keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Kuka sammuttaa Eiffel-tornin valot?

Olen tässä pian lähdössä käväisemään Lontoon-maassa, ja onhan siellä kaikenlaista jännittävää nähtävää, kuten Elton John ja varmasti jo pikku hiljaa sortuva London Bridge. Muutenkin pitää kyllä olla terävänä, sillä on puhuttava englantia lauserakenteellisesti ja ääntämyksellisesti oikein ja sanoa aina please. Englanninopettajamme valisti meitä kolmannella luokalla, että muuten ei saa edes jäätelöä kioskista, joten en uskalla ottaa riskiä.

Maailmaa monta kertaa ja yötä päivää ristiin rastiin matkanneena olen tietenkin omaksunut monen maan kielen ja tavat, mutta myös miettinyt asioita, jotka vaativat ehdottomasti tarkempaa selvitystä.

- Käyvätkö kuninkaanlinnojen vartijat kurssin, jossa harjoitellaan vakavana pysymistä? Onko heillä koulutusta, jossa istutaan ringissa ja jossa saa virnuilla niin paljon kuin pystyy muiden yrittäessä pidätellä hörönaurua? Voiko työharjoittelun linnanportin vahtivuorossa reputtaa, jos pääsee hihitys, vai selviääkö varoituksella?
- Mitä, jos vahtivuorossa tulee vessahätä?
- Mitä, jos Vapaudenpatsasta esittävälle katutaiteilijalle tulee vessahätä?
- Sataako Lontoossa rakeita?
- Voiko museon arvokkaiden teosten luo oikeasti päästä laservalojen yli hyppimällä ja ali ryömimällä? (Elokuvissa pääsee.)
- Kuinka moni maailmankuulu taideteos on todellisuudessa oikea?
- Montako vessapaperirullaa Colosseumissa kuluu päivittäin?
- Kuinka kuuma kesätöissä olevalla Mikki Hiirellä tai Muumilla on pukunsa sisällä? Saako hän pitää useammin taukoja kuin vaikkapa Peppi Pitkätossu?
- Miten tivolilaitteiden henkilökunta pystyy kieppumaan laitteissa koko päivän? Montako kertaa täytyy kaatua tai oksentaa ennen kuin saa valmistumispaperit?
- Käyttääkö gladiaattoripukuun sonnustautunut sisäänheittäjä virkapukuaan koskaan kotona?
- Voiko köysiradalla ajaa kilpaa?
- Kuuleeko New Yorkin pörssissä oikeasti, mitä siellä huudetaan?
- Kuka sammuttaa Eiffel-tornin valot?

Miksi mistään oikeasti tärkeästä ei ole mainintaa opaskirjassa? Tympeää, kun jätetään ihminen epätietoisuuteen.


Saako olla raetta, please?


9 kommenttia:

 1. Muumeilla on pukujensa sisällä kesähelteillä hyvinkin kuuma, joskus mittasimme 28 asteen helteessä 20 min. käytössä olleen puvun sisälämpötilaksi 65 celsiusta :)
  Kerralla saa olla ulkona max. 20 min, jonka jälkeen täytyy käydä juomassa ja hengittämässä (koskee siis "puhumattomia" hahmoja, eli näitä, joiden rooliasuun kuuluu myös pää), Pikku-Myillä, Nuuskamuikkusilla ym. "omanaamaisilla" vuorot ovat pidempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, sisäpiiri-infoa! Kiitos! Täällä lähistöllä eräässä kaupunginteatterissa pyöri taannoin Muumi-näytelmä, jossa muumit ottivat kesken esityksen päänsä irti ilmeisesti äänentoistollisista syistä - ja kenties myös tukaluudesta johtuen. Voi sitä lasten järkyttynyttä huutoa...

   Poista
 2. Suurin hupini Muumimaailmassa on hengailla hahmojen taukotilan portilla. Kuuma on selvästi ja vituttaa, sen verran totista sakkia taukotupakalle aina loikkii. (Onneksi on viimeinen muumi-ikäinen talossa. Ei tuosta sentään hupia useammaksi vuodeksi irtoa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on kuitenkin jokin elinikäinen kausilippu, yrität vaan.

   Poista
 3. London Dungeon oli valaiseva (ja pelottava) paikka, suosittelen.

  VastaaPoista
 4. Ja Madame Tussaudsin alakerrassa oleva kauhujuttu, mikä sen nimi nyt olikaan, mutta sain elinikäiset traumat, kun kaveri sai hysteerisen kohtauksen niistä hirviönäyttelijöistä ja pusersi käsivarteni mustelmille. Minä tosin vain karjuin niille näyttelijöille takaisin, hämmentyivät. Hahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mitä kaikkea kauheaa siellä olisi pitänyt olla, kun paikassa vuosia sitten vierailin. Ilmeisesti jokainen kesätyöntekijä oli juuri silloin lounastauolla, ja maksoin koko pienestä kierroksesta ihan turhaan. Siitä hyvästä voisi vähän käydäkin karjumassa takaisin...

   Poista
 5. Olen varmaan aika laimea, mutta yksi suosikkikohteeni Lontoossa on Hyde Parkissa oleva Peter Panin patsas. Sen jalustassa on jos jonkinnäköistä oravaa, menninkäistä ja keijukaista, ja vaikka patsaan kiertää monta kertaa, aina siitä löytää jotain uutta :) Suosittelen. Eikä maksa mitään ;) (Ai niin, patsas voi olla aika haastava löytää, kun on kuitenkin aika pieni...)

  VastaaPoista