keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Lääkäritalo Tautipesä

Koska minulla on nyt hiihtoloma, olen luonnollisesti suksitellut ihan hulluna pitkin Suomea. Hiihdin pari päivää sitten myös erään lääkärikeskuksen ohi ja mietin siinä ennätysvauhtia suihkiessani, miksi ihmeessä terveydenhoitoon erikoistuneet paikat täytyy nimetä niin positiivisesti. Tuleeko flunssapotilas jotenkin oleellisesti nopeammin terveeksi asioituaan Lääkäriasema Ilossa tai Tsempissä kuin vaikkapa Lääkäriasema Leprassa tai Keuhkoahtaumassa? Pahentaako nimi lääkäriaseman?

Pidinkin siinä itselleni lääkäriasemien nimeämiskilpailun. Olisihan noita vaihtoehtoja.

Lääkäriasema Lenssu
Lääkärikeskus Räkä
Lääkäritalo Tautipesä
Terveys-Centrum Kyllä se tästä!
Lääkäritalo Parane pian
Lääkärikeskus Lepra ja Spitaali Ilman käsiä
Lääkärikeskus Buranaa suoneen
Terveysasema Viikon antibioottikuuri
Terveyskeskus Oletus ja Veikkaus
Terveyskeskus Kolmen tunnin jono
Työterveysasema Saikku
Lääkäritalo Horkka & Tauti
Naistenvaivakeskus Hiiva
Ihotautiklinikka Finni ja Paise
Naistenklinikka Tamponi
Korvaklinikka Liimakorva
Synnytysasema Hätäsektioon menee!
Synnytysasema Huutoasi ei kuule kukaan
Lääkärikeskus Syöpä
Lääkärikeskus Kooma

Mielestäni tässä asiassa voisi siis käyttää paljon enemmän mielikuvitusta ja ennen kaikkea rehellisyyttä. Sama koskee montaa muutakin alaa: Puhtaanapitolaitos Paskanhaju, Häirikköoppilaiden yläkoulu, Ruokala Tillilihankaltainen, Kyläkauppa Vähintään Kolminkertainen Kate, Päiväkoti Kitinä ja Marina, Kulttuurikeskus Fiini Tekotaiteellista Paskaa, Poistomyynti Muille Kelpaamaton Ylijäämä, Liikuntakeidas Hiki, Tuska & Revähdys, Laskettelukeskus Kämäinen Nyppylä, Uimahalli Kuka Kusi Altaaseen tai Alko nimeltä Yhden otin. 

Ei pidä kangistua kaavoihin ja antaa nykyisen nimikulttuurin hallita. Nyt kaikki kuppiloiden ja sisustusliikkeiden perustajat, nähkää tilaisuutenne. Kahvila Santsikuppi nurin. Sisustusparatiisi Homekeidas. Erottukaa massasta!

2 kommenttia:

  1. Tuli taas naurettua. Noi sun keksimät nimet on kyllä hyviä.

    VastaaPoista
  2. Lääkärikeskus mikä ei tapa, se vahvistaa

    tai kuten männä vuosina hoitajalakon aikoihin terveyskeskuksen ovessa lappu, jossa ensin kerrottiin, että kiinni on (koska hoitajalakko) ja lopussa ps aika parantaa haavat :-)

    VastaaPoista