keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Oli punajuuri maantiellä poikittain

Olen hyvin notkea ja onnistuin eilen tekemään sellaisen kierreliikkeen, että hämmästyin itsekin. Harmi vain, että kaikista jumppataivutuksistani ja varsahypyistäni huolimatta isohko Felixin punajuuripurkki tipahti, mäsähti ja murskautui näyttävästi kaupan kivilattialle. Sillä tavalla. Kuvitelkaapa vaan huviksenne siivutetut punajuuret nesteineen lasinpalojen seassa ympäri ja pitkin poikin kassojen välistä käytävää. Jos naurattaa, tulen ja heilautan teidät kurkipotkulla kattokruunuun.

Minulla oli keltaiset tennarit.

K-kaupassa oli valkoinen lattia.

Kassaneiti oli ilahtunut. Olikin siinä vähän sellainen hiljainen hetki ja aikaa muuhun puuhasteluun.

No, vahinkoja sattuu parhaimmillekin, ja olen toki avulias luonne. Keräilin isoimpia lasinpaloja lattialta paljain käsin pakastepussiin, mutta koska hyveeni on myös älykkyys, huomasin nopeasti, ettei viipaleita kannata ruveta ilman käsineitä ja märkää rättiä lattialla liikuttelemaan. On muuten hämmästyttävää, miten kauas punajuuripurkin liemi voi levitä joko lammikkona tai roiskeina. Olisi pitänyt melkein pyytää mittaamaan, teinkö ennätyksen, mutten sitten vaatimattomuuttani kehdannut.

Olen minä yhden viilinkin kerran tiputtanut, mutta se nyt ei kyllä ollut minun vikani. 

Pyytelin sotkua anteeksi ja lähdin sitten paikalta, kun enempää en enää voinut tehdä. Sinne meni kolme euroa ja punajuuri janssoninkiusauksen kanssa. En varmasti osta uutta purkkia, sillä tässä oli nyt jokin universumin viesti takana. Ehkä se oli, ettei tervejärkisen pidä sillilaatikkoa syömän. Vaihdan kaalilaatikkoon. Homma se toki on puolukkahillonkin siivoamisessa, muttei läheskään niin valtava.
8 kommenttia:

 1. Olisko tunnelma muuttunut vielä jäätävämmäksi, jos olisit napannut foton tänne blogiin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kyllä, että kuvatodiste puuttuu. Kassaneidin mieleen se tosin on varmasti piirtynyt hyvinkin tarkasti.

   Poista
 2. Tuo on niin ihanaa... :D
  Ite olen ollu useampaan otteeseen ruokakaupoilla hyllytyskeikoilla ja edelleen muistan kun olin ekaa tai tokaa kertaa uudessa paikassa. Ladoin semmosia puolen kilon hapanimeläkastikelasipurkkeja hyllyyn ja jätin pari odottamaan vuoroaan kuljetustasolleni, semmonen kärryn tapanen mutta ei laitoja... Sivusilmällä ehdin nähdä selkäni takana purkin aivan itsekseen kaatuvan maata kohti ja tuntui kuin aika oisi hidastunut... ihanasti räsähti keskelle käytävää, mukavan laajalle leviten.
  Vallan mukavaa olikin sitten kipittää vakkarihenkilöstön luo kysymään että mitäs nyt ja saada luuta käteen x)ei tosiaankaan ole helpompia siivottavia nuo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahinkojahan sattuu, ei siinä mitään, mutta kyllä ne silti nolottavat. Minä en joutunut edes itse siivoamaan, ja se vasta hävettikin!

   Poista
 3. kannattanee ostaa se puolukkahillo muovipurkissa ;)

  VastaaPoista
 4. En kyllä ymmärrä, että miksi pitää pakata arvokkaat elintarvikkeet noin hauraisiin pakkauksiin. Onneksi olutta saa jo pääosin tölkeissä, joten hukkaantumisvaara on pienempi. Samoin maksalaatikko ei mene juurikaan pilalle, vaikka sen pudottaisi lattialle... Ja pitsan on myös kätevä. Maailmankaikkeudella näyttäisi olevan mielipide siitä sillilaatikosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. En ymmärrä, mikä minuun meni, kun ostin punajuuria. Tyhmyydestä ja silleistä kärsii koko pää.

   Poista