keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ruutuässäilyä


Muistatteko Ruutuässä-ohjelman? (Oiva nimi, pisteet siitä. Muuttivat sen paremmaksi alkuperäisen Ruutuysin jälkeen.) Siitä on toki aikaa jo noin sata vuotta, joten en minäkään oikeasti voi muistaa, enhän ollut edes syntynyt silloin. Videoilta olen mummolassa katsonut, niin kuin moni muukin teistä nuorista. No, Pulkkisen Jorma se siellä otti puheluita vastaan ja paljasti kuvasta ruudun kerrallaan. Mitä nopeammin kuvan idean sai selville, sitä parempi oli palkinto. Jos nyt siihen aikaan mitään palkintoja jaettiin edes, hyvä mieli onnistumisesta riitti ja pääsy televisioon edes äänenä langan päästä, ja terveisiä sai lähettää niin paljon kuin kerkisi.

Matkustinpa tässä muutama päivä sitten pitkin maailmaa, laukussani oli leipää ja piimää vaan ja törmäsin Ruutuässän kaltaiseen kuva-arvoitukseen. Kuvassa on lentokoneen tuolinselkämyksen lokerotasku, jossa on turvaohjeita ja muuta tärkeää vaikkapa nyt maahansyöksyn tai vuoreen törmäämisen varalta. Lokerossa on aukko. Aukosta näkyi mainos. 
Hei, Jorma Pulkkinen. Minä todellakin näen kuvassa etumuksen ja takamuksen. Mitä voitan tai paljonko? Terveisiä kaikille tutuille!*   *   *
Kello on jo kymmenen, ja nukkumaanmenoaikanne on mennyt jo ajat sitten. Tiedän silti, ettette ole millään saaneet unta miettiessänne, mikä kumma kuva-arvoituksen takaa oikein loppuviimein paljastuu! Mutta ei hätää: annan avun ja helpotuksen. Antakaa te puolestanne minulle anteeksi kuvien olematon laatu, sillä ne on otettu kovassa kiireessä heti, kun kännykän uskalsi laittaa päälle koneen laskeuduttua onnellisesti kiitoradalle ja ihmisten hätäillessä jo matkalaukkuja lokeroistaan. Vierustoveri hieman sivusilmällä ihmettelikin, mitä vieressä tapahtuu.

Pylly muuttui hetkessä joksikin muuksi, kun mainoslehden kansikuvan otti pois lokerosta. Tadaa! Osta hajuvettä!

6 kommenttia:

 1. Ettekä yhtään googlaile siellä. Paljon kivempi niin!

  VastaaPoista
 2. Paljastan illalla tai joskus, mitä kuvassa oikeasti oli. Hulluja on tapana pitää jännityksessä, sanotaan.

  VastaaPoista
 3. Edessä oleva näyttää minusta kainalolta, mutta voi olla jotain ihan muuta. Toisesta en osaa sanoa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kainalohan se oli, ei epäilystäkään. Pyllykainalo.

   Poista
 4. Tää on taas joku koru juttu.
  G

  VastaaPoista