keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Muistikortti täynnä

Olen täsmällisyyteen taipuvainen. Pidän siitä, että asioilla on aikansa ja paikkansa, ja minkä ensin aloittaa, sen ensiksi saattaa loppuun. Penaalissani on aina useampi terävä kynä, ja inkkarini ovat veneessä aakkosjärjestyksessä. Viime viikkojen aikana olen tosin huomannut mieleni kuormittuneen, sillä kun muistettavia asioita tulee tulvimalla, kalenteri on täynnä merkintöjä ja sähköpostissa sata punaista huutomerkkiä, ei käy odottavan aika pitkäksi. (En ole raskaana, en ehdi.)

Päiväkirjakalenteri on muistilista: Selvitä poissaolot ja tarkista, paljonko koulualueelta poistumisia on kertynyt. Joko jollakin on useammat läksyt tekemättä, kuka ei ole palauttanut koetta tai koulun kirjaa? Muista tapaaminen, sopiiko tämä, valmistaudu kirjallisesti. Lähetä luokanvalvojan näkökulma asiaan kirjeitse, toinen sähköpostitse, seuraa Wilma-viestin lukeneita. Kutsu vanhemmat koululle, tarkista merkinnät, pidä aamunavaus. Tiedota kotiin, mene tekemään tupakkaisku. Päivitä oppimissuunnitelma, laadi HOJKS, pyydä kommentteja yhdeltä, kahdelta, kahdeltatoista. Tee kokeet, korjaa ne, lue aineet ja kirjoita palaute. Kouluta itseäsi. Lähetä runot kilpailuun. Muista pikapalaveri, muistuta palaverista. Järjestä virkistyspäivä, kutsu koolle toista illanviettoa suunnittelevat oppilaat. Älä unohda maanantain tiimiä! Anna 25 euroa kukkaisrahastoon, tulosta poissaolotilasto, selvitä varainkeruun laillisuusasiat. Anna kommentteja yhdelle, kahdelle, kahdelletoista, mieluusti heti, viimeistään tällä viikolla. Hyväksy kehityskeskusteluaika ja vastaa monisivuisiin kysymyksiin. Myönnä lupa poissaoloon, anna tehtävät seuraavaksi viikoksi yhdelle, kahdelle, kahdelletoista. Muistuta väliin jäävästä kokeesta ja sovi järjestelyistä. Kertaa pelastussuunnitelma keskiviikoksi, valmistaudu johtamaan ryhmäsi turvaan. Etsi sinitarraa. Muista koulun pihassa vieraileva bussi, anna avain kuulutuskoppiin. Älä unohda välituntivalvontaa, jaa koulukuvat ja vanhempainiltakutsu. Milloin on ruokailunvalvontavuoro? Laita joulukeräysraha reppuun ja pyydä joku korjaamaan luokan videotykki. Pulpetinreunat repsottavat ja niihin tarttuvat tyttöjen neulepaidat. Tulosta ja monista, juo kahvia, osallistu opekokoukseen ja -kokouksessa.

Opeta lapsia. Tee työsi.

Muista lisäksi hammaslääkäri, soita röntgen, etsi avaimet. Osta uudet luistimet, hanki maila ja tarkista, missä on kypärä. Korjaa uimalasit, muista lapsen vanhempainvartti. Vie, tuo ja hae, kukin paikkaansa ja mieluusti oikeaan aikaan. Pese pyykkiä, tee ruokaa, etukäteen, ajallaan ja jossain välissä. Maksa laskut, peri saatavia. Kartoita talvikenkätilanne ja korjaa revennyt toppahanska. Kysele läksyt, suunnittele harrastuskerta. Tiedota sudenpentujen kotiin muuttunut paikka, anna jäsenmaksuohjeet. Jaa myytävät joulukalenterit, pidä kirjaa rahoista. Soita pankkiin, palauta postipaketti. Sammuta kahvinkeitin, laita sauna päälle, siirrä kelloja. Käy kaupassa, kahvi on tarjouksessa ja maito loppuu taas. Vaihda petivaatteet, pistä yksi kouluun. Missä on ehjä sateenvarjo? Palauta kirjaston kirjat.

En muistanut tallentaa.1 kommentti:

  1. Siis kaiken muistan niin hyvin. En ole dementoitunut, hyvä. Kymmenen vuotta eläkkeellä ja silti tunteet ja muistot hölskyvät pintaan. Jokainen asia on niin tuttu. Et varmaan haluaisi olla minun asemassani, mutta en minäkään haikaile noille tutuille turuille.

    VastaaPoista