tiistai 23. elokuuta 2011

Kaukosäädinhelvetti

Laskin, että meillä on 16 erilaista kaukosäädintä. En ole tosin varma, onko mies piilottanut niitä jonnekin vielä lisää. Tyypillä on vähän taipumuksia piilotteluun: tällä hetkellä hänellä on sipsipusseja autotallissa, ja kerran hän luuli olevansa hyvinkin ovela kätkettyään lakupussin pakastimeen. Söin sen.

Suurin osa kaukosäätimistämme kuuluu televisioon tai televisiontyyppiseen laitteeseen (vrt. feta ja kreikkalaistyyppinen salaattijuusto), mutta pystyyhän niillä ohjaamaan myös esimerkiksi sälekaihtimia. On hirvittävän raskasta kävellä pari metriä ikkunan luo, kyllähän sen ymmärtää.

Sen sijaan en ole koskaan ymmärtänyt, mistä miehillä piisaa virtaa, energiaa ja kiinnostusta paitsi kaukosäätimiä, niin myös muita teknisiä vimpaimia kohtaan. Jos minun eteeni lyödään säkillinen johtoja, ymmärrän niistä sen, että en ymmärrä niistä mitään. Osaan pistää imurin seinään ja sähkövatkaimenkin kanssa pärjään, mutta heti, kun tulee puhe liittimistä ja kaapeleista (huomaa sangen kehittynyt tekninen sanavarastoni), pakenen ulkomaille. Voin käsi sydämellä ja täysin häpeämättä tunnustaa, että en tiedä, mikä on esimerkiksi SCART-johto tai USB-liitin. Prinsessojen ei yksinkertaisesti tarvitse, ja oikeasti sen kermankin vatkaa palvelusväki. Ongelma on vain siinä, etteivät miehet voi tajuta, mikä johtohässäköissä, eri laitteiden kytkemisessä toisiinsa ja kaukosäätimien ristiin siittämisissä on niin vaikeaa. Mutta kysykääpä vain heiltä, mitä eroa on korallilla, lohenpunaisella, persikalla ja hennon oranssilla! Siinä näkevät. Kukin pysyköön tontillaan.

Täytyy silti myöntää, että välillä on aivan hirveän kivaa, kun jokaiseen vimpaimeen on oma kaukosäädin. (Kun sitä on ensin mahdollisesti oppinut käyttämään.) Keittiössä voi vaikka viihdyttää itseään laittamalla riviin kahvinkeittimen, sauvasekoittimen ja leivinpaahtimen ja pitää juoksukisat. Voi rakentaa vaikka radan ja seurata, vetääkö leivänpaahdin kurvissa kaikkien ohi. Ne ovat yllättävän nopeita, kun on ensin tyhjännyt aluslautaselta vuoden leivänmurut.

Oikeastaan kaukosäätimiä voisi keksiä vielä moneenkin tarkoitukseen: esimerkiksi lapsia olisi välillä varsin kätevä pysäyttää pause-napilla tai teinipahikset kelata suoraan fast forwardina kyliltä kotiinsa hillumaan. Itsensä voisi joskus ohjata hoitoon.

3 kommenttia:

  1. Me olllaan selvästi saman Taskulaskimen kanssa naimisissa :) Otin joskus kuvankin meidän Kaukoista, en saannut kaikkia zoomattua samaan kuvaan.

    VastaaPoista
  2. Luin, että ollaan saman Tauskin kanssa naimisissa. :D Mun pitäiskin kyllä kerätä arsenaali kuvaan, hyvä idea jälkipolviakin ajatellen. Ajatella, että ennen television ääreen käveltiin, kun haluttiin vaihtaa ykköseltä kakkoselle. Muita kanavia ei ollut.

    VastaaPoista
  3. Eniten kaipaan lapsisäätimeen sitä "mute"-ominaisuutta. Ei "sleep"kään olisi paha...

    VastaaPoista