sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Aikuisena pitää leikata hiukset lyhyemmäksi

Aikuisuus on raskasta aikaa.

Pitää ensinnäkin mennä töihin, jos pääsee. Pitää hankkia itselle ja perheelle elanto. Pitää maksaa jätehuollosta ja sähköstä ja vedestä ja vaihtaa sulakkeita ja asentaa sälekaihtimet. Pitää käyttäytyä asiallisesti ja osallistua jumppaan ja käsityöpiiriin, pitää pyöräilykypärää ja pipoa. Pitää seistä kentän laidalla kannustamassa ja myymässä makkaraa, pitää hankkia kesämökki ja tehdä siihen remontti. Pitää luovuttaa oma aikansa muille ja pestä pyykkiä. Pitää venyttää penniä. Pitää tehdä tarrataulukoita ja siivousvuoroja, auttaa läksyissä ja myöntää opettaja lapsen silmissä suurimmaksi auktoriteetiksi. Pitää hoitaa ja huoltaa, viedä ja tuoda, luottaa ja pelätä. Koko ajan, joka päivä.

Aikuisena pitää kasvattaa kukkia sipuleista, mehustaa marjoja, etsiä sieniä ja poimia omenoita. Pitää sauvakävellä säännöllisin väliajoin ja lähteä syksyllä ruskaretkelle. Pitää hankkiutua vanhempaintoimikuntaan, kirjoittaa yleisöosastolle ja innostua äänestämisestä. Pitää juoda kahvia, jättää pulla syömättä, jatkaa laihduttamista. Pitää leikata nurmikko ja perustaa komposti. Pitää käydä teatterissa, lukea omaelämäkertoja, kauhistella nykymusiikkia ja yrittää ymmärtää nuoria. Pitää hyväksyä se, ettei osaa kahvilassa tilata edes kahvia. Pitää oppia voivottelemaan. Pitää kääntää radio paikalliskanavalle, katsella dokumentteja ja osallistua paikallisen ravintolan Arttu Wiskari -iltaan. Pitää leikata hiukset lyhyemmäksi. Pitää laittaa permanentti. Pitää vaihtaa korkokengät terveyssandaaleihin ja osallistua yhdistystoimintaan, kilpailuttaa vakuutukset ja vertailla omavastuuta.

Pitää järjestää luokkakokouksia ja seurata useampia uutisia. Pitää muistella nuoruutta ja pelätä kuolemaa, hankkiutua uskoon ja alkaa kutoa villasukkia. Pitää valmistautua hautaamaan vanhempansa. Pitää vastustaa jotakin, pitää olla valveutunut kuluttaja. Pitää yrittää pysyä kärryillä tekniikan kehityksessä ja luovuttaa. Pitää säästää. Pitää viettää  laatuaikaa ja hoitaa parisuhdetta. Pitää mennä terapiaan. Pitää ostaa suuremmat housut ja löysempi paita, musta kokouimapuku ja kausikortti vesijumppaan. Pitää nauttia lapsista ja heistä eroon päästyään lapsenlapsista. Pitää hankkia lukulasit, alkaa pitää sääpäiväkirjaa ja muistaa syntymäpäivät. Pitää soittaa joku asentamaan televisio ja laittamaan se päälle.

Pitää osallistua palavereihin, vaihtaa työpaikkaa, menettää työpaikka, säästää eläkettä. Pitää venytellä. Pitää maksaa laskuja ja tehdä veroilmoituksia, muistaa kilometrikorvaukset ja kotitalousvähennykset. Pitää asioida Kelassa ja työvoimatoimistossa, käydä joukkotarkastuksissa ja jonottaa pankissa. Pitää toteuttaa unelmia ja juosta ensin puolimaraton, sitten kokonainen. Pitää hurahtaa johonkin. Pitää jo rauhoittua. Pitää tehdä kaikkea, vielä kun ehtii ja on terve. Pitää kiirettä.

Ei pidä laskea, montako kertaa näkee vielä ystävänsä, jos tahti on kerran kolmessa vuodessa. Pitää miettiä, mikä on tärkeintä.14 kommenttia:

 1. Juuri eilen kauhistuin kun mietin, että olen naimisissa, meillä on 2 lasta, asumme rivitalossa esikaupunki alueella, hoidan puutarhaa, meillä on perunapelto, ajamme farmariautolla ja mä sauvakävelen lauantai iltana klo 21!! Enkä ole edes vielä täyttänyt 30 vuotta!

  Äkkiä elämän muutosta kehiin,
  aikuisuus on iskemässä!;)

  -Riikka Hesasta

  VastaaPoista
 2. Onneksi pakko ei ole kuin kuolla, vaikka tosi moni noista kyllä kieltämättä osuu kohdalleen jo nyt - ja loput hetken kuluttua. Ehkä Arttu Wiskarikin. :D Hieno teksti, oot huippu!

  VastaaPoista
 3. Ihana teksti. Nauratti, vaikka on tämä kai hiukan traagistakin. Arttua lukuunottamatta osui ja upposi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, ettei Arttua tunnusta kukaan, vaikka salaa mökkitiellä kuunteleekin.

   Poista
 4. Aika moneen taivun, mutta jos Arttu Wiskaria joku näkee/kuulee minun lauleskelevan niin kannattaa saman tien hankkia julkinen edunvalvoja...
  Ihana sinä
  /Pau

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ks. edellinen vastaus. :D Sulla on kuitenkin sen levy.

   Poista
 5. Luulen, että raskainta aikuisuudessa tulee mulle olemaan tuo, kun pitää juoda kahvi ja jättää pulla syömättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten ryhtyy vain punkkariksi ja vetää korvapuusteja koko pussillisen.

   Poista
 6. Tulipa tässä mieleen, että voisi niitä vanhempia käydä tapaamassa useammin kuin kerran kahdessa kuukaudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse mietin omia isovanhempiani. Minulla ei ole yhtään oikeaa syytä olla käymättä heidän luonaan useammin. Kiire on tekosyy. Tunti löytyy aina.

   Poista
 7. Entäs arvoisa g-täti, joka asuu kyllä niin kaukana.........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ison meren toisella puolen. Olen yrittänyt yhtä toista tyyppiä mukaan yhteissessioon, mutta kun hän on aina töissä, yötä myöten.

   Poista