maanantai 10. joulukuuta 2012

Pinokkion burn out

Kaikkensa antanut Pinokkio.

Lukuvuositunnelin päässä alkaa pian näkyä jouluvaloa. Kun tässä vaiheessa kuukautta korjaa tuhatmiljoonaa (45) ainetta ja edessä on muun koulutyön lisäksi vielä kenraaliharjoitusta, illanviettoa, pikkujouluesitystä, palaveria ja numeroiden antamista, on olo jo jokseenkin kaikkensa antanut. Reilun viikon loma on paikallaan, vaikka todennäköisesti se onkin suurimman osan mielestä aivan liian pitkä ja töihin joutaisivat kesälläkin laiturilta makaamasta, opettajanperkeleet. Niin, kyllähän sitä nyt jotain työtä silloinkin keksisi, voisi koristella vaikka liitutaulua tai tehdä oppilaiden seuraavan syksyn ryhmätyöt etukäteen valmiiksi. Eivät ne nimittäin yleensä kovin häävejä tekeleitä ole, joten tulisi kerrankin kunnollisia. 

Joitakin viikkoja sitten tajusin olevani psykologin tai edes kahvipaussin tarpeessa, kun keittiössä käydessäni asettelin tyytyväisenä kuulakärkikynän astianpesukoneen aterinkoriin ja takaisin työpöydän ääreen palattuani mietin pitkään, minne olin kynäni hukannut. Syytin tietenkin sen varastamisesta muita, myös häkissä loikoilevaa pupujussia. Kun huomasin laittaneeni astianpesukoneen päälle ja kynäni muuttuvan todennäköisesti pinkiksi, ymmärsin, että on aika lopettaa työnteko ja heittää loput kirjoitelmat roskikseen.

Tänään minua kohtasi työhuoneessa outo näky. En ymmärrä, miten ystäväni Pinokkio on itsensä hirtoksiin kammennut, sillä jonkin sortin vauhdikkaalla kierrevoltilla on viereisestä ovenrivasta matkaan lähdettävä. Kaikkensa antanut Pinokkio oli taivaan merkki ja biorytmin jatke. Korjasin vain pari ainetta ja menin sitten syömään. Järjestys tässä maailmassa olla pitää, että tolkku säilyy.

3 kommenttia:

 1. Huoh! Tuommoista se oli, sekà joulun ettà kevààn aikoihin! Mutta varsinkin joulun aluspuuhat veivàt nekin mehut, mità pimeys ei rokottanut. Olet ansainnut lomasi. Vaikkapa vàhàn pitempànàkin. Tààllà saapasmaassa muuten kunnioitetaan Suomen koululaitosta ja sen opettajia. Vàhàn vàlià lukee uutisista tai kuulee telkusta, kuinka siellà Finlandiassa homma hoituu hienosti. Papukaijamerkki kaikille opettajille, ja voimia loppusuoralle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lissu! Hyvin meillä on asiat monella tavalla. Viimeistään kesälomalla, jos vain ei ihan joka päivä sataisi. :D

   Poista
 2. Ihan voin taas perskohtaisesti toivoa, että opettajat olisi jo aika päästä rauhoittumaan. Eikö vaikka talkkarit voisi katsoa oppilaiden perään viikon verran ja rehtori voisi postittaa todistukset. Pliis?

  VastaaPoista