maanantai 22. elokuuta 2011

Paska maanantai

Mikä siinä on, että maanantaipäiviä on varmasti tieteellisesti todistettunakin enemmän kuin perjantaita? Maanantai on sen verran ärsyttävä, että nyrkillä se pitäisi tappaa, sillä maailma, universumi ja työnjohto yleisesti olettavat, että viikonlopun jäljiltä ollaan virkeitä, reippaita ja innokkaita tarttumaan uuden viikon mukana tuomiin jännittäviin haasteisiin! Pitäisi heti aamusta hyppiä voltteja, tehdä spagetteja ja mitä sitä nyt yleensä töissä tehdään. Tiimityötä. Missä on ihmisen yksilöllisyyden ja persoonan korostaminen, kysyn vaan? Paljon ennemmin suomalainen toimistotyöntekijä istuu rauhassa yksin kopissaan ja surffailee salaa, kuin tekee vieruskavereiden kanssa ajatuskarttaa ja toimintastrategiaa ja kehittää kaikkea niin maan perkeleesti.

Tämän kaiken päälle maanantaisin on aloitettava laihdutuskuuri. Ei sitä ihminen kauan jaksa. (Siksipä taas ensi viikolla uudestaan.) Ja turha väittää, etteikö minulla tai sinulla tai naapurin Kaarinalla muka ole mitään laihdutettavaa: jokaisella naisella on aina ainakin pari kiloa, jotka joutaisi saman tien tiputtaa pois. Mahasta, reisistä, perseestä tai vaikka sitten nenästä, jos nyt ruvetaan inttämään siellä. Ihminen on ihan varmasti paljon onnellisempi, kun se on laiha ja reisien välistä välkkyy aurinko ja liikkuminen onnistuu ilman lähiliikennemaksua näppärästi tuulen mukana. Juuri viime viikolla sitä paitsi julkaistiin tutkimustulos, jonka mukaan avioliittokin on onnellisempi, kun vaimo painaa vähemmän kuin mies. Että laihduttamaan vaan siitä, kaikki tankit. Se on maanantai taas.2 kommenttia:

  1. Mä oon miettinyt, että koska nykyäänhän on muotia muuttaa käsitteiden nimiä vähemmän negatiivislatautuneeksi (esim. neekeri->tummaihoinen, erityislapsi->erityistä tukea tarvitseva, jamitänäitämuitanytonkaan), niin kai maanantainkin voisi korvata jollain muulla sanalla, kuten "ilontai", "onnentai", tai "hymyntai". Ei kai kukaan silloin voisi millään sanoa "voi ei, huomenna on taas onnentai!".

    VastaaPoista
  2. Aika positiivista. Mun mielestä voisi ajatella myös niin, että täällä Pohjolankorvessa meillä suomalaisilla on oikeus paskaan maanantaihin. Ei meiltä kaikkea voi viedä. Kohti paskantaita vaan.

    VastaaPoista