torstai 25. helmikuuta 2016

Kyselyikä

Koska olen järkevä ja muutenkin sangen ihastuttava, minua ei jaksa lakata ihmetyttämästä muutama nykymaailman seikka. No, itse asiassa niitä on aika monta. Haluaisinkin välillä palata aikaan, jolloin oli C-kasetit ja halvemmat Jopot, sillä vaikka hulluja on ollut aina, nykyään niitä on enemmän.

Erityisesti alla lueteltuja asioita olen jaksanut ihmetellä jo pitkään, eikä muutosta näy:


Miten heikko itsetunto pitää olla, että ottaa perseestään kuvan Internetiin?

Kuinka itserakas pitää olla, että ottaa perseestään toistuvasti kuvan Internetiin?

Missä vaiheessa perä meni pään ohi?

Kenen mielestä Kardashianien persaukset ovat oikeasti kauniita?

Onko fitness hyvää itsekuria vai heikkoa itsetuntoa?

Mikä saa ihmiset luulemaan, että ankannaama voittaa hymyn?

Hurahtavatko vain heikot ihmiset?

Ovatko uskonto ja urheilu yhtä vahvoja niille, joilla on taipumusta hurahtaa?

Mikä on perimmäinen syy siihen, että ihminen syö joka päivä rahkaa tai raejuustoa? 

Saavuttaako ihminen koskaan "parasta minäänsä"?

Onko ihminen kuollessaan onnellinen siitä, että punnitsi ruokansa?

Miten tyhmä on ihminen, joka antaa tehdä itsestään vielä tyhmemmän televisiossa?

Miten tyhmä on ihminen, joka jakaa päivästä ja kerrasta toiseen pihapaljuarvontoja, osallistuu 600 iPhonen arvontaan ja luulee voittavansa myös Kahvinystävien yhteisön täydellisen Muumi-mukikokoelman?

Voiko tyhmyydestään päästä eroon?

Miksi joka alalla on huonoja työntekijöitä, vaikka paikkoihin valitaan aina paras?

Pitäisikö vain valita paras perse?

Mistä tämä sosiaalisessa mediassa korostunut ihmisperseily johtuu?Onko vaikeneminen kultaa?

3 kommenttia:

 1. Kerran eräs entinen oppilas oli laittanut nettiin kuvan, jossa hän asettaa banaania anukseensa. Tätä kuvaa olivat katselleet toistuvasti kymmenet tuhannet fiksummat nuoret ja aikuiset. Tällä anukseen ahtaajalla oli kautta nuoruuden ollut huono itsetunto ja pilkan kohteeksi kaveripiirissä joutuminen. Nyt tämä " nörtti " oli keksinyt oivan tavan kostaa menetetty elämä. Ei voinut olla suurempaa nautintoa kuin nähdä, miten " fiksut" söivät hänen kädestään ja salaa ihailivat hänen pers...tään katsellessaan kaverin loihtimaa luomusta. Maailma on kuitenkin aika ihmeellinen! Joskus jopa pahakin saa palkkansa, vaikka ei itse sitä "fiksuna" huomaa.

  VastaaPoista

 2. "Miksi joka alalla on huonoja työntekijöitä, vaikka paikkoihin valitaan aina paras?"

  Tuskaillessani syksyllä työnhaussa ja nyt keväällä kesätyöhaussa kiroan aina samaa. Haluaisin niin kovasti ruokakauppaan myyjäksi ja koitan vakuuttaa monin tavoin sopivani työhön loistavasti, mutta kun ei. Ei vaan irtoa paikkaa. Ärsyttää katsella niitä elämäänsä ja työhönsä kyllästyneitä kurttunaamamyyjiä, joita hädin tuskin kiinnostaa tervehtiä tai vilauttaa hymyä, kun ajattelee silloin aina, että minä jaksaisin hymyillä. Se tulee niin luonnostaan aina, enkä kehtaisi edes olla myrtsinä tuossa asiakkaankohtaamistilanteessa. Minulla riittäisi motivaatio, ottakaa minut!

  VastaaPoista
 3. Musta tuntuu, että nuo kaikki kysymykset liittyvät kiinteästi toisiinsa. Ja yhdistävä tekijä on se, että liian monen mielestä hyvä perä on se juttu mitä kannattaa tavoitella. Monelle se on myös ehkä paras asia, minkä elämässään voi saavuttaa, joten siksi sitä esitellään interwebissä. Ja kertoohan hyvä peräpuoli ihmisestä mm. sen, että hän on ahkera menestyjä ja siksi on ihan ok syödä rahkaa ämpäristä päivästä toiseen. Ja kertoa siitäkin instassa.

  Ja tyhmyydestä voi päästä eroon, mutta silloin pitää haudata kännykkä multaan ja muuttaa erakoksi. Ja kaikilla ei edes tämä keino toimi :)

  VastaaPoista