lauantai 18. tammikuuta 2014

Hyvä auto vs. Clio

Vuokrasimme tuossa taannoin ulkomailla muutamaksi päiväksi käyttöömme auton, ja lysti oli halpaa kuin saippua: 13 e/vrk. Kolmentoista euron kyytiä sillä sitten saikin, sillä olo oli kuin olisi istunut vähätehoisessa, huutavassa pölynimurissa. Auto oli moottoritiellä ihan vitsi, mutta sitä saa, mitä tilaa. Clio, kiitos viimeisestä. Se oli todellakin viimeinen.

Mietin siinä monta sataa kilometriä Clion penkkiä kuluttaessani, miten yksinkertaista auton valitseminen on. Kyllä minä tiedän, sillä minulla on esimerkiksi ajokortti ja väitän sujuvasti navigaattoria vastaan.

1) Kaunis auto vs. ruma auto
- Kuka haluaa ostaa ruman auton? Miksi ihmeessä joku tahtoisi vaikka Fiat Multiplanin, edes käytettynä tai puoli-ilmaiseksi? Kyllä hävettäisi kurvata K-marketin pihaan, kun kaikki vahtaisivat ja kusisivat naurusta housuihinsa. Multiplan kuulostaakin sitä paitsi joltain monitoimilokerikolta, johon voi arkistoida klemmarinsa ja paperinsa. Ei ihme, että suomalaiset ovat äänestäneet sen kaikken rumimmaksi autoksi. (Linkki)Myönnettäköön Clion eduksi siis se, että ihan maailman rumin se ei sentään ole.

2) Merkki vs. merkki
- Ford (Clio) vai jokin muu? Jotkut saattavat tosin olla merkkiuskollisia myös Ford Cliolle, mutta silloin kannattaisi kaartaa terveyskeskukseen.

3) Tehokas auto vs. tossu
- Haluatko nopeasti kiihtyvän auton vai tahdotko ottaa ohitustilanteessa ensin kilometrin vauhtia? Jos joku väittää, että teholla ei ole mitään väliä, kunhan pääsee vain perille, niin höpö höpö. Ei tarvitse kuin ottaa Clio ja kokeilla Milanon moottoritietä.

4) Vähän ajettu vs. paljon ajettu auto
- Mieluusti uusi tai vähän ajettu ja yhdeltä omistajalta, putkiremontit tehtynä. Mutta ei Clioa, vaikka se olisi uusi.

5) Väri vs. väri
- Joskus liikenteessä näkee niin kauhean värisiä autoja, että jälleenmyyntiarvo on pelkästään sen vuoksi nolla. Mintunvärinen Clio olisi maailmanloppu. Ennemmin kävelisin.

6) Edullinen vs. kallis auto
- Valitettavasti harvemmin saa halvalla kaunista, tehokasta, uutta tai vähän ajettua ja metallihohtoa. Halvalla saa Clion. Imuri maksaa 150 euroa, Clio vain 13 e/vrk.

7) Pieni auto vs. iso auto
- Kyllä autossa pitää mahtua esimerkiksi istumaan. Cliossa ei mahdu.

8) Sedan vs. farmari
- Ihan sama, jos vain on tarpeeksi iso tavaratila. Cliossa ei ole.

9) Vanha vs. uusi auto
- Hyvä käytetty voi olla paljon parempi kuin esimerkiksi uusi Clio. Ks. myös kohta 4.

10) Diesel vs. bensa
- Kunhan kulkee, kallista se on kuitenkin, ja riippuu turbosta. Clio se vasta kiihtyikin! Olimme melkein Gardalla, kun vauhti oli kivunnut sataseen!

11) Kangaspenkit vs. nahkapenkit
- Kangaslaukku vai nahkalaukku? Puuvillahanskat vai nahkasormikkaat? Helppoa on tämäkin. Clioa eivät olisi pelastaneet edes nahkapenkit.


Järkevintä on tietenkin kurkistaa ensin lompsaan ja alkaa sitten tehdä kompromisseja. Mutta ei rumaa autoa, ei. Eikä Clioa.


12 kommenttia:

 1. Tiedätkö mistä nimi Ford tulee? Fix Or Repair Daily.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen blogi!
  Vinkki: sijoita seuraavaan ajopeliin tuplasti lisää rahaa, niin saat jotain kelvollista. Toivottavasti :D Mutta kyllähän tuollainen pohdinta tuli vain kokemuksen kautta, eli hyvän kirjoituksen irroitti. Halvalla :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun imurikin on parempi kuin Clio. Ajelen seuraavaksi sillä.

   Poista
 3. Oisko ollu kuitenkin Renault Clio?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee mieleeni tosijuttu eräästä tuttavastani, jolle autoilla ei ollut mitään merkitystä. Vakuutusmyyjä soitti, kauppasi luonnollisesti mahtavaa tilaisuutta vaihtaa yhtiötä ja kysyi, millä autolla nainen ajelee. "Jaa-a. Nyt ei justiin muistu mieleen. Luettelepas niitä kaikki merkkejä, niin huudan sitten "hep", kun kuulostaa tutulta." Ei tullut kauppoja sitten mistään.

   Poista
  2. Naurattaa itseänikin. Huomaa, etten ole Rellu- tai Ford-perheen jäsen ja että on viikonloppu.

   Poista
 4. Hah! Tämä viimeistään todistaa, että ranskalaiset eivät osaa tehdä autoja. Olen ollut tätä mieltä siitä asti kun lainasin vaarivainaan Renault Twingoa, joka on, usko tai älä, vielä pahempi kuin Clio. Mielipiteeni vain vahvistui kun vuosien saatossa lainasin isältäni Citroëniä toisensa perään, j ä r k y t t ä v ä n huonoja "autoja" kaikki. Hetken oli omakin, Xaran ralliversio, ihana ajaa, mutta laadultaan muuten täysin p*ska. Sen jälkeen en ole suostunut edes ilmaiseksi lainaamaan ranskalaisia "autoja".

  VastaaPoista