maanantai 16. syyskuuta 2013

Iik, naku-uimari

Ilta-Sanomat ja Talouselämä uutisoivat viikonloppuna oikeusministeriön luonnostelevan lakia, jonka tiukka tulkinta voisi tarkoittaa jopa sitä, että naku-uinti mökillä kriminalisoitaisiin. Olenkin aina pitänyt sitä hieman vaarallisena puuhana, sillä siinä voi tulla esimerkiksi kylmä.

Liian hyvin ovat Suomessa asiat, jos minuutin mittainen alastomuus on jollekulle uhka. Harvoin sitä kukaan tuntitolkulla rannassa ilakoi, eikä taida kovin monella olla mielessä myöskään yhtään mikään muu kuin uimaan pulahtaminen. Tehdään tässä nyt selväksi: Naku-uinti mökkirannassa ei ole itsensä esittelyä. Naku-uinnissa ei ole kyse mistään seksuaalisesta: Jos tiirailija ensimmäisen kerran elämässään näkee koivujen välistä vaikka tissit, on jo aikakin. Jos sen sijaan takana ovat jo useammat ryntäät ja pari takapuolta, ei niiden pitäisi enää kovasti hetkauttaa, ellei tiirailijalla sitten itsellään ole jonkin sortin ongelmaa.

Naku-uinti on ainoastaan saunasta järveen juoksemista ilman uikkareita, eikä sitä tehdä tiirailijaa varten. Ei ärsyttääkseen, ei kiusatakseen. Kyllä tosiärsyttäjä ja ilkimys ennemmin käynnistää iltasella vaikka moottorisahan ja kaataa puita tai tekee kokon, kun tuuli on sopivasti naapurin puolelle myötäinen.

Naku-uinnin ongelmana voi siis ihan yhtä hyvin olla naapureiden tai veneilijöiden liiallinen kiinnostus. Täten haluaisinkin kiellon myös naapureiden kiikareille ja vaikka nyt silmille ylipäätään, jos on ollut karsastusta vaivoina. Vanhoista sukkahousuista saa myös aina apua, sillä niillä voi sitoa päänsä kiinni penkinnojaan tai venyttää haaraosan sumentavaksi verkoksi silmiensä eteen. (Se voi auttaa siihen kokkosavuunkin.) Ihan vaikka kahdet tai kolmet voi laittaa, ellei löydä kuin ihonvärisiä. Samalla saa kivat hiustenpidennykset, kun letittää sukkaosat.

Harjoitelkaa vaikka kuvan kanssa, lakimiehet voivat aloittaa. Tuossa on rietas pylly.


Kuva IS:n uutisesta, linkki yllä. 4 kommenttia:

 1. Siellahan sen jo sanoitkin: Liian hyvin ovat Suomessa asiat! Ei tuohon enaa mitaan muuta voi lisata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erästä kommentoijaa oli harmittanut oikein kunnolla: "Omalla mökilläni uin munasillaan nyt ja aina kielsi laki sen tai ei. Jos joku näkee ja mielensä pahoittaa niin näytän kaupan päälle vielä per****ä."

   Poista
 2. Olen kyllä sitä mieltä, että nakuna uiminen olisi syytä kieltää. Järvessä saattaa nimittäin vaania tappajahauki tahi -ahven, joka nappaa kiinni vapaana killuvista ulokkeista. Lisäksi kivet tai uppotukit saattavat vahingoittaa henkilöitä, joita on siunattu liiallisella runsaudella paikasta tai toisesta. Ei ole yhteiskunnalla varaa tuhlata vähiä sairaanhoitoresursseja tuollaisten riettauksien aiheuttamien vammautumisien hoitamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Ja kyllä sitä uppotukinkin tunteita pitäisi ajatella.

   Poista