti huomenna kaatamassa desilitran suolaa hänen seuraavan kotitalousryhmänsä piparkakkutaikinaan.


4 kommenttia:

 1. Hei, voiko noin edes tehdä? Ajattele nyt vähän, mitä tapahtuisi, jos kukaan ei laittaisi tunnustuksia eteenpäin eikä kukaan kertoisi mitään itsestään. Mihin tämä maailma silloin menisi? Kyllä jokaisen pitää kantaa oma vastuunsa meille kaikille yhteisistä asioista *heristää sormeaan ja katsoo tuimasti silmälasien yli*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antakaa jälki-istuntoa tai soittakaa kotiin! Erottakaa koulusta!

   Poista
 2. jos ei tehoa, niin sitten kake.

  VastaaPoista