torstai 11. huhtikuuta 2013

Vedä huppu päähäsi

Naapuria nauratti tänään kaunis etupihamme, jossa kuusten ja tuijien ylle on heitetty juuttisäkkejä oksistoa korventavalta kevätauringolta suojaamaan. Hän tiedusteli varovasti, onko kangashuppujen alla mahdollisesti puutarhatonttuarmeija, mutta hyvänen aika sentään, sellaisia en menisi piilottamaan. Olen itse asiassa harkinnut vakavasti alkavani vähän myöhäisheränneenä kerätä erilaisia puutarhatonttuja: mökillä tulisi varmasti joka aamu hyvälle tuulelle, kun pihametsikössä mättäiden takana vilkkuisi satapäin punalakkeja ja yksi osoittaisi mieltään paraatipaikalla ovenpielessä. Vieraat ohjattaisiin luonnollisesti aina ensin tutustumaan puutarhatonttunäyttelyyn, ja melko pian pääsisin Kymppiuutisten loppukevennykseen selittämään, miten jokaisella tontulla on oma sielunsa. Ihminen hurahtaa helposti.

Raggaritonttu.

Kotipuutarhan näky ei naurata minua ollenkaan yhtä lailla kuin naapuriamme, vaan lähinnä pääsee itku. Voiko rumempaa näkyä olla kuin puun ylle heitetty epämääräinen säkki? Jos olisin orava, söisin ne täyteen reikiä. Tiedän, että kaupasta saa myös vihreitä huppuja, mutta ne ovat liian pieniä ja väri haalistuu auringossa nopeasti olemattomiin ja yhtä ruma se on vihreäkin säkinriekale.

Paola Suhonen, voisitko suunnitella havupuille design-huppuja? H&M ja Versace, pliis. Jumala, voisitko jo antaa roudan sulaa ja kevätauringon paistaa vaikka pimeässä yöllä?


Raggarikuuset.

4 kommenttia:

 1. meillä ollaan niin raggareita ettei suojata havupensaita mitenkään. yksi tosin on vain tuollainen isompi, muut sellaisia matalia että pysyvät hangen peitossa aika pitkälle kevääseen. ei se isokaan havu silti mihinkään ole peittelemättömänäkään kuollut siihen 9 vuoteen mitä tässä on asuttu ;)

  VastaaPoista
 2. Ei meilläkään ole pidetty huppuja moneen vuoteen, mutta nyt tekevät isommatkin kuuset kuolemaa. Ilmeisesti maa on vain niin jäässä, etteivät saa vettä mistään - ja aurinko pirulainen polttaa ja korventaa parhaimmillaan koko terävimmän ajan. Korostan silti, etten ole puutarhuri. Näin vain olen antanut itseni tänä keväänä ymmärtää.

  VastaaPoista
 3. Etkös ole keksinyt tuunata huppuja hymynaamoilla tai lävistyksillä? Vielä ehdit askartelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lävistyksiä on kyllä, kun joitakin säkkejä on kursittu paremmin kasaan isoilla hakaneuloilla. PItäisi kyllä olla jotain kunnon niittejä, jotta huput näyttäisivät vähän katu-uskottavimmalta, kadun varrella kun ovat. :D Ehkä töherrys spray-maalia kylkeen auttaisi myös.

   Poista