sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Lyhyet laiturinokasta, osa 1

Olen ollut näin kesäloman aluksi harvinaisen hiljaa, mutta koska maailmassa on yleensä tasapaino, käenpojat ovat ohitelleet kassajonossa ja huutaneet kilpaa minunkin edestäni. En tiedä, mikä niitä oikein tänä kesänä riivaa, sillä siellä ne hyppivät pitkin puunlatvoja ja kukkuvat hereillä yöt ja päivät. Toki osa niistä saattoi olla oravia, mutta noin niin kuin suurin piirtein. Laiturinnokassa on luonnon äänistä huolimatta mukavaa, kun muistaa välillä imeä pillillä juomaa ja hyppiä pari settiä puolivoltteja vesitrampoliinilla. Ehkä jo loppukesästä lantionpohjalihakset ovat kunnossa ja Tenat saa jättää kauppaan. Hankalat ne bikineissä ovatkin.

Koska kesällä rima ei ole korkealla, eikä muutenkaan, sillä hyppään nykypäivänä korkeutta enää alle metrin, kerron riemuksenne esimerkkejä siitä, mitä kaikkea laiturilla maatessani mietin ja kuinka henkevää puuhaa rentoutuminen on.

- Siskoni esitti jokin aika sitten ajatuksen, jota jäin tiukkana hortonomina pohtimaan pitemmäksikin aikaa eli ainakin kymmeneksi minuutiksi: Miksi ihmiset kylvävät nurmikkoa, jota pitää hosua jatkuvasti takaisin kotiin ajamaan, ja vaikka olisi kotonakin kaiket aikaa, ei se heinän puskeminen suinkaan kenenkään suosikkipuuhaa ole.

Miksi ihmiset eivät viisauksissaan kylvä takapihaansa täyteen sammalta? Miten mukava paljaalle jalalle olisi sammalmatto, eikä huolenhäivää sen leikkaamisesta olisi! Kaikki maailman Kekkilä-markkinoijat: yhtykää ja tehkää maailmasta ja pihapiiristä parempi.

- Mikä saa mökkinaapurin istumaan 8 h päivässä laiturilla onkimassa? Pikaliima? Hänen poikansakin tulee usein mukaan, ja siinä istuvat tyypit koko päivän puhua pukahtamatta ja onkivat. Kerran saivat kalan, mutta eivät he puhuneet silloinkaan. Onneksi me pidimme elämää yllä viereisellä vesitrampoliinilla. Sitä paitsi turhaa on onkiminen, kun kalastaminen käy niinkin, että heittää veteen uppopumpun hyrräämään. Ei tarvitse kauan odottaa, kun hauki tulee ja ottaa sen kanssa matsin.

- On aivan eri asia uida uimapuku tai bikinit yllä kuin kahlata veteen merenneitona alasti. Miten kangaskaistale tissien päällä ja naru persauksissa voivatkin olla niin kahlitsevat? Jos ihminen tahtoo olla todella vapaa, hänen pitää mennä uimaan alasti, nakuna ja ilman rihman kiertämää.

- Miesten täytyy usein puuhailla mökillä jotain. Pitää kaataa pari puuta ja tehdä polttopuita, vaikka niitä on jo pari liiteriä pullollaan. Pitää korjata laituria tai laajentaa terassi, naulata aita tai tervata soutuvene.

Kyllä siinä on pohjimmaltaan kyse laumanjohtajuudesta ja reviirin merkitsemisestä: mitä isompi patio, sitä kovempi isäntä.7 kommenttia:

 1. Senkin lomalainen, kirjoita useammin! :D

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä kuin edellinen,
  t. Kapu ;)

  PS: Sammalnurmihan on loistava keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dänx, beibet! (Kuvitteellista nuorisokieltä Invalidiliiton Tiedä mihin hyppäät -julisteen mukaisesti.) :D

   Poista
 3. Aika monta retriittiä olet havainnut laiturinnokalta. Kukin tyylillään.
  Naku-uinti on ihanaa, se on oikein luvattoman ihanaa. Harvemmin kehtaa täällä kaupungissa sitä toteuttaa mutta kohta pääsemme mekin maalle nakuilemaan. Paitsi kuulemma sataa.
  Ansaittuja kesälomia teille :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Retriitti ja nakuilu ovat aina hyvästä. Mukavaa loppukesää sateineen meille molemmille!

   Poista
 4. Olet kyllä tarkkasilmäinen, mutta et ole ilmeisesti havainnut näiden ihmetysten välisiä yhtäläisyyksiä.

  Miesten pitää puuhailla mökillä aina jotain, koska vaimot pyytävät (=käskevät). Aina pitäisi olla isompaa terassia ja enemmän valoa pihassa, joten siksi siellä nikkaroidaan ja kaadetaan puita. Ruohokin on leikkaamatta. Taas. Jos vaimo ei sitten olekaan ehtinyt vielä kertomaan päivän tinkiä, niin sitten kannattaa karata laiturille ja istua siellä liimattuna "ongella". Joku on jopa onnistunut hankkimaan veneen tuota varten. Laituri on kyllä paljon parempi paikka olla nakkisuojassa, sillä sieltä saattaa nähdä naapurin uimapaikalle, jossa se vetävän näköinen kesänaapurin nuorikko toteuttaa luontoaan ja kirmaa ilman rajoittavia vaatekappaleita uimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt selvisi, miksi naapuri on aina laiturilla. Minun takiani siis. Tietenkin! Miten tyhmä sitä joskus (harvoin) onkaan...

   Poista