tiistai 18. maaliskuuta 2014

Rasittavat säilykekirsikat

Arki on välillä täynnä kaikenlaista puuhaa, joka vaatii olematonta ponnistelua, mutta tuntuu silti
rasittavalta tai jo ajatuksena vastenmieliseltä. Vastaanottoaikojen soittaminen on tunnetusti vaikeaa, mutta on sitä muutakin hankaluutta kehitelty ihmisen vaivoiksi.

Hiustenpesu
Hiusten peseminen vielä menettelee, mutta se, kun suihkun jälkeen pukeuduttua pitkät, märät hiukset kastelevat koko selän, on aivan hirveää ja inhottavaa ja en pysty siihen. Pyyhe niskassa ei auta, ja varmasti en heti ala heti kuivata yhtään mitään.

Vaatteiden pukeminen kostealle iholle
Sukua edelliselle. Vihaan uimahalleja.

Bikinien ostaminen
Uusimmat trendit viittaavat siihen, että ensi kesänä bikinihousujen pitäisi peittää vain puolet takapuolesta. (Kas, helppo homma ihan luonnostaan.) Jostain syystä uima-asujen valmistajat kuvittelevat myös, että tavallisen ihmisen persevako ei yllä puoleen selkään. Jos siis haluaa saada itselleen mahdollisimman pahan mielen, menee sovittelemaan uima-asuja. Talvella. Kyllä ei ole mikään yhtä järkyttävää, ei.

Sitä paitsi miksei miehille tarjota samanlaista muotia? Jotain ta(k/s)apuolisuutta, vaadin.

Multa kynsien alla
Kerrassaan kauhea tunne, ja rumaltakin näyttää. Käytän rikkaruohoja kitkiessäni puutarhasormikkaita: minulla on keltaiset, pinkit ja violetit. Ammattilaisella homma ei jää välineistä kiinni.

Kala-asiat
Akvaariokalat tappavat, jos vain saavat siihen mahdollisuuden, ja sätkivä kala veneen pohjalla on suorastaan paholainen. Kala pitääkin ostaa kaupasta fileenä, ja joku muu laittaa madon lasten ongenkoukkuun, jos ne sellaiseen harrasteeseen sortuvat.

Ruokailutavat
Ruokailuvälineitä lautasta vasten kilkutteleva ruokailija pitäisi tönäistä viereiseen pöytään. Ei sitä muusia tarvitse siirtää ja sörkkiä joka lusikallisen jälkeen uudelleen! Ei pidä myöskään kenenkään ruokaa mässyttävän, sillä lutkutusääni se vasta hirveää kuunneltavaa onkin. Ihan niin kuin radiotoimittajan, joka nieleskelee kesken lauseiden kuolaansa. Pitää valuttaa kuola vaikka johonkin pussiin, ettei tarvitse sellaisesta kenenkään kotona vaivaantua.

Ihmiset, joita pitää vetää perässään keskustelussa
Kyllä on tuskaa johtaa keskustelua, kun toinen ei oikein sano mitään. Tämä on vielä pahempaa puhelimessa. Puhukaa, ihmiset. Teillä on suu.

Kaikki uusi
Ei jaksaisi innostua aina kehittämään, systeemiä säätämään, uudistamaan ja uudistumaan. Ei kaikkea tarvitse joka vuosi muuttaa! Konservatismissa ei ole mitään vikaa, ja ennen kaikki oli muutenkin paremmin. Miehet rautaa jne.

Säilykekirsikat
Niitä vihreitä ja punaisia sokerilitkuja purkissa ei ikinä olisi saanut alkaa kutsua kirsikoiksi.

Rännän sataminen kaula-aukosta sisään
Hyi! Se on iljettävää kävellessä, mutta vielä iljettävämpää polkupyöräilessä vaikkapa peräkyliltä kouluun. Olen varma, että sellaiseen huivin alle luikerteluun ja ihoa vasten sulamiseen ei pysty kuin suomalainen, vittumainen räntä.

Vesisateessa kastuminen
Ei ole myöskään hääviä ajatella samaisella pöyräilymatkalla, että kaatosateessa läpimäräksi kastumisen jälkeen on fysiikan kaksoistunti, joka pitää istua paikoillaan pulpetissa ja olla ymmärtämättä mitään. Varmasti kuivuisivat reisiin liimautuneet, litimärät farmarihousut nopeammin äidinkielen tunnilla.

Kun työt alkavat aina kahdeksalta
Eikä voi koskaan myöhästyä minuuttiakaan, sillä muuten eivät oppilaat pääse sisään luokkaan oppia saamaan ja jäävät sivistymättä.

Tupakanhaju
Tupakasta kuolee ja sitä ennen haisee pahalle. Erityisen pahalle lemuaa, jos sattuu vielä olemaan kovasti hikoilevaa sorttia, eikä jaksa käydä suihkussa, kun on pitkät hiukset ja ne kastelevat sitten selän.

Ruoka hampaanvälissä
Lihansäikeet ja maissinkuoret ovat erikoistuneet jäämään ikuisiksi ajoiksi hammasväleihin jumiin. Hammastikkua ei tietenkään ole koskaan missään, joten ensiksi sitä yrittää puolihuomaamattomasti kaivella sitä haarukalla, sitten nurkan takana sormella. On myös todella vaikeaa huomauttaa kaverille tai kollegalle, jos hänellä on mustaherukkaa etuhampaassa tai oreganoa suupielessä. Oikeastaan se on vähän hauskaakin, ja voi nauraa selän takana onnettomalle.

Pitkät kalsarit tiukkojen farkkujen alla
Aivan hirveää. Eivät mahdu. Palellun mieluummin.

Lyhyet jalat 
Niille nyt ei mitään voi, mutta rumilta ja vielä lyhyemmiltä ja paksummilta pygmikoivet näyttävät tennareissa. Ja jos on tiukkojen farkkujen alla kalsarit. Ja niiden alla persvaossa uudet bikinit.


Yleensä olen aika leppoisa, mutta yllä mainitut asiat vähän vaivaavat. Säilykekirsikat etenkin.1 kommentti:

  1. Kyllä alako ahistaan, varsinkin tuo bikinien ajattelu. Kirsikat ei niin ahista, sillä ne säilyvät varmasti vaikka ydinkatastrofista. Ne voi jättää kaapin peränurkkaan ja siirtynevät sitten aikoinaan perikunnan hoiviin. Ahistakoon niitä sitten.

    VastaaPoista