sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kun perhe lähtee matkalle, mies laittaa auton käyntiin

Kun perhe lähtee matkalle, sitä ennen on tehty vaikka mitä. Suunniteltu matkan ajankohta, päätetty kohde, valittu hotelli, anottu vapaata, kerrottu matkasta Facebookissa, saatu peukutuksia, joista osa ilosta ja osa kateudesta, alettu hulluna laihduttaa. Kun reissu on oikeasti jo lähellä, monta asiaa on vielä tehtävänä.

Naisella.

Mies pakkaa pieneen matkalaukkuunsa sopivan määrän aluskalsareita, sortsit, muutaman t-paidan, joitakin sukkapareja, uimahousut ja hygieniavälineensä, joiden määrä ei ole päätähuimaava. Itse asiassa partakoneella ja hammasharjalla pärjää varsin hyvin, sillä naisella on kuitenkin mukana kaikki loput. Sitten hän onkin valmis matkaan, sillä passi on helppo ottaa keittiön pöydältä, jonne vaimo on sen huomaavaisesti muutama päivä ennen matkaa valmiiksi asettanut - sen jälkeen, kun on ollut jo puoli vuotta varma siitä, että se on voimassa ja että tarvittavat muutkin matkadokumentit ovat kunnossa. Vaimo on etsinyt lompakkoonsa myös perheen matkavakuutuskortin, mitä mies ei tiedä, sillä sellainen tulee mieleen vasta hätätilanteessa. (Kolmella viidestä reissusta jollakin on korvatulehdus tai vähintään kuume.) Enää ei tarvitse sentään miettiä vauvan ruokkimista tai nukkumisen maksimointia.

Nainen siis pakkaa kaiken muun. Lasten vaatteet ja tarvikkeet, omat vaatteensa ja tarvikkeensa, koko perheen mahdolliset tarvikkeet. Kun mies astuu autoon valitsemaan matkamusiikkia, nainen on siihen mennessä valmistellut matkaa melko kauan. Kaikenlaista muistettavaa on ollut paljon:

On pitänyt hankkia
- pari puhallettavaa niskatyynyä
- matkalaukun sormipuntari
- lentosukat, koko S
- toiselle lapselle sandaalit
- uusi rantakassi (miel. turkoosi tai valkoinen)
- erilaisia lääkkeitä (särkylääkettä aikuisille ja lapsille, matkapahoinvointilääkettä, ripulilääkettä)
- laastarivalikoima
- muutama uusi t-paita lapsille
- muutama uusi kesävaate itselle
- aurinkorasvaa
- lomalukemista
- rantavaate uima-asun päälle heitettäväksi (sopiva piti tilata Ranskasta)
- uutta kynsilakkaa
- kahdet kesähousut
- kynsilakanpoistolappuja
- pari Aku Ankan taskukirjaa sekä aikuisille pokkarit
- samppoota ja hoitoainetta.

On pitänyt pestä paljon pyykkiä, silittää ja miettiä mahdollisimman monikäyttöiset asut. Mikä ja millainen takki sopii mahdollisimman monen vaatteen kanssa iltaviileällä? Mitkä kengät ja mitkä laukut?

Onkin täytynyt etsiä muun muassa
- lippikset
- sortsit
- uimahousut
- bikinit
- varvassandaalit
- kesälenkkarit
- aurinkolasit
- mekot
- kaikki talvelta piilotettu.

On ollut muistettava
- tehdä viimeisin suunnitelma siitä, mitä minäkin kaupunkiloman päivänä tapahtuu
- vuokrata auto suunnitelman mukaisiksi päiviksi
- ladata kameran akku ja ottaa laturi mukaan
- silittää pakattavaksi valikoituneet vaatteet
- aktivoida teemapuistojen Fastpassit
- tulostaa hotellien varausdokumentit ja pakata ne muovitaskuun
- tulostaa kaikki muut liput ja pakata ne niin ikään (samaan) muovitaskuun
- tulostaa itse tehty koontilista teemapuistojen ja nähtävyyksien aukioloajoista, ajo-ohjeista ja kuljetuksista, kas, muovitaskuun
- notkua tuijottamassa sääennustetta ja stressata huonompien päivien mahdollisuudesta
- laihduttaa vielä kilo tai mieluiten pari
- vaihtaa rahaa ja muistaa dollarin setelit
- opiskella tippauspolitiikan alkeet
- ajella säärikarvat
- pakata valikoima erilaisia laastareita ja kuumemittari
- lakata varpaankynnet uudelleen.

On pitänyt pakata
- kaikkien paitsi miehen matkalaukut
- lasten lentokoneeseen tulevat laukut.

Ja sitten ihmetellään, miksi naisella ei ole välittömästi lomafiilis. Kun mies sanoo, että saahan uusia sortseja tai aurinkorasvaa periltäkin, niin ei. Perillä kaadetaan mojitoa lasiin, sillä kaikki on jo valmista. Campari! Caramba!


Kuvan tarjoavat Google ja Miami Beach Pass.


10 kommenttia:

 1. En voisi olla enempää samaa mieltä, kuulostaa kovin tutulta. :D Tosin tulevan loman varasi mies (siitä pisteet!), mutta pakkaussysteemit, hankinnat ja etukäteisstressaamisen (kaikesta) hoitaa vaimo. Onneksi kentällä voi jo henkäistä ja ottaa lasillisen kuplivaa.

  VastaaPoista
 2. Tämähän on meiltä.. tosin sama autokäynnistyskuvio koskee myös viikonloppureissuja ;)

  VastaaPoista
 3. Hehe! Meilla mina valitsen jopa matkakohteen. Joka tarkoittaa tietysti sita etta miehella ei ole hoykasen polaystakaan kasitysta mita kohteessa voi/pitaa/kannattaa tehda. Vaimohan sen tietaa.

  VastaaPoista
 4. Mies huolehtii suihkussa käyntinsä, pukee itselleen vaatteet js istuu autoon.... Minä hoidan kahden poikaviikarin, isännän ja omat kamppeet...ja sit kommentoidaan: mikä nyt taas kesti!! Loma on niin parasta , kunhan ensin perille päästään 😎 hyvää lomaa!!!

  VastaaPoista
 5. - lentosukat, koko S
  Tämä kertoo kaiken naisen pyyteettömyydestä.
  G

  VastaaPoista
 6. Tämä on kyllä niin totta. :)

  VastaaPoista
 7. Tähän työjärjestykseen on ihan syynsä. Nimittäin se, että vaihtoehtoisessa mallissa työmäärä on noin kolminkertainen. Kerron sen nyt kuitenkin. Jos miehen vastuulle jäisi nuo kaikki yhteiset ja alaikäisten valmistelut, niin nainen haluaisi tarkistaa tilanteen/lopputuloksen. Sen jälkeen ensin mies korjaisi virheensä. Sitten nainen vielä pakkaisi uudestaan kun tavarat ovat väärässä järjestyksessä. Ja vesipuistoretki on varattu väärälle päivälle. Ja uutta hammastahnaa ei ole ostettu jne. Esittämälläsi toimintatavalla säästetään aikaa ja hermoja.

  VastaaPoista
 8. Tuo on niin totta :D Tosin en VOISI jättää moista vastuuta miehen kontolle, kuten -a yllä totesi. Ei vain mieheltä onnistu!

  VastaaPoista
 9. Ahhahaa, niin totta! :D Meillä ei ole tosin lapsia ja aika löysin suunnitelmin myös usein lähdetään reissuun, joten aika monta kohtaa jää naisenkin tehtävistä pois. Mutta kyllä silti ihan kunnioitettavan muistilistan saan aina ennen matkaa aikaiseksi, ranta-asuineen, lääkkeineen, vakuutuksineen ja stressittömän kotiinpaluun mahdollistavine siivouksineen. Ei ole myöskään autoa, joten miehen valmistautuminen on sitä luokkaa, että 35 minuuttia ennen kuin pitää lähteä bussipysäkille, alkaa pakkaaminen, hammasharjan haeskelu - ja itsellä on kengät jo jalassa siinä vaiheessa, kun toinen tulee suihkusta. Aina on kuitenkin ehditty! Ja nykyään tuo sentään alkaa pari päivää ennen pitää huolta, että vaatteensa ovat puhtaina ja hammastahnaa tarpeeksi, selvästi kannattaa antaa sen kärsiä omista virheistään eikä tasoittaa tietä täysin valmiiksi. ;)

  VastaaPoista
 10. Minä olen kokenut valtavaa tyydytystä siitä, että olen alkanut käyttäytyä kuin mies aina, kun kyseessä on omalla autolla tehtävä reissu. Kun ei tarvitse murehtia menetetyistä lippurahoista, voi ihan huoletta makoilla sohvalla pelaamassa Candy Crushia siihen asti, että lähtöön on vartti. Vartissa ehtii hyvin kampaamaan omat hiuksensa ja siunailemaan, että eikö kukaan muu muka ole vielä valmis.

  VastaaPoista