perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kesän ihmetyksiä, osa 4. 144 000 litraa vettä

- Minulla on ollut tässä kesällä hieman kastelu-urakkaa, ja onneksi uppopumput on keksitty. (En ymmärrä niiden toiminnasta oikeasti mitään, laitan vain johdon seinään ja alan lorottaa. Paitsi että kerran pumppuun tarttui hauki, kätevää.)

Kellotin, että 10 litran kastelukannun täyttämiseen kuluu aikaa n. 30 sekuntia. Nokkelimmat osaavat laskea päässä, minä laskin koneella, että täten minuutissa täyttyy kaksi kannua eli 20 l vettä. Kun ajatusta laajentaa, tunnissa kuluu 1200 l vettä ja normaalissa päivittäisessä kasteluajassani (4 h) 4800 l.

Kun puutarhurointia on kulunut kaksi viikkoa, olen vienyt järvestä 67200 litraa uimavettä ja kuukaudessa 144 000 litraa. Kyllä siinä osuu elokuussa maha pohjaan.

- Jeesuksella oli aluksi 12 seuraajaa, eikä hän voinut mitenkään aavistaa, miten kovan suosion saavuttaisi. Ei vain voinut, vaikka vetten päällä kävelikin ja teki tempun toisensa jälkeen. Nyt Jeesuksella on 2 376 000 000 seuraajaa, osa aktiivisempia kuin toiset.

En edes tiedä, mitä tuollainen määrä numeroita tarkoittaa, mutta kysyn heti syksyllä ensimmäisenä matematiikanopettajalta, joka todennäköisesti määrää minut läksypiiriin.

- Espanjalaisilla naisilla on kaikilla pitkät hiukset. Kaikilla! Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu alkaa viimeistään neljänkympin tietämillä lyhentää latvoista enemmän kuin kaksihaaraiset. Lyhyet hiukset ovat Tosiaikuisuuden merkki.

Voi tosin olla, että Juanitalla on suomalaista suurempi karvankasvu, ja hiuksissa on varaa harveta kauniisti. Mutta silti. Ei leikkaa espanjatar hiuksia pois.

- Tuolla ylhäällä on kappeli. Sanokaa nyt, totta vie, miten sinne on kuljetettu kaikki rakennusmateriaali?  Olisi painajaismaista voittaa tarjouskilpailu urakasta tuollaiselle työmaalle, vaikka on niitä onneksi kai kaikenlaisia jakkeja ja muita orjia edes pikkuisen hommaa helpottamaan.Santa Barbaran kappeli Riva del Gardalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti