torstai 18. huhtikuuta 2013

Vauhkona vappuun


Koulussamme järjestetään jälleen vappuaattona gaala, jossa kaiken mukavan toiminnan lisäksi jaetaan palkintoja päivän parhaille asuille. Viime vuonna karkeloissa oli hyvin hauskaa, sillä kummallista kyllä, normaalisti nuttura kireällä painavat opettajatkin olivat innostuneet ottamaan osaa naamiaispäivään. Se ei kuitenkaan ollut Suomen kansan ja arvovaltaisen Vauva.fi:n Aihe vapaa -palstalaisten mukaan ollenkaan hyvä juttu, vaikka loppujen lopuksi kävi niin, että tekstissä mainittu fysiikanopettajahiphoppari (nykyisin eläkkeellä) voitti äänestyksen päivän parhaasta asusta ja rooliin eläytymisestä. Ja jou mään, arvioijina olivat oppilaat.


Tässä viimevuotisia tunnelmia. Mitäs tänä vuonna? Ajattelin nunnaa.

"Vapun tienoo on yläkoulussa mukavan reipasta aikaa ja piristysruiske arkeen, sillä normaalisti siellä on jotenkin tosi vetämätön tunnelma. Nuoriso valuu, ja opettajat huokailevat kilpaa tuuletuslaitteiden huminan kanssa. On niin hiljaista, että saattaa vahingossa nukahtaa ja saa haukut kuolaamisesta opettajanpöydälle. Joskus käy myös niin, että joku kurja koputtaa oveen ja koko luokka säikähtää rauhan rikkovaa ääntä niin pahasti, että koko lopputunti menee pieleen.

Onneksi saimme edes vähän vipinää aikaan, kun koulussamme pidettiin vappunaamiaiset. Minä ajattelin eläytyä nuorison rooliin, mikä oli tietenkin aivan kauhean helppoa sen vuoksi, että olen itsekin nuori ja aika kova kiroilemaan ja koulu on aivan saatanan perseestä. Ei sitä kestä kuin juomalla ES:ää seitsemän litraa päivässä ja karkaamalla välillä nurkan taakse tupakille. Myös pari näyttävää rinkiä skootterilla rauhoittaa kummasti.

Teinien ilmeet olivat näkemisen arvoiset, kun laahustin perjantaiaamuna tunnille tennareissa, collegehaalarissa ja huppu päässä. Reppua vedin perässäni maata pitkin. Kun pääsin luokkaan, nostin jalat pöydälle, röyhtäisin ja sanoin, ettei voisi vähempää kiinnostaa tulla tänne joka aamu ja että ei ole kirjoja ja eksyin v*ttu sumussa. Kesti hetken, ennen kuin oppilaat uskalsivat nauraa, sillä oli selvää, että ope oli tullut hulluksi. (Normaalisti en ole.) Ilmoitin, että minua ei siis todellakaan huvita mikään äidinkieli ja että haluan katsella YouTubea. Niin teimme. Pistin ensin soimaan kappaleen Pissikset ja aloin lakata kynsiäni mustaksi.


 
Raggari opettajainhuoneessa
Päivän kohokohta oli ehdottomasti se, kun minulla oli välituntivalvontavuoro ja kehotin käytävällä edessäni parveilevia oppilaita painumaan v*ttuun. Tai se, kun näytin keittäjälle keskisormea ja kysyin, mitä paskaa tänään on tarjolla. Tiedustelin myös kirkonmieheksi pukeutuneelta matikanopettajalta, mikä homopappi hän muka on, ja kun rehtori kehotti meitä lähtemään tunnille, käskin häntä menemään keskenään. Kun ei huvita, niin ei huvita, pitäisi se nyt vähemmästäkin tajuta. Erottakoon vaikka määräajaksi tai kokonaan, ihan kuulkaa sama.

Oppilaiden reaktiot vaihtelivat päivän aikana tyrmistyksestä ja epäuskosta hysteeriseen tirskuntaan, mutta mielenkiintoisinta oli huomata, miten säikähtäneitä he olivat opettajan kiroillessa. Fysiikanopettajamme, joka oli pukeutunut hiphoppariksi, käyttäytyi vähintään yhtä rumasti kuin minä ja oli huomannut saman. Se ei tietenkään estänyt meitä yhtään. Voi olla, että jopa hieman villiinnyimme.

Tällaisia vappuja lisää. Olipa meillä v*tun hauska päivä!"
4 kommenttia:

 1. Olen jonkun aikaa seuraillut kirjoituksiasi, ja nyt blogissani olisi sulle haaste:
  http://marinkirjablogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja tervetuloa, Mari a! Käyn noukkimassa haasteen mukaani ja vastailen heti seuraavana luppohetkenä. :)

   Poista
 2. Multa meni hiukan ohi, että oliko tämä tarina totta vai valloittavan mielikuvituksesi tuotetta, mutta jos oli totta, niin valtavan ISO KÄSI sulle! Mahtavaa! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuo - toki osin värikynäiltynä, mutta kuitenkin.

   Kiitos!

   Poista